reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Mam pytanie do osób, które biorą proga dopochwowo. Czy wy tez macie rano/w ciągu dnia taka bardzo bardzo bardzo gęsta wydzielinę biała? Już świruje ze to infekcja jakaś, ale nigdy wcześniej nie brałam globulek i nie wiem sama :/
Ja biorę luteinę i nie mam dużo białej gęstej wydzieliny, troszkę beżowej na wkładce.

reklama
Wiesz, może akurat się nie zarazicie😊 jeśli była u Was jeszcze bez objawów ( a tak podejrzewam) to ja kilka razy miałam takie zerknięcie tuż przed i na szczęście nigdy się nie zaraziłam. Głowa do góry, obserwujcie się🌷
Też trzymam kciuki za brak zakażenia! Ja osobiście nigdy nie przechodziłam ospy ani też się nie zdążyłam zaszczepić więc domyślam się jaki to stres :(

Mam pytanie do osób, które biorą proga dopochwowo. Czy wy tez macie rano/w ciągu dnia taka bardzo bardzo bardzo gęsta wydzielinę biała? Już świruje ze to infekcja jakaś, ale nigdy wcześniej nie brałam globulek i nie wiem sama :/
To normalne, to pozostałość po rozpuszczonej tabletce :) wchłonęło się ile miało wchłonąć, ale reszta wypływa :)

Dziewczyny, jest któraś z Was alergikiem? Ja od wczoraj mam masakrę, ogromny katar, opuchnięte oczy… bierzecie jakieś leki? Ja mam wizytę dopiero w środę ale nie wytrzymam do środy i chyba muszę jakiś Telfexo, Aleric przyjąć… oczywiście nie ma badań na kobietach w ciąży i nie wiem co robić… co radzicie?

Dziewczyny, jest któraś z Was alergikiem? Ja od wczoraj mam masakrę, ogromny katar, opuchnięte oczy… bierzecie jakieś leki? Ja mam wizytę dopiero w środę ale nie wytrzymam do środy i chyba muszę jakiś Telfexo, Aleric przyjąć… oczywiście nie ma badań na kobietach w ciąży i nie wiem co robić… co radzicie?
Jestem alergikiem, jeśli jutro zobaczę serduszko będę pisać do alergolog co mogę brać :) telfexo to chyba nie bardzo w ciąży, może Farmaceutka coś doradzi?

reklama
Z tego co słyszałam to jeśli przepracowałaś min 3 miesiące u obecnego pracodawcy to będą liczyć tylko te 3 miesiące :) jeśli ktoś dostał podwyżkę/awans to warto iść na chociaż jeden dzień L4 i potem popracować min 3 miesiące to liczą średnia z 3 miesięcy a nie 12 miesięcy.
Nie, liczona jest srednia z ostatnich 12 miesięcy dalej. Po 3 miesiącach (a po zmianie prawa po miesiącu) po prostu jest na nowo przeliczana podstawa ale DALEJ opiera się na 12 miesiącach.

Do góry