reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

No mnie moje o tyle póki co rozczula, że kiedy wyobrażam sobie, jakiej jest aktualnie wielkości i co tam aktualnie porabia, to jest bardzo fajne:) Tak samo Wasze zdjęcia z USG są super. Ale ogółem małe dzieci, nawet takie wykąpane i ładnie ubrane 😁 są dość neutralne. Tyle się naczytałam, że w ciąży płacze się ze wzruszenia na widok reklam pieluszek itd, bo hormony... Wy tak macie?
Mnie zaczął rozczuać rozwój zarodka, płodu, że fasol ma ok. 4 cm a już wszystkie kończyny itp., którymi wierzga i się kręci i sobie tam po swojemu żyje. Wcześniej w ogóle się tym nie interesowałam, a matkowy klimat zawsze mnie odstręczał heh

reklama
Hej mamy 🤰🏽🤰🏻🤰🦸‍♀️🦸‍♀️

Na bank nie wstanę na tyle wcześnie, żeby zdążyć przed porannymi wizytami, więc lepiej wrzucę już teraz :)

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

24.05.22
@Agnesco - wizyta + prenatalne, 11.00
@Cleo92 - prenatalne, 06.00
@MissCe - prenatalne
@Poplątana9 - prenatalne, 19.00
@7grudnia - prenatalne
@Malka_91 - prenatalne
@Mamafasolki - prenatalne
@Renjja - prenatalne
@marsi89 - prenatalne, 19.00
@Bebet - wizyta

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

25.05.22
@Cleo92 - wizyta
@Marcowa22 - prenatalne, 17.50
26.05.22
@Blondynka w sieci - prenatalne
@Purrfect - prenatalne (USG + pobranie krwi do Pappa)
@Dagna42 - wizyta
@nikola1512 - prenatalne z krwi
@natusia.mamusia86 - wizyta
27.05.2022
@Bebet - wizyta
@Monia_91 - wizyta
28.05.22
@ka.an92 - prenatalne
30.05.22
@Olka92 - prenatalne
@Magdalena_27 - prenatalne
@pannadarianna - wizyta
@Blackoliwka - wizyta
31.05.2022
@nikola1512 - USG prenatalne
@Hol-inka - USG prenatalne
@Kamilad - wizyta
@Bibi80 - prenatalne villocentesis (CVS)
@7grudnia - wizyta, 17.00
@Strzyga_ - USG

01.06.2022
@Aniaaa_022 - wizyta
@Blackoliwka - prenatalne
02.06.2022
@ka.an92 - prenatalne
@Majka2022 - prenatalne
@anulaa_89 - wizyta
@MałaMi 2022 - wizyta
03.06.2022
@Mamafasolki - wizyta
@Coronita - wizyta, 16.45
06.06.2022
@Bibi80 - wizyta
@Sentosa - wizyta
@Diaanaa - prenatalne
07.06.2022
@MałaMi 2022 - prenatalne
@Carmen_87 - prenatalne
08.06.2022
@Carolina123 - wizyta
@MartaMarkry - prenatalne
09.06.2022
@Diaanaa - prenatalne
@Edka88 - wizyta
10.06.2022
@Karola z nadzieją - prenatalne
@Kamsik - wizyta
@Olka92 - wizyta, 9.00
13.06.2022
@pannadarianna - prenatalne
@Margeritka28 - wizyta rano + prenatalne 16.00
@marsi89 - wizyta
14.06.2022
@anulaa_89 - USG prenatalne
15.06.2022
@Strzyga_ - wizyta
17.06.2022
@Dagna42 - prenatalne
@Cytryna* - wizyta
20.06.2022
@Aurora84 - wizyta
21.06.2022
@Carolina123 - prenatalne
@Kamilad - prenatalne
@Blondynka w sieci - wizyta
22.06.2022
@Strzyga_ - USG z Pappa
24.06.2022
@Cytryna* - prenatalne
30.06.2022
@Carmen_87 - wizyta
Zaciskam bardzo, bardzo mocno😘

Co do karmienia piersia bardzo wygodna sprawa z pierwsze dziecko karmilam krotko potem mm i fakt te butelki z woda mleko problematyczne . Corki karmilam piersia pierwsza 1.5 roku bo juz bylam w ciazy i nie chciala pic skonczyla jakos jak bylam w 12 tyg ciazy. A mlodsza pol roku i bardzo ubolewalam ze musialam ja odstawic a to dlatego ze zachorowalam i trafilam do szpitala na 16 dni. Poczatki karmienia byly ciezkie sutki bolaly pękaly u mnie pomagala tylko masc lanomasc z ziaji cudo tak szybko przynosila ulge .

