reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Poronienie zagrażające, formuje się krwiak, serce dziecka biło, dostałam dodatkowo luteinę podjęzykowa, kazali odstawić Clexane, i czekać. Powiedziała, ze albo się to uspokoi albo krwawienie się jeszcze bardziej rozkręci i niestety nie będę w stanie nic zrobić.
Odesłali mnie do domu, ehhhh. Nic więcej nie mogę. Zastanawiam się tylko czy ten Clexane mogę tak dobie odstawić z dnia na dzień…
Trzymaj się, trzymamy mocno kciuki żeby było ok. Uspokoiło się troszkę?

Rany dziewczyny jestem tak zestresowana ta wizyta u gin że cała dygam 😨 a do tych prenatalnych to chyba jajko zniosę 😣
Ja od wczoraj przeżywam wewnętrzne katusze, zazdroszczę mojemu mężowi, że on do wszystkiego w życiu podchodzi na chłodno, nie wiem czy widziałam tego człowieka zestresowanego kiedykolwiek, chyba że skubany się dobrze ukrywa 😂 Mnie stresuje wszystko, nawet rzeczy, które mnie nie dotyczą 😆 A dziś muszę wytrzymać do 16:30 😢 Trzymam za wszystkie z Was mocno kciuki! 😘
Dziewczyny dacie radę! Nie stresujcie się, bo to w niczym nie pomaga. Będzie dobrze! 🙂

Trzymam za wszystkie dziewczymy kciuki musi byc dobrze umnie dzisiaj 13+0 i ciagle ten strach czy wszystko bedzie ok.
Ja jutro pojde do lekarza poprosze zeby tylko sprawdzil czy serduszko bije. Normalnie w glowie taki metlik niby nic sie nie dzieje mdlosci nadal mam ale strach jakos mam w sobie caly czas .
Nie bój się, nie stresuj, nie denerwuj. 🙂 Jak masz taką możliwość, to dla świętego spokoju sprawdź, co z dzieckiem, bo oszalejesz. Stres, strach i negatywne emocje dziecku nie pomogą. 🤷

Hej 😘 ja już po badaniu prenatalnym.
Niby wszystko dobrze, a jakoś nie do końca zadowolona jestem z tego badania. Lekarz mnie wkurzał 🙈 mąż twierdzi, że wszystko było okej i że wymyślam jak zwykle, no ale wkurzał się np na moje dziecko że się źle ułożyło "no nic tu nie zbadamy jak on tak będzie ułożony..." i wzdychał cały czas. Słyszałam że każą wtedy poskakać czy zjeść coś słodkiego, a on nic... Sama to zasugerowałam to stwierdził, że nic to nie da. W końcu jakoś pomierzył, ale nie uważam żeby to było dokładne 🤷🏻‍♀️ zastanawiałam się po co wizyta jutro u mojego doktorka, ale teraz ogromnie się z niej cieszę 😁

Załączniki

• IMG_20220524_082738.jpg
    IMG_20220524_082738.jpg
    803,8 KB · Wyświetleń: 118
  • IMG_20220524_082711.jpg
    IMG_20220524_082711.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 108
Ostatnia edycja:
Niby wszystko dobrze, a jakoś nie do końca zadowolona jestem z tego badania. Lekarz mnie wkurzał 🙈 mąż twierdzi, że wszystko było okej i że wymyślam jak zwykle, no ale wkurzał się np na moje dziecko że się źle ułożyło "no nic tu nie zbadamy jak on tak będzie ułożony..." i wzdychał cały czas. Słyszałam że każą wtedy poskakać czy zjeść coś słodkiego, a on nic... Sama to zasugerowałam to stwierdził, że nic to nie da. W końcu jakoś pomierzył, ale nie uważam żeby to było dokładne 🤷🏻‍♀️ zastanawiałam się po co wizyta jutro u mojego doktorka, ale teraz ogromnie się z niej cieszę 😁

Piękności 🥰 a dzieciątko pokazało swoją płeć czy nie wiesz dalej ?

