Na obiad upiekę ćwiartki z kurczaka, do tego jakieś ziemniaczki i sałatka albo surówkaU mnie wczoraj to chyba było faktycznie jakieś zatrucie czy coś, bo dzisiaj już czuje się znowu jak ryba w wodzie. Jutro wizyta, mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze!
Co tam dzisiaj gotujecie?
reklama
To moje, to mojeMam mieszane uczucia co do swojego imienia, bo skrot Ula bardzo lubie, ale pelne Urszula brzmi troche za surowo, jakos sie nie identyfikuje. Wiec zawsze przedstawiam sie skrotem Ale wszyscy mi mowia, ze wszystkie Ule, ktore znaja, to super dziewczynyCo do imiom nie mamy jeszcze wybrane tzn ja sobie narazie sama myslalam i jesli bedzie dziewczynka chcialabym dac jej imie po mojej mamie czyli Ula .
Miałam rwę w 1 ciąży , co prawda zaczęła się później bo z tego co pamiętam to może 5-6 miesiąc. Teraz czasem już łapie mnie ból po prawej stronie... Ja miałam cięcie cesarskie , ale nie z tego powodu. Ogólnie miałam mieć na życzenie a koniec końców wyszło że dziecko nie było ułożone jak trzeba + bardzo wysokie ciśnienie mimo że cała ciążę miałam niziutkie. Współczuję Ci bo wiem jaki to bólFilmiku nie da się wstawić ale za to mam piękne zdjęcie jak paluszka ssie
Co do dolegliwości, nie miałam ani razu żadnych mdłości czy wymiotów, apetyt za to mi ogromny dopisuje, taki ze już 4 kg przytyłam No i rwa kulszowa daje o sobie znać, przed ciąża jedynie z lewej strony miałam od czasu do czasu ataki a teraz z prawej bardziej i od czasu do czasu z lewej. Czy którejś z Was tez dokucza to? Mówiłam dwóm lekarzom o tym to obaj stwierdzili ze bardzo wcześnie i obawiam się ze może być gorzej a jest to chyba przeciwwskazanie do porodu naturalnego
G
guest-1677526072
Gość
Macie co noc sny ?
Jejcia mi się dziś takie głupoty śniły że szok otóż śniło mi się że wynaleźli moja ciążę w ....nodze ! Serio wogole to jakieś operacje mi się śniły i inne głupoty ...
Jejcia mi się dziś takie głupoty śniły że szok otóż śniło mi się że wynaleźli moja ciążę w ....nodze ! Serio wogole to jakieś operacje mi się śniły i inne głupoty ...
Mnie generalnie co noc coś się śni i to też często i gęsto jakieś głupoty.Macie co noc sny ?
Blackoliwka
Fanka BB :)
Dziewczyny czy u was tez pojawiły się pryszcze? Zawsze miałam piekna gładka skore żadnych krost,No raz na rok przed okresem a teraz codziennie jakieś paskudztwo
G
guest-1677526072
Gość
pojawiają się ale to taka jakby kaszkaDziewczyny czy u was tez pojawiły się pryszcze? Zawsze miałam piekna gładka skore żadnych krost,No raz na rok przed okresem a teraz codziennie jakieś paskudztwo
Poza tym skóra mi się zrobiła sucha aż się łuszczy
Tak wiem, ale nie jest to gwarantem. Ja nie czuje się na siłach. Wiem, że może brzmi to niedorzecznie. Ale tak czuję i jak wszyscy mi dookoła mówią, że jak si urodzi to zapomnę o wszystkim to chyba wolne żarty sobie robią.Kolejna ciąża mogłaby przebiegać zupełnie inaczej.
No ja bym bez zwolnienia nie wyrobiła w mojej pracy. A dwa to jest nieciekawa atmosfera i w ogóle. Fałszywie prorodzinni są, a jak były dziewczyny co ich dzieci chorowite to albo umowy nie przedłużali albo zwolnienie dostawały z pracy, a ostatnio się jeszcze bardziej zaostrzyło. Szkoda, że za prawdziwych leserów się nie biorą tylko za normalnych ludzi jak zawsze...To raczej od ciąży zależy w pierwszej latałam, skakałam, wszystko robiłam i pracowałam do 38 tc. Lekarza poporosiłam o L4 na ostatnie dwa tygodnie, bo się trochę bałam, że urodzę, a miałam jeszcze ważną sprawę do załatwienia której termin mi przesunęli na kilka dni po terminie z OM
Druga ciąża: i nadciśnienie się na chwilę przyplątało, i walczyłam, żeby cukrzyca mi nie wyszła, i bóle pleców, że w końcu mimo iż nie zamierzałam w 5 mc poszłam już na zwolnienie, żeby spokój mieć.
