reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Co do włosów to też mi się okropnie przetłuszczają..
A może ma któraś jakaś złotą radę na wypadanie włosów..?
Aż strach dotykać i myć, bo całe ręce we włosach, nie wiem czy lecą tak po porodzie czy przez ciążę, albo skumulowało się i ciąża i poród.. Używam wcierek, olejków itp i lecą dalej..

reklama
Taaaa.... uwielbiam te teksty 🤬 i poród też się już chwilę po zapomina, a potem to już się w ogóle nie pamięta 😒 No to ja może jakaś dziwna jestem, ale jednak pamiętam 😖

Rozumiem, też pracowałam w takiej firmie - wieczne ale, że ja zwolnienia na dziecko biorę, przytyki i w ogóle - w końcu znalazłam inną pracę i się stamtąd zwolniłam. A jak mi dawali świadectwo pracy to się okazało, że przez kilka lat wzięłam na dziecko w sumie 7 dni zwolnienia !
W obecnej wszystko zależy od konkretnego szefa - miałam takiego co to uważał, że rodzina najważniejsza, a nie praca i wtedy było aż za bardzo ok 🤪 przy ostatnim to do mnie całą ciążę wydzwaniał czy wracam ze zwolnienia czy nie jak się tylko kończyło 🤦‍♀️

No właśnie. Najlepiej to w ogóle być całym w Skowronkach i w ogóle. Nie marudzić nie mówić o odczuciach bo jak tak można. Bo to bo tamto. A później się dziwią, że kobiety mają depresje ciążowe albo poporodowe. Sama się tego obawiam.

Ja tam Cie rozumiem, a moje objawy nie sa nawet az tak upierdliwe. Ale wystarczajaco, zeby chciec juz “wrocic do siebie”. Ciesze sie na dziecko, ciesze sie ciaza, ale zdecydowanie wole siebie w normalnym stanie. Moze pozniej mi sie odmieni 🤷‍♀️ Gdybym sie az tak zle czula, jak Ty, to ostatnie, o czym bym myslala, to kolejna ciaza.
Ja też się cieszę. Ale właśnie chciałabym być już sobą z powrotem.. Żeby tak się dało teleportować choć do porodu. 😅

Dziękuję dziewczyny za wasze słowa ❤️

@Blackoliwka ja nie mam pryszczy na razie odpukać. Mam cerę idealną można rzec, ale nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca. Natomiast włosy jakby szybciej tracą świeżość ☹️

Lepiej niech miną bo wpadnę w depresje. Ja już Teraz ledwo żyję.. Jakbym miała tak całą ciążę mieć to ja dziękuję. Nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. Mam lepsze chwile. Ale to są tylko chwile.
I wcale nie będę się martwić czy wszystko w porządku jak miną. Będę wniebowzięta. Ja już powiedziałam mężowi, że to moja pierwsza i ostatnia ciąż

No właśnie. Najlepiej to w ogóle być całym w Skowronkach i w ogóle. Nie marudzić nie mówić o odczuciach bo jak tak można. Bo to bo tamto. A później się dziwią, że kobiety mają depresje ciążowe albo poporodowe. Sama się tego obawiam.

Ja też się cieszę. Ale właśnie chciałabym być już sobą z powrotem.. Żeby tak się dało teleportować choć do porodu. 😅

Dziękuję dziewczyny za wasze słowa ❤️

@Blackoliwka ja nie mam pryszczy na razie odpukać. Mam cerę idealną można rzec, ale nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca. Natomiast włosy jakby szybciej tracą świeżość ☹️
Ja zawsze pragnęłam mieć 2 dzieci. Pierwsza ciąża wymioty do samego porodu i rwa kulszowa. Myślałam że druga ciąża będzie lżejsza i jest to samo jeśli chodzi o mdłości i wymioty. Teraz jest lżej już troszkę , zaczęłam 12 tc.. liczę na to że będzie łatwiej :) ale po drugiej ciąży wiecej dzieci nie chce

U mnie pierwszym objawem właśnie był problem z włosami. Zaczęły być brzydkie. Mimo że o nie dbam , myje metoda omo , oleje nakładam , peelingi skóry głowy itd.. to nagle zaczęły być tłuste u nasady a reszta włosów sucha. Na szczęście od jakiegoś tygodnia wszystko wróciło do normy , cera też ładna. Poza ciąża polecam wcierke banfi + masażer do skóry głowy. Działa to cuda !

