reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dziewczyny, jest któraś z Was alergikiem? Ja od wczoraj mam masakrę, ogromny katar, opuchnięte oczy… bierzecie jakieś leki? Ja mam wizytę dopiero w środę ale nie wytrzymam do środy i chyba muszę jakiś Telfexo, Aleric przyjąć… oczywiście nie ma badań na kobietach w ciąży i nie wiem co robić… co radzicie?
no właśnie, ja zapomniałam zapytać na ostatniej wizycie, bo akurat miałam kilka dni spokoju . A też mnie atakuje alergia ostatnio, w razie konieczności biorę poprostu coś bez recepty. Miałam zamiar na najbliższej wizycie o to zapytać (4.05) ale jak dowiecie się czegoś wcześniej, co jest bezpieczne w ciąży. Dajcie proszę znać.

Mam pytanie do osób, które biorą proga dopochwowo. Czy wy tez macie rano/w ciągu dnia taka bardzo bardzo bardzo gęsta wydzielinę biała? Już świruje ze to infekcja jakaś, ale nigdy wcześniej nie brałam globulek i nie wiem sama :/
Tak ja tak mam. Lekarz dodatkowo mi przepisał jakieś globulki dopochwowe 2 razy w tygodniu mam brać, które będą zapobiegały jakimś infekcjom przy braniu luteiny.

gratulacje !
Ja wpisałam cykl na straty na początku zeszłego tygodnia bo nie miałam żadnych objawów, w czwartek pozytywny test a w sobotę Beta 242 - my wszystkie martwimy się cały czas ale póki nie ma krwawienia, gorączki, wymiotów, bólu czy biegunki, trzeba zakładać ze wszystko idzie jak najlepiej 🤞🏼 Moje piersi dopiero dziś zaczęły być odrobine bardziej pełne i widzę zmianę w brodawkach ale poza tym wyglądają jak z połowy cyklu 😄
Podzielam Twój ból do braku możliwości zrobienia prywatnie bety, mieszkam w Berlinie i z tego powodu robie wycieczkę do Szczecina do laba 😄 zbadam przyrost dziś żeby być spokojniejsza i czekam na usg w 6tc ✨
Pięknego poniedziałku wszystkim 💛
Łączę się w bólu.. też mieszkam w DE i to, że nie można sobie zrobić pobrania krwi za kasę to jest jakiś dramat.. Ty przynajmniej masz blisko do Szczecina, ja mam 5h 😅

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Helena! - wizyta 25.04
@Margeritka28 - wizyta 25.04

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@Kamilka12 - wizyta 26.04
@PsychoPatka91 - wizyta 26.04
@Karola z nadzieją - wizyta 26.04
@Purrfect - wizyta u położnej 27.04
@7grudnia - wizyta 27.04
@Agnesco - wizyta 27.04
@MissCe - wizyta 27.04
@AgataG21 - wizyta 27.04
@Misia94 - wizyta 27.04
@Blanca86 - wizyta 27.04
@Edka88 - wizyta 28.04
@Olha92 - wizyta 28.04
@kasiaa91 - wizyta 29.04

@Poplątana9 - wizyta 02.05
@Majka2022 - wizyta 02.05
@MartaMarkry - wizyta 04.05
@Nantes - wizyta 04.05
@Lunak - wizyta 04.05
@Carolina123 - wizyta 04.05
@MartaMarkry - wizyta 04.05
@Malka_91 - wizyta 05.05
@pannadarianna - wizyta 05.05
@ka.an92 - wizyta 05.05
@Mamafasolki - wizyta 06.05
@wiktoria708 - wizyta 09.05
@Agness29 - wizyta 10.05
@AgataG21 - wizyta 19.05
@Blondynka w sieci - wizyta 20.05
@Cytryna* - wizyta 20.05
@Cleo92 - prenatalne 24.05
@Cleo92 - wizyta 25.05

@MartaMarkry - prenatalne 07.06
Ja mam 28 kwietnia 😊

Łączę się w bólu.. też mieszkam w DE i to, że nie można sobie zrobić pobrania krwi za kasę to jest jakiś dramat.. Ty przynajmniej masz blisko do Szczecina, ja mam 5h 😅
teoretycznie w Berlinie można ale.. za progesteron (czy inny jeden hormon) trzeba zapłacić około 27€ 😳 a Beta w ogóle nie stoi w cenniku, wydaje mi się ze tu maja takie podejście jak pisała koleżanka, która mieszka w Danii, ze jeśli ciąża nie przetrwała sama z siebie do 6 tc to nie ma co sobie głowy badaniami zawracać (sic!) 😵‍💫

Cześć Kobietki, właśnie dzwoniłam do swojego lekarza i powiedział mi że prawdopodobnie oczyszczam się z tego krwiaka i ze dopóki nie leci krew jest wszystko w porządku. Troszkę mnie uspokoił ale dopóki nie zniknie całkowicie też krwiak i ta kosmówka się "nie przyklei" będę miała różne myśli....

reklama
Witam was :) chciałam się nieśmiało przywitać, termin wychodzi dopiero na 30 grudnia -3 stycznia nie wiadomo do końca. Jestem mamą marcowego 2020 Franka :) testy pozytywne że słabiutko kreska zaczęły wychodzić 6 dni przed datą miesiączki teraz już ta kreska jest ładna :) mieszkam w Danii I nie mam jak zrobic badań krwi oni tutaj nie uznają ciąży do 10 tyg gdzie co ma być to będzie taka "selekcja naturalna " znalazlam klinikę prywatna gdzie mogę zrobić usg jest napisane że muszę mieć skinczojy 6 tydzien wiec zamówiłam pierwszy termin jaki mieli wolny 12 maja nie wiem jak psychicznie do tego czasu wytrzymam. Martwi mnie fakt że wogole nie bola mnie cycki nic zero , boli mnie brzuch jak na okres, częściej siusiam kawa mi nie smakuje a jestem kawoszem brak okresu i pozytywne testy jakieś objawy są ale Kurcze pamietam w pierwszej ciazy miałam okropny ból piersi. Karmie piersia jeszcze wieczorami i w nocy 2 latka więc myślałam że ten bol będzie jeszcze większy a tu nic , pocieszy mnie którąś że też nie ma bólów piersi a może dopiero się zaczną? Kurcze chyba zadzwonię do tej kliniki czy nie dało by się zrobić usg jakoś może w 5 tyg żeby sprawdzić czy wszystko jest okey i czy nie ma pozamacicznej . Naczytałam się na internetach tyle o tym i cały czas się tym sresuje ... pozdrawiam was wszystkie i gratuluję 2 kreseczek :)
Ja Cię pocieszę.. ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie bolały mnie piersi.. serio, nic. Naczytałam się, że powinny się pełne i tkliwe a żadna nie była.. miałam takie normalne, swoje, zero zmian. Urodziłam zdrowych chłopców i karmiłam piersią bardzo długo. Przy obecnej ciąży, zaczęło się od bólu piersi. Przez dwa tygodnie nie mogłam ich dotknąć. Teraz to się trochę uspokoiło, ale nadal są tkliwe. A brzuch na pewno mnie bolał przy pierwszej ciąży, boli przy tej, przy drugiej nie pamiętam niestety. Jak widzisz.. każda ciąża inna 😉

Do góry