Piękne ☺️ i wyniki też niezłe. 👏

Miałam podobnie - ciężko zmierzyć to, trudno zmierzyć tamto, tego nie zmierzę... Zdjęcia dostałam takie, że w sumie nie mam co Wam tu wstawić. Dziś wizyta u prowadzącego i zobaczymy co powie. 😀

Kochane a powiedzcie mi jak to jest z farbowaniem włosów? Można czy nie? Może jakaś farba bez amoniaku? Czy lepiej całkowicie zrezygnować?
We Włoszech odradzają farbowania włosów w pierwszym trymestrze. Od 4 miesiąca farbami bez amoniaku i najlepiej te bardziej naturalne. Bardzo dużo substancji toxycNych przedostaje się przez skórę głowy i jest to szkodliwe dla dziecka. 🌹🍀

Poronienie zagrażające, formuje się krwiak, serce dziecka biło, dostałam dodatkowo luteinę podjęzykowa, kazali odstawić Clexane, i czekać. Powiedziała, ze albo się to uspokoi albo krwawienie się jeszcze bardziej rozkręci i niestety nie będę w stanie nic zrobić.
Blanca odpoczywaj! Do łóżka i nie wstawaj jeśli możesz! Trzymam mocno kciuki 🍀💪🌹

reklama
Kochane a powiedzcie mi jak to jest z farbowaniem włosów? Można czy nie? Może jakaś farba bez amoniaku? Czy lepiej całkowicie zrezygnować?
mozna. Ja jak leżałam na oddziale po poronieniu to dużo rozmawiałam z taką jedną położna. I mówi że ona to nawet trwała ondulację robiła sobie w ciąży ale czekała do drugiego trymestru.
Mój też wcale nie jest zestresowany , rzadko się stresuje . Dziś ma kompletnie wyrąbane na wszystko 😞
U mnie wizyta do gin jest na 10⁴⁰ a prenatalne 14¹⁵
Ale do prenatalnych mam nadzieję że już będę spokojna .
Na dodatek zaczął boleć mnie brzuch jak na miesiączkę 😣
mnie co wieczór boli brzuch jak na okres, więc to chyba norma.
A też byłam wczoraj u dentysty i mówiła, że od 12 tyg. normalnie można podawać znieczulenie. Mam właśnie ósemkę do zrobienia, ale jakoś boję się tego znieczulenia. Czytałam, że są jakieś specjalne dla kobiet w ciąży, bez adrenaliny czy coś ale lekarka o niczym takim nie mówiła, tylko, że można podać mniej czy coś....mam niedosyt i chyba będę próbowała na żywca leczyć
cały czas można. U nas na innej grupie jest dziewczyną co jest dentystki i powiedziała że cała ciąże można znieczulenie, tylko powiedzieć o ciąży. Tylko z rwaniem poczekać do drugiego trymestru jak coś. Mój gin powiedział że też można znieczulenie cały czas że to jest bezpieczniejsze niż ten stres jak robi zęba bez znieczulenia. Mi plombowala zęba w 9 tyg. I powiedziała że teraz znieczulenia są takie co nie szkodzą dziecku więc spokojnie można tylko zaznacz że jesteś w ciazy. Ja w każdej ciąży chodziłam do dentysty i brałam znieczulenie..A lepiej leczyć zęby bo w ciąży lubią się psuć. Mojej mamie po ciąży ze mną wypadku wszystkie zęby 😱 w wieku 25 lat. Ja na szczęście mam jeszcze wszystkie ale ja też bardzo dbam o nie.

Oh dziewczyny, jednak mój mąż jedzie ze mną na te prenatalne. Ale gdzie tam 19. Jestem spokojna, tzn. stresuje się, ale bardziej stresuje mnie sytuacja z pieskiem. W ogole całą noc nie spałam bo pieso się kręcił po domu, oczy mam zapuchnięte z płaczu. Na dodatek moja mała siedzi ze mną w pracy bo kaszle i gardło ja boli a wszyscy z rodziny na pogrzeb jadą. Jeszcze takie mdłości miałam rano, jak nigdy. Ale zjadłam jogurt z siemieniem lnianym i już lepiej. Wczoraj wieczorem już schiz bo cyce przestały boleć, potem zaczęły i tak się wkolo coś. Wczoraj tak mówię do męża: zaczęło się srac od lutego 2021. Wyrostek w ciąży, zapalenie otrzewnej, sepsa, poronienie w 19 tyg. Potem w październiku kolejne poronienie. W styczniu covid załapałam i też ciężko go przeszłam, potem męża z pracy wyrzucili bezpodstawnie, teraz ta ciężka sytuacja z pieskiem. Mam nadzieję że to dzieciątko da takie ukojenie, że przełamie ta zła passę. Że teraz już będzie dobrze.

Do góry