Ostatnia edycja:
Ja tez sie obawiam depresji, tym bardziej, ze mialam juz z nia osobiscie stycznosc. I moze dlatego teraz nie mam zamiaru “rzygac tecza”, kiedy sie na to nie czuje;) Niestety nadal pokutuje jakis kult macierzynstwa na zasadzie, ze wszystkim trzeba sie cieszyc, albo przynajmniej nie mowic o tych gorszych aspektach. Masz absolutne prawo czuc to, co czujesz, i nie daj sobie wmowic inaczej. To tak, jakbysmy mialy byc gorszymi kobietami, bo nas wkurzaja bole okresowe, bo okres to przeciez taka kobieca rzecz i jak to tak sie nie cieszyc, ze wszystko funcjonuje jak trzeba ;)

Nigdy nie jadłam z kluskami, ale że jakie te kluski? 😛. Zawsze fryty albo ziemniaki. No ale ogólnie to mi ziemniaki nie podchodzą ostatnio. Wczoraj u mojego siostry byliśmy na obiedzie to zjadlam tyle ziemniaków co jej córeczka 🤣🤣 ba chyba ona więcej zjadła ode mnie. No i jak na nieszczęście nie mam nic "związanego z ziemniakami" w zamrażarce 🤣
No świderki, penne - jakiś makaron co jest pod ręką

No świderki, penne - jakiś makaron co jest pod ręką
Brawo ja 😁 a chyba Z ryzem zrobię bo jakoś makaron do mnie nie przemawia. Aa dlatego zapytałam bo dla mnie kluski to albo śląskie albo coś w ten deseń. A tak to makaron 😁😁 jakoś tak ciężkie mam myślenie i nawet mój mąż mówi, że się martwi bo ciągle czegoś nie pamiętam, nie wiem, zapominam 😁😁

Macie co noc sny ?

Jejcia mi się dziś takie głupoty śniły że szok 🙈 otóż śniło mi się że wynaleźli moja ciążę w ....nodze ! Serio 🙈🤣 wogole to jakieś operacje mi się śniły i inne głupoty ...

Ja tez codziennie mam tak porąbane sny, że szok. Ogólnie jestem człowiekiem znanym z totalnie nienormalnych głupot w kwestii snów, ale odkąd jestem w ciąży to pamietam każdy jeden 😅 wcześniej sporadycznie
Jak to przeczytałam, przypomniałam sobie o tym, że poziom edukacji seksualnej i ogólnie przygotowania do posiadania rodziny w naszym kraju jest tak wysoki, że do późnonastoletnich czasów byłam przekonana, że ciąża pozamaciczna to ciąża, która może pojawić się np. w kolanie 😆😆

Macie co noc sny ?

Jejcia mi się dziś takie głupoty śniły że szok 🙈 otóż śniło mi się że wynaleźli moja ciążę w ....nodze ! Serio 🙈🤣 wogole to jakieś operacje mi się śniły i inne głupoty ...
Ja właśnie jakoś ostatnio nie mam w ogole żadnych snów, tak jakoś spokojnie śpię 😁🙈 co aż dziwne bo ja nie będąc w ciąży potrafiłam mieć czasem takie sny dziwne ze masakra 🙈
Dziewczyny czy u was tez pojawiły się pryszcze? Zawsze miałam piekna gładka skore żadnych krost,No raz na rok przed okresem a teraz codziennie jakieś paskudztwo :(
Ja zawsze miałam jakieś pojedyncze w ciągu miesiąca ale na twarzy a teraz z kolei na twarzy jest ok za to na lini żuchwy i szyja to co chwile coś wyskakuje 🧐
Mi się strasznie szybko przetłuszczają włosy - wczoraj popołudniu myłam, a już czuję, że nieświeże i że bym znowu umyła 🙄
o a myślałam ze tylko ja tak mam 🙄 wieczorem umyje a kolejnego dnia popołudniu juz takie jakbym z 3dni nie myła 🤭

Co do włosów to też mi się okropnie przetłuszczają..
A może ma któraś jakaś złotą radę na wypadanie włosów..?
Aż strach dotykać i myć, bo całe ręce we włosach, nie wiem czy lecą tak po porodzie czy przez ciążę, albo skumulowało się i ciąża i poród.. Używam wcierek, olejków itp i lecą dalej..
raczej po porodzie - mi leciały strasznie, przeszło dopiero jak mały miał ok 9 miesięcy.

reklama
raczej po porodzie - mi leciały strasznie, przeszło dopiero jak mały miał ok 9 miesięcy.

Moje włosy też strasznie wychodzą i nie wiem dlaczego? Ostatnio niemal od 5 tygodnia zobaczyłam poprawę. Co do przetłuszczania to masakra, ale zawsze miałam tendencje i myłam codziennie rano, ale teraz to umyje, a 3 godziny później już nie wyglądają tak super świeżo.

Do góry