reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
teoretycznie w Berlinie można ale.. za progesteron (czy inny jeden hormon) trzeba zapłacić około 27€ 😳 a Beta w ogóle nie stoi w cenniku, wydaje mi się ze tu maja takie podejście jak pisała koleżanka, która mieszka w Danii, ze jeśli ciąża nie przetrwała sama z siebie do 6 tc to nie ma co sobie głowy badaniami zawracać (sic!) 😵‍💫
No właśnie bety nie zrobisz.. ja byłam w zeszłym tygodniu u ginekologa, 5+4. Zrobili mi pełno badań z krwi, ale ich nie dostanę 😅 jeżeli coś będzie źle- będą dzwonić. Do dziś nie dzwonili, ale jakie są wyniki.. nie wiem. Kazali przyjść dopiero za miesiąc.. serio miesiąc? Ja nie wytrzymam 😅

Dziewczyny, jest któraś z Was alergikiem? Ja od wczoraj mam masakrę, ogromny katar, opuchnięte oczy… bierzecie jakieś leki? Ja mam wizytę dopiero w środę ale nie wytrzymam do środy i chyba muszę jakiś Telfexo, Aleric przyjąć… oczywiście nie ma badań na kobietach w ciąży i nie wiem co robić… co radzicie?
Niestety, ale ja.. Całą sobotę przeleżałam z gilem po pępek i czerwonymi oczami plus kichaniem 10x na sec. Na szczęście przez noc mi przeszło. Myślałam ze oszaleje. Mam tylko leki na receptę wiec ich nie biorę, a jutro mam wizytę to zapytam gin co mogę brać albo umowie się do alergologa na konsultacje online. Bo gdybym miała w sobotę pracować to chyba wydrapalabym sobie oczy. Jak Ci w aptece coś doradza to daj proszę znać :)

No właśnie bety nie zrobisz.. ja byłam w zeszłym tygodniu u ginekologa, 5+4. Zrobili mi pełno badań z krwi, ale ich nie dostanę 😅 jeżeli coś będzie źle- będą dzwonić. Do dziś nie dzwonili, ale jakie są wyniki.. nie wiem. Kazali przyjść dopiero za miesiąc.. serio miesiąc? Ja nie wytrzymam 😅
Ale chyba mozesz podejsc do nich i poprosic o wydruk? Ja robilam w UK przed pandemia badania ze skierowaniem od rodzinnego ze wzgledu na niska ferrytyne, tez powiedzieli, ze jak cos bedzie nie tak to beda dzwonic. Nie dzwonili, podeszlam do przychodni i zapytalam, czy moge dostac wydruk i dali mi bez problemu.

Ja nie dałam właśnie rady z alergią, spuchł mi język, policzki pojawiła się duszność. Wzięłam 2 razy Telfexo, nic innego nie miałam a jestem sama w domu. Mam nadzieje, że nie zaszkodzę dzidziusiowi :(

Ale chyba mozesz podejsc do nich i poprosic o wydruk? Ja robilam w UK przed pandemia badania ze skierowaniem od rodzinnego ze wzgledu na niska ferrytyne, tez powiedzieli, ze jak cos bedzie nie tak to beda dzwonic. Nie dzwonili, podeszlam do przychodni i zapytalam, czy moge dostac wydruk i dali mi bez problemu.
Nie mam wyjścia. Muszę przejechać się dziś albo jutro, bo muszę znać tsh. Mam nadzieję, że też nie będzie problemu.

Niestety, ale ja.. Całą sobotę przeleżałam z gilem po pępek i czerwonymi oczami plus kichaniem 10x na sec. Na szczęście przez noc mi przeszło. Myślałam ze oszaleje. Mam tylko leki na receptę wiec ich nie biorę, a jutro mam wizytę to zapytam gin co mogę brać albo umowie się do alergologa na konsultacje online. Bo gdybym miała w sobotę pracować to chyba wydrapalabym sobie oczy. Jak Ci w aptece coś doradza to daj proszę znać :)
