reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Z tego co słyszałam to jeśli przepracowałaś min 3 miesiące u obecnego pracodawcy to będą liczyć tylko te 3 miesiące :) jeśli ktoś dostał podwyżkę/awans to warto iść na chociaż jeden dzień L4 i potem popracować min 3 miesiące to liczą średnia z 3 miesięcy a nie 12 miesięcy.
Nie do końca. Od stycznia tego roku podstawa wymiaru zasiłku jest ważna miesiąc. I u pracodawcy zawsze liczy się 12 m-cy, chyba że zmieniasz zatrudnienie. Podwyżka nie wpływa na to. Liczy się normalnie.

reklama
My dzisiaj po aktywnej niedzieli stwierdziliśmy ze skoczymy na szybką betę ostatnią już żeby utwierdzić się ze jest ok, bo tez nie ukrywam mam dni ze wątpię ze jest ok bo prawie w ogóle nie mam objawów 😂 no i dzisiaj beta 383, w czwartek wieczorem 87 wiec do wizyty u lekarza jestem spokojna 🤭🙏🏻

Macie Dziewczyny już jakieś zachcianki? Bo ja dzisiaj przechodzę samą siebie.. najpierw jadłam frytki, później 3 kawałki pizzy.. teraz mam ochotę na lody.. Wiem, że nie powinnam się objadać takimi rzeczami, ale to tak za mną chodzi, że w dzień jak się zdrzemnęłam to śniło mi się jak jem chipsy 😂 na owoce niestety ochoty brak 😒
U mnie dzis KONIECZNIE musialy byc zapiekanki z pieczarkami, serem i keczupem, nic innego:) Ale jem tez normalne jedzenie, tylko w malych ilosciach, za to czesto.

Dziewczyny które przyjmują euthyrox, czy zwiększałyscie dawkę? Mi ostatnio endokrynolog powiedział że jak zajdę w ciążę to mam zwiększyć dawkę z 50 na 75. Wczoraj robiłam tsh i mam 2,06 i tak się zastanawiam czy brać już 75 czy czekać do wizyty u ginekologa którą mam 25.04?
Hej, ja biorę letrox i mi tez nieznacznie skoczyło TSH, dzwoniłam do endo i zwiększył mi raz w tygodniu. Brałam cały czas 125 a teraz w niedziele mam brać 150 wiec coś w tym jest aczkolwiek wspomniał ze powinno mi się teraz obniżać Przez hormony wiec już nic nie rozumiem ;p

Hej, ja biorę letrox i mi tez nieznacznie skoczyło TSH, dzwoniłam do endo i zwiększył mi raz w tygodniu. Brałam cały czas 125 a teraz w niedziele mam brać 150 wiec coś w tym jest aczkolwiek wspomniał ze powinno mi się teraz obniżać Przez hormony wiec już nic nie rozumiem ;p
Ja biorę euthyrox i brałam 5x50 i 2x75. Za każdym razem endo mi mówiła ze jak zajdę w ciąże mam od razu zmienić na 7x75 i wtedy zrobić badania i się skontaktować. Tak też zrobiłam i tsh z badań w piątek - 2,67. Pewnie mi zwiększy dawkę bo jest za wysokie jak na I trymestr. Aczkolwiek od ostatniego badania w listopadzie spadło z 3,96. FT4 w normie, ale takiej zwykłej normie. Nie wiem jakie są ciążowe. Wszystko mnie stresuje i boje się komuś pochwalić, a teraz zaczyna się sezon grillowy i majówkowy i muszę kłamać czemu nie wypije sobie piwka czy aperolka 🙄

reklama
Witam was :) chciałam się nieśmiało przywitać, termin wychodzi dopiero na 30 grudnia -3 stycznia nie wiadomo do końca. Jestem mamą marcowego 2020 Franka :) testy pozytywne że słabiutko kreska zaczęły wychodzić 6 dni przed datą miesiączki teraz już ta kreska jest ładna :) mieszkam w Danii I nie mam jak zrobic badań krwi oni tutaj nie uznają ciąży do 10 tyg gdzie co ma być to będzie taka "selekcja naturalna " znalazlam klinikę prywatna gdzie mogę zrobić usg jest napisane że muszę mieć skinczojy 6 tydzien wiec zamówiłam pierwszy termin jaki mieli wolny 12 maja nie wiem jak psychicznie do tego czasu wytrzymam. Martwi mnie fakt że wogole nie bola mnie cycki nic zero , boli mnie brzuch jak na okres, częściej siusiam kawa mi nie smakuje a jestem kawoszem brak okresu i pozytywne testy jakieś objawy są ale Kurcze pamietam w pierwszej ciazy miałam okropny ból piersi. Karmie piersia jeszcze wieczorami i w nocy 2 latka więc myślałam że ten bol będzie jeszcze większy a tu nic , pocieszy mnie którąś że też nie ma bólów piersi a może dopiero się zaczną? Kurcze chyba zadzwonię do tej kliniki czy nie dało by się zrobić usg jakoś może w 5 tyg żeby sprawdzić czy wszystko jest okey i czy nie ma pozamacicznej . Naczytałam się na internetach tyle o tym i cały czas się tym sresuje ... pozdrawiam was wszystkie i gratuluję 2 kreseczek :)

Do góry