Teraz z kolei ta torbiel niby gin nie widzi przeciwskazań jeśli chcę pracować, ale zwolnienie od ręki też mi wypisze jeśli tylko chcę. Ja nie wiem mam mieszane uczucia. Jeśli ciąża się nie utrzyma to tym bardziej nie chce brać zwolnienia Zobaczę co mi za te 1,5 tyg babka na usg powie
Zapomniałam kupić ziemniaki a na obiad paluszki rybne bo mnie naszło...Na obiad upiekę ćwiartki z kurczaka, do tego jakieś ziemniaczki i sałatka albo surówka
reklama
marsi89
Fanka BB :)
mnie bolały najbardziej od 6 do 10 tyg. Teraz popuscily ale też nie stoję tyle w kuchni, trochę siedzę, trochę leżę, trochę chodzę. Lekarz mi powiedział żeby spacerować, pływać i powinno być lepiej. Za pływaniem nie przepadam ale spacerowac lubię.A to Was jeszcze plecy nie bolą?
to jest nie do pomyślenia, ale mi też męża siostra co mieszka za granicą powiedziała że tam nie ma tak długiego macierzyńskiego jak u nas. 6 tyg max. Ja akurat uważam że to powinien być wybór kobiety ile chce siedzieć w domu z dzieckiem. Dla mnie pół roku to jest taki max. Ale dla innych to może być za krótko.mieszkam za granica tudzież w Holandii, niestety prawo tutaj jest trochę chore i ciężarne muszą pracować. Tzn nie muszą ale należy się tylko 3 mc płatnego urlopu. No cóż póki co do 6 mc muszę dać radę. Praca na magazynie, przy na prawdę ciężkich kartonach takich dla Tesli i innych marek aut (np na części ) no i są jeszcze inne trochę mniejsze . Póki co dają mi trochę lżejsze prace żeby nie dźwigać ale tak... nie jestem zadowolona z pracy, a do Polski mnie mogę zjechać. Pracy póki co też już nie zmienię . Ogólnie unikam dźwigania czegokolwiek jak ognia Najgorsze dla mnie są zawroty głowy, senność , ogólne zmęczenie i ból nóg jeżeli np stoję w miejscu kilka godzin. Zazdroszcze że w Polsce można sobie wziąć urlop i takie długie macierzyńskie
A nie możesz na podstawie zaświadczenia o ciąży prosić o lżejsza pracę ? Inne stankwisko?
piękne zdjęcie, moja córka też ma pamiątkę jak ssie palca na zdjecie. I potem tak ssała jeszcze przez prawie 4 lata nie szło jej oduczyć.Filmiku nie da się wstawić ale za to mam piękne zdjęcie jak paluszka ssie
Co do dolegliwości, nie miałam ani razu żadnych mdłości czy wymiotów, apetyt za to mi ogromny dopisuje, taki ze już 4 kg przytyłam No i rwa kulszowa daje o sobie znać, przed ciąża jedynie z lewej strony miałam od czasu do czasu ataki a teraz z prawej bardziej i od czasu do czasu z lewej. Czy którejś z Was tez dokucza to? Mówiłam dwóm lekarzom o tym to obaj stwierdzili ze bardzo wcześnie i obawiam się ze może być gorzej a jest to chyba przeciwwskazanie do porodu naturalnego
Mi się też wydawało że rwa kulszowa zaczyna mi dokuczać ale popuscilo
no widzisz czasem tak jest, dobrze że dziś dobrze.U mnie wczoraj to chyba było faktycznie jakieś zatrucie czy coś, bo dzisiaj już czuje się znowu jak ryba w wodzie. Jutro wizyta, mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze!
Co tam dzisiaj gotujecie?
My przeważnie w niedzielę do moich rodziców na obiad idziemy, a dodatkowo mama wczoraj urodziny miała to będzie pewnie coś pysznego.
z tymi rozstępami to chyba faktycznie genetycznie bo moja mama nie miała rozstępów i ja też nie mialam po pierwszej ciąży. Co prawda smarowalam się od 4 miesiące takim z ziajki na rozstępy ale nieregularnie. Co do przechodzenia ciąży to moja mama też miała lekkie objawy i w obu ciążach z pracy na porodówkę jechała. Ale ona bardzo tyła w ciąży bo ponad 25kg a ja max. 10kg. Teraz też jem duzo, mało się wyprozniam a waga stoi w miejscu. Niecałe 1kg może poszło do góry.Ja też narzekałam na brak objawów i nadal się nie pojawiły. To pewnie genetyczne bo moja mama też w ogóle nie czuła, że jest w ciąży. Mam nadzieję, że również po niej nie będę miała rozstępów ) jestem strasznie chuda i to moje zmartwienie. Trzymam kciuki, oby mdłości szybko przeszły!
ja też mam dziwne sny. Dziś miałam piękny bo śniło mi się że byłam na takim pięknym jachcie.Macie co noc sny ?
ja właśnie zero pryszczy, cera idealna.Dziewczyny czy u was tez pojawiły się pryszcze? Zawsze miałam piekna gładka skore żadnych krost,No raz na rok przed okresem a teraz codziennie jakieś paskudztwo