reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Co do włosów to też mi się okropnie przetłuszczają..
A może ma któraś jakaś złotą radę na wypadanie włosów..?
Aż strach dotykać i myć, bo całe ręce we włosach, nie wiem czy lecą tak po porodzie czy przez ciążę, albo skumulowało się i ciąża i poród.. Używam wcierek, olejków itp i lecą dalej..
Ja naszczescie nie miałam tego problemu ale moje koleżanki bardzo cierpiały po porodzie przy karmieniu. Wiem, że jak przestały karmić bramy różne środki w ampułkach do smarowania i witaminy w tabletkach!

reklama
Dziewczyny ja mam tak strasznie ochotę na polski obiadek u mamy! Marzą. Mi się młode ziemniaczki z koperkiem i wszystkie zupki domowe mamusiowe! A tak najbardziej to botwinka i kalafiorowa 😢 włoskie jedzenie jest przepyszne ale genów nie oszukasz 🇵🇱🤤🤤🤤
Ja mam ogromna ochotę na surowe owoce mogę jeść cały czas, niestety wzdęcia są piekielne po nich

U mnie niestet! Najbardziej drażniące są te na szyi.
Ja się tak cieszyłam jak parę tygodni temu buzia zrobiła się taka czysta, gładka, żadnej krostki, a teraz moja broda i szyja wygląda jak pobojowisko 🙈 Myślę, że oprócz ciąży ma na to wpływ fakt, że kiepsko się odżywiam i codziennie wlatuje coś słodkiego 🙈 Apropo, właśnie wcinam naleśniki z dżemem, a następny wleci z nutellą 😂

Czy przechodziła z was któraś może infekcje pochwy? Pojawił mi się (raz) taki bardzo gesty rozciągliwy/kleisty śluz o zabarwieniu żółto/zielonym. W ciągu dnia normalnie biały. Czy przy infekcji ten śluz żółto/zielony pojawia się cały czas? Jutro mam wizytę, ale chce zapytać kogoś kto już to przechodził, bo ja nigdy chyba infekcji nie mialam.. zmartwiłam się, zwlaszca ze dzisiaj pobolewa mnie cały dzień brzuch i się zdziwiłam tym sluzem w łazience :/

Czy przechodziła z was któraś może infekcje pochwy? Pojawił mi się (raz) taki bardzo gesty rozciągliwy/kleisty śluz o zabarwieniu żółto/zielonym. W ciągu dnia normalnie biały. Czy przy infekcji ten śluz żółto/zielony pojawia się cały czas? Jutro mam wizytę, ale chce zapytać kogoś kto już to przechodził, bo ja nigdy chyba infekcji nie mialam.. zmartwiłam się, zwlaszca ze dzisiaj pobolewa mnie cały dzień brzuch i się zdziwiłam tym sluzem w łazience :/
W pierwszej ciąży - dostałam jakieś globulki i przeszło 🤷‍♀️

reklama
Do góry