Carolina123
Fanka BB :)
nic się nie odezwałam tylko się zaśmiałam, że to pewnie ta kosmetyczka zadziałała. Ja i tak mam na czas nieokreślonyMów że nie!
![Slightly smiling face :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
![Smirking face :smirk: 😏](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60f.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nic się nie odezwałam tylko się zaśmiałam, że to pewnie ta kosmetyczka zadziałała. Ja i tak mam na czas nieokreślonyMów że nie!
Ja będę już w połowie ciąży w sierpniu więc do porodu będę mieć przedłużona umowęa to nie jest tak , że w momencie zakończenia umowy trzeba być minimum w 12 tygodniu?
chyba też zasiłek to się nazywa kosiniakowe, ale nie wiem ile wynosi ani na ile jest przyznawaneJa będę już w połowie ciąży w sierpniu więc do porodu będę mieć przedłużona umowęA później jakiś zasiłek chyba tez mi się należy od Zusu, prawda? Pracowałam wytrwale od 10 lat, wiec jakby mi się nie należał to chyba już całkiem zwatpilabym w ten kraj. Nigdy nic od nich nie dostałam więc może chociaż teraz.
Aaaaaa to sorki, chwal sięnic się nie odezwałam tylko się zaśmiałam, że to pewnie ta kosmetyczka zadziałała. Ja i tak mam na czas nieokreślonyi u mnie w firmie od 2 lat czekają, aż znajdę w ciążę. Bo moja kierowniczka już 3 lata na emeryturze powinna być a ja jestem na jej miejsce przygotowywana
![]()
jestem już po stracie, więc poczekam jeszcze trochę z tym chwaleniem się. . . Myślę, jednak że szybko wyląduje na L4 to i tak wszyscy się dowiedząAaaaaa to sorki, chwal się![]()
Nie, nie chodzi mi o jakieś dodatkowe zasilki. Po ustaniu zatrudnienia z tego co czytałam będę dostawać od Zusu normalnie zasiłek macierzyński w wysokości 100% średniej zarobków z 12 msc, lub 80 czy 60 %. Nie wiem jak to się liczy i od czego zależy. Kurczę tyle lat płaciłam te wszystkie składki i jak teraz by mnie tak wykiwali to byłoby to przegięcie.chyba też zasiłek to się nazywa kosiniakowe, ale nie wiem ile wynosi ani na ile jest przyznawane![]()
Bez obaw, dostaniesz macierzyński, nawet jeśli firma przedłuży z Tobą umowę tylko do dnia porodu. Jedyne co się będzie różnić to to, że po macierzyńskim nie wrócisz do tej samej pracy. Jestem w takiej samej sytuacjiNie, nie chodzi mi o jakieś dodatkowe zasilki. Po ustaniu zatrudnienia z tego co czytałam będę dostawać od Zusu normalnie zasiłek macierzyński w wysokości 100% średniej zarobków z 12 msc, lub 80 czy 60 %. Nie wiem jak to się liczy i od czego zależy. Kurczę tyle lat płaciłam te wszystkie składki i jak teraz by mnie tak wykiwali to byłoby to przegięcie.
Aha, czyli jak umowa się skończy w dniu porodu jest normalnej macierzyński ? To nie jest jeszcze tak tragicznie z tym naszym prawem. A kosiniakowe jest wtedy, gdy osoba w momencie zajścia w ciążę była bezrobotna . Teraz dobrze rozumiem ?Bez obaw, dostaniesz macierzyński, nawet jeśli firma przedłuży z Tobą umowę tylko do dnia porodu. Jedyne co się będzie różnić to to, że po macierzyńskim nie wrócisz do tej samej pracy. Jestem w takiej samej sytuacji![]()
Dokładnie takAha, czyli jak umowa się skończy w dniu porodu jest normalnej macierzyński ? To nie jest jeszcze tak tragicznie z tym naszym prawem. A kosiniakowe jest wtedy, gdy osoba w momencie zajścia w ciążę była bezrobotna . Teraz dobrze rozumiem ?
to coś pokićkałamNie, nie chodzi mi o jakieś dodatkowe zasilki. Po ustaniu zatrudnienia z tego co czytałam będę dostawać od Zusu normalnie zasiłek macierzyński w wysokości 100% średniej zarobków z 12 msc, lub 80 czy 60 %. Nie wiem jak to się liczy i od czego zależy. Kurczę tyle lat płaciłam te wszystkie składki i jak teraz by mnie tak wykiwali to byłoby to przegięcie.