reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

A przez ile tygodni? Przez 20 czy tak jak przy umowie 52? Strasznie mnie to martwi, bo wcześniej pracowałam 7 lat w jednej firmie, później prawie 3 a teraz po miesiącu ciąża w trakcie umowy próbnej 😂 Trzeba mieć farta
Ja mam podobnie, zmieniłam pracę żeby się rozwijać bo tyle czasu nie zaszłam...

reklama
Hejka, czyli jak to z nami jest?? ZUS policzy średnia z roku czyli od poprzedniego pracodawcy również?
Kurczę, niestety tego nie wiem 😢 Ja w tej samej firmie pracuje już prawie 3 lata, ale niestety umowę mam do końca września, następną miałam mieć na nieokreślony. Z niemal 100% prawdopodobieństwem przedłużą mi ją jedynie do dnia porodu. Dlatego też napisałam, że jestem w takiej samej sytuacji 😅

Hejka, czyli jak to z nami jest?? ZUS policzy średnia z roku czyli od poprzedniego pracodawcy również?
Z tego co słyszałam to jeśli przepracowałaś min 3 miesiące u obecnego pracodawcy to będą liczyć tylko te 3 miesiące :) jeśli ktoś dostał podwyżkę/awans to warto iść na chociaż jeden dzień L4 i potem popracować min 3 miesiące to liczą średnia z 3 miesięcy a nie 12 miesięcy.

jak dzisiaj zobaczył, że myję podłogę w łazience i akurat kucałam, to prawie mi awanturę zrobił, że mam odpoczywać, a nie pracować w takiej pozycji 😂 niestety mieszkanie samo nie nie posprząta, a ten do sprzątania się nie garnie 🙄
Jakbym o sobie czytała, "tylko się nie przemęczaj", "odpoczywaj teraz", ale głupiego kurzu nie ma komu pościerać :p

Z tego co słyszałam to jeśli przepracowałaś min 3 miesiące u obecnego pracodawcy to będą liczyć tylko te 3 miesiące :) jeśli ktoś dostał podwyżkę/awans to warto iść na chociaż jeden dzień L4 i potem popracować min 3 miesiące to liczą średnia z 3 miesięcy a nie 12 miesięcy.
Ja do końca próbnej nic nie powiem, potem z miesiąc nic no i będę musiała... Liczę że po macierzyńskim może będę miała szansę z tej firmie bo byłam 3 dni na miejscu, ludzie fajni i cała firma też

Kurczę, niestety tego nie wiem 😢 Ja w tej samej firmie pracuje już prawie 3 lata, ale niestety umowę mam do końca września, następną miałam mieć na nieokreślony. Z niemal 100% prawdopodobieństwem przedłużą mi ją jedynie do dnia porodu. Dlatego też napisałam, że jestem w takiej samej sytuacji 😅
Kurczę, serio? Po 3 latach i myślisz ze Ci nie przedłużą? Mega słabe. Ja rozumiem, że ja np pracuje 2 miesiąc dopiero i nie jestem jakimś super wartościowym pracownikiem, ale po 3 latach to już mnóstwo czasu i doświadczenia.

reklama
Ja niestety nie jestem na UOP ani żadnej innej umowie. Prowadzę firmę i znając zajebiste podejście do małych biznesów w PL, w ciąży nie dostanę nic…a żeby w ogole mieć kasę będę musiała pewnie zasuwać…

Do góry