Karmienia mm też nie ogarniam, no jak to świeżyna. Na pewno karmienie piersią jest wygodniejsze, szczególnie na początku i byłoby super jakby nie był to jakiś ból tylko normalna sprawa. Zobaczymy, wszystko się jakoś potoczy, ale człowiek taki zielony w tych tematach i pewnie popełni błędy.
Ja generalnie wiele rzeczy przy kp robiłam źle, podstawowe błędy, a mimo to karmiłam bezproblemowo 🤷‍♀️
Kp jest wygodne (my często wyjeżdżaliśmy przy pierwszym, więc byle pieluchy i chusteczki mokre były i można było od ręki jechać choćby na drugi koniec Polski), no i tanie (jak mnie kiedyś już kp znudziło i stwierdziłam, że przechodzę na butelkę, bo uwiązana do dzieciaka jestem to jak weszłam do sklepu, zobaczyłam cenę mleka i na ile to wystarcza szybko zmieniłam zdanie 🤣🤣🤣)

Wiecie co, normalnie noszę spodnie XS, ostatnio chodziłam w S a wczoraj już siedziałam z rozpiętym guzikiem w pracy. Dziś założyłam M 🤦‍♂️ trochę musiałam jeszcze paskiem wspomóc, ale już jestem na tej drodze hehe w pracy się domyślają jak tak dalej pójdzie, ale myślę, że po prenatalnych w 13 tyg. w końcu powiem w pracy... Ja bym pewnie mogła pracować, bo mam w miarę spoko pracę biurową, ale niestety dojazdy autem po 25 km w jedną stronę, a nie czuję się też takim mistrzem kierownicy i boję się wypadku komunikacyjnego. Mama już wie o ciąży, zabraliśmy do restauracji i powiedzieliśmy, z krzesła omal nie spadła :p i ona się oczywiście denerwuje, że jeżdżę tym autem.

Ja jutro pojde do lekarza poprosze zeby tylko sprawdzil czy serduszko bije. Normalnie w glowie taki metlik niby nic sie nie dzieje mdlosci nadal mam ale strach jakos mam w sobie caly czas .

A też byłam wczoraj u dentysty i mówiła, że od 12 tyg. normalnie można podawać znieczulenie. Mam właśnie ósemkę do zrobienia, ale jakoś boję się tego znieczulenia. Czytałam, że są jakieś specjalne dla kobiet w ciąży, bez adrenaliny czy coś ale lekarka o niczym takim nie mówiła, tylko, że można podać mniej czy coś....mam niedosyt i chyba będę próbowała na żywca leczyć

reklama
A też byłam wczoraj u dentysty i mówiła, że od 12 tyg. normalnie można podawać znieczulenie. Mam właśnie ósemkę do zrobienia, ale jakoś boję się tego znieczulenia. Czytałam, że są jakieś specjalne dla kobiet w ciąży, bez adrenaliny czy coś ale lekarka o niczym takim nie mówiła, tylko, że można podać mniej czy coś....mam niedosyt i chyba będę próbowała na żywca leczyć
Ja to chyba normalnie całą ciążę leczyłam zęby, oczywiście ze znieczuleniem, tylko w 1 trymestrze rtg nie można 🤷‍♀️
Tak samo przy kp normalne znieczulenie brałam, bo mój dentysta nie widział przeszkód. Koleżanki się dziwiły i w ostatnim roku faktycznie znalazł się artykuł potwierdzający to 🤷‍♀️

Do góry