reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Hej mamy 🤰🏽🤰🏻🤰🦸‍♀️🦸‍♀️

Na bank nie wstanę na tyle wcześnie, żeby zdążyć przed porannymi wizytami, więc lepiej wrzucę już teraz :)

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

24.05.22
@Agnesco - wizyta + prenatalne, 11.00
@Cleo92 - prenatalne, 06.00
@MissCe - prenatalne
@Poplątana9 - prenatalne, 19.00
@7grudnia - prenatalne
@Malka_91 - prenatalne
@Mamafasolki - prenatalne
@Renjja - prenatalne
@marsi89 - prenatalne, 19.00
@Bebet - wizyta

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

25.05.22
@Cleo92 - wizyta
@Marcowa22 - prenatalne, 17.50
26.05.22
@Blondynka w sieci - prenatalne
@Purrfect - prenatalne (USG + pobranie krwi do Pappa)
@Dagna42 - wizyta
@nikola1512 - prenatalne z krwi
@natusia.mamusia86 - wizyta
27.05.2022
@Bebet - wizyta
@Monia_91 - wizyta
28.05.22
@ka.an92 - prenatalne
30.05.22
@Olka92 - prenatalne
@Magdalena_27 - prenatalne
@pannadarianna - wizyta
@Blackoliwka - wizyta
31.05.2022
@nikola1512 - USG prenatalne
@Hol-inka - USG prenatalne
@Kamilad - wizyta
@Bibi80 - prenatalne villocentesis (CVS)
@7grudnia - wizyta, 17.00
@Strzyga_ - USG

01.06.2022
@Aniaaa_022 - wizyta
@Blackoliwka - prenatalne
02.06.2022
@ka.an92 - prenatalne
@Majka2022 - prenatalne
@anulaa_89 - wizyta
@MałaMi 2022 - wizyta
03.06.2022
@Mamafasolki - wizyta
@Coronita - wizyta, 16.45
06.06.2022
@Bibi80 - wizyta
@Sentosa - wizyta
@Diaanaa - prenatalne
07.06.2022
@MałaMi 2022 - prenatalne
@Carmen_87 - prenatalne
08.06.2022
@Carolina123 - wizyta
@MartaMarkry - prenatalne
09.06.2022
@Diaanaa - prenatalne
@Edka88 - wizyta
10.06.2022
@Karola z nadzieją - prenatalne
@Kamsik - wizyta
@Olka92 - wizyta, 9.00
13.06.2022
@pannadarianna - prenatalne
@Margeritka28 - wizyta rano + prenatalne 16.00
@marsi89 - wizyta
14.06.2022
@anulaa_89 - USG prenatalne
15.06.2022
@Strzyga_ - wizyta
17.06.2022
@Dagna42 - prenatalne
@Cytryna* - wizyta
20.06.2022
@Aurora84 - wizyta
21.06.2022
@Carolina123 - prenatalne
@Kamilad - prenatalne
@Blondynka w sieci - wizyta
22.06.2022
@Strzyga_ - USG z Pappa
24.06.2022
@Cytryna* - prenatalne
30.06.2022
@Carmen_87 - wizyta
Powodzenia dziewczyny 🤞🤞🤞

Rany dziewczyny jestem tak zestresowana ta wizyta u gin że cała dygam 😨 a do tych prenatalnych to chyba jajko zniosę 😣
Ja od wczoraj przeżywam wewnętrzne katusze, zazdroszczę mojemu mężowi, że on do wszystkiego w życiu podchodzi na chłodno, nie wiem czy widziałam tego człowieka zestresowanego kiedykolwiek, chyba że skubany się dobrze ukrywa 😂 Mnie stresuje wszystko, nawet rzeczy, które mnie nie dotyczą 😆 A dziś muszę wytrzymać do 16:30 😢 Trzymam za wszystkie z Was mocno kciuki! 😘

Ja od wczoraj przeżywam wewnętrzne katusze, zazdroszczę mojemu mężowi, że on do wszystkiego w życiu podchodzi na chłodno, nie wiem czy widziałam tego człowieka zestresowanego kiedykolwiek, chyba że skubany się dobrze ukrywa 😂 Mnie stresuje wszystko, nawet rzeczy, które mnie nie dotyczą 😆 A dziś muszę wytrzymać do 16:30 😢 Trzymam za wszystkie z Was mocno kciuki! 😘

Mój też wcale nie jest zestresowany , rzadko się stresuje . Dziś ma kompletnie wyrąbane na wszystko 😞
U mnie wizyta do gin jest na 10⁴⁰ a prenatalne 14¹⁵
Ale do prenatalnych mam nadzieję że już będę spokojna .
Na dodatek zaczął boleć mnie brzuch jak na miesiączkę 😣

też tak uważam. To powinna być każdej osoby indywidualna decyzja. Jak masz się męczyć to to nie ma sensu. Nieszczęśliwa mama to nieszczęśliwe dziecko. Mnie wszyscy podziwiali za karmienie piersią bo to taki wyczyn, a dla mnie to była bułka z masłem. W ogóle jeszcze tekst że przy tak małych piersiach tyle mleka. Co ma piernik do wiatraka? Ja podziwiam zaś osoby co karmią modyfikowanym bo ja jestem na to za leniwa. Nie chciałoby mi się wstawać, ogarniać to...tylko bach do cyca i śpimy dalej 😀 albo jak na spacer szliśmy to koleżanka butelki, wodę, podgrzewacz. Dziecko płacze, ona to szykuje...a ja do cyca i spokój. I zaraz miałam dziecko uśpione. Także podziwiam osoby karmiące butelka.
aha no to faktycznie nieciekawie. U mnie ponoć po ciąży rozeszły się biodra trochę, ale naturalnie rodzic nie mogę przez te blizny.
i to jest właśnie to: pani w poradni laktacyjnej. Trzeba trafic na odpowiednia pomoc i wtedy wszystko staje łatwiejsze.
mnie też nie rusza widok małych dzieci, prócz mojego 😀 jak to moja koleżanka mówi: wrzucają zdjęcia tych dzieci 3 min. Po porodzie a one wszystkie wyglądają jak taki mały pomarszczony ziemniak. Przyjedź do domu, ubierz ładnie, umyj i wtedy pokaż urodzę zdjęcie 🤣 zawsze mnie to rozwala.
Ja w sumie mimo urodzenia dziecka miałam mały instynkt macierzyński, zmieniło mi się po dwóch poronieniach. Stalam się wręcz nadopiekuńcza.
Karmienia mm też nie ogarniam, no jak to świeżyna. Na pewno karmienie piersią jest wygodniejsze, szczególnie na początku i byłoby super jakby nie był to jakiś ból tylko normalna sprawa. Zobaczymy, wszystko się jakoś potoczy, ale człowiek taki zielony w tych tematach i pewnie popełni błędy.

reklama
Mam to samo…obce dzieci niekoniecznie, ale na filmikach z pieskami się wzruszam 🥲
Ja to samo, dzieci nigdy mnie nie rozczulały. No czasem są takie piękne i słodkie to zwrócą moją uwagę. Ja mam problem z tym strasznym infantylizmem hehe no trzeba się będzie przyzwyczaić i zrozumieć, że każdy z nas był takim małym dzieckiem :))

Do góry