reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Jestem już po wizycie, ciąża 6+5 jest młodsza niż wychodzi z OM, jest też zarodek i serduszko ale pęcherzyk ciążowy jest umiejsciwniony w rogu macicy.. Pani dr założyła kartę ciąży i powiedziała że liczy na to że dziecko rozepcha macicę i się przesunie.. Ale ja już panikuje i się boję że znowu się nie uda...no i znowu pozamaciczna :(
Kurczę, mam nadzieję, że jednak nie będzie pozamaciczna... Musimy być dobrej myśli! Tulę mocno ❤️

Hej, można się dołączyć? Tak w sumie na spokojnie, bo jeszcze za bardzo nic nie wiem 🤷‍♀️ 2 testy pozytywne, jeden z bladziutką kreseczką, powtórzony po kilku dniach z mocniejszą, wbiłam się do gina "bez numerka", gdzie kompletnie nic a nic nie było widać 🤷‍♀️ (poza jakimiś żylakami 😱) i kazał wrócić za 2-3tyg, dostałam skierowanie na betę i niby wyszła na poziomie 5 tyg, z jakiegoś kalkulatora termin wychodzi na 27 grudnia. Nie wiem na ile to wszystko realne 🤷‍♀️
Witamy! Gratulacje! 💕 Dla mnie ciąża jak nic, no ale wiadomo, że dopiero po usg jest 100% pewności. W każdym razie rozgość się :) Jak się czujesz?

reklama
Kurczę, mam nadzieję, że jednak nie będzie pozamaciczna... Musimy być dobrej myśli! Tulę mocno ❤️

Witamy! Gratulacje! 💕 Dla mnie ciąża jak nic, no ale wiadomo, że dopiero po usg jest 100% pewności. W każdym razie rozgość się :) Jak się czujesz?
Dziękuję bardzo 😊
Ogólnie ok, test zrobiłam w sumie, bo zgaga mnie męczyła - taki pierwszy objaw ciąży. Trochę mnie mdli czasami (na przekór zajadam to 🤣). Jakieś wahania temperatury mam: zimno/gorąco 🙄 z przewagą na 'zimno mi' ,a ja i tak jestem zmarźluchem, więc teraz masakra 🙈
Usg dopiero za 2,5 tygodnia...

Dziękuję bardzo 😊
Ogólnie ok, test zrobiłam w sumie, bo zgaga mnie męczyła - taki pierwszy objaw ciąży. Trochę mnie mdli czasami (na przekór zajadam to 🤣). Jakieś wahania temperatury mam: zimno/gorąco 🙄 z przewagą na 'zimno mi' ,a ja i tak jestem zmarźluchem, więc teraz masakra 🙈
Usg dopiero za 2,5 tygodnia...
Taak, te objawy są w tym wątku już dobrze znane, pasujesz tu ;) 2.5 tygodnia szmat czasu kiedy się czeka, ale jakoś damy radę. Ja teraz dopiero 26.05 (na dzień matki :D ) drugie usg i prenatalne, trzeba się uzbroić w cierpliwość...

Taak, te objawy są w tym wątku już dobrze znane, pasujesz tu ;) 2.5 tygodnia szmat czasu kiedy się czeka, ale jakoś damy radę. Ja teraz dopiero 26.05 (na dzień matki :D ) drugie usg i prenatalne, trzeba się uzbroić w cierpliwość...
Mi to zwłaszcza nie pasuje, że tak późno, bo za tydzień mam rozmowę o powrocie do pracy 🙈 bo jutro kończy mi się macierzyński i zaczynam zaległy urlop i nie wiem co powiedzieć 🤷‍♀️ a jak skończę urlop to pi razy drzwi akurat też 1 trymestr mi się skończy 🙊

Sup
Ja też melduje się po wizycie, tym razem spokojna 😍 Wszystko w jak najlepszym porządku, umówiłam się na genetyczne w to samo miejsce. Zastanowię się nad zmianą lekarza prowadzącego, bo nie podoba mi się to jak olewczo podchodzi do tych wizyt, do USG... Dzisiejsza była prywatna, a u siebie chodzę na NFZ, niebo a ziemia! Szkoda, że ten lekarz z dzisiaj przyjmuje 100 km ode mnie, bo chętnie bym się do niego przeniosła. Dam mojemu ostatnią szansę i zobaczymy
Super widok 😍

Hej dziewczyny, majówka u mnie intensywnie, dlatego też mało się odzywam, ale powoli trzeba wracać do rzeczywistości:)

Nie skończyłem postu i mi się klikneło 😁 ja mam kolejną wizytę w czwartek to będzie 8+2, mam nadzieję, że wkoncu będą jakieś konkrety, na ostatniej wizycie wychodziło, ze ciąża młodsza o tydzień, ale z wizyty na wizytę widzę progres więc staram się tym nie stresować, ale mam nadzieję, że tym razem już będą konkrety tj. Mocno bijące serduszko ❤❤❤ z objawów to mam strasznie bolace piersi i spadek formy
Jak u Was majówki?

Hej Kobietki❤️

Ale piękna majówka w tym roku. Ja cały czas Was czytam i jestem na bieżąco, nie pisałam co u mnie i nie odp, bo byłam trochę zajęta i się średnio czułam. Oprócz tego, że jestem non stop śpiąca i mam ultra nasiloną alergie z non stop zatkanym nosem doszły mi jakieś niesamowite duszności. Nie wiem czy to zaostrzenie astmy czy coś innego, ale jest mi bardzo duszno, szczególnie jak się kładę, albo po śmianiu i po prysznicu. Coś tam odkasłuje przy tym i świszczy mi w gardle. Alergolog podwoiła dawkę sterydów i niestety to nie działa :(

Oprócz astmy mam chorobę autoimmunologiczna - toczeń i boje się czy przypadkowo ciąża także nie uruchomiła tego…

Któraś z Was ma podobny problem? Co tu robić? Kolejna konsultacja?

reklama
Mam pytanie do przyszłych mam robiących doktorat. Czy w razie wzięcia L4 w okresie ciąży przepada mi stypendium naukowe, jako dodatkowe źródło zarobku? Stypendium jest nagrodą za poprzedni rok akademicki, a więc teoretycznie nie jest to dodatkowe źródło utrzymania, ale nie wiem jak ZUS i prawo pracy to traktują.

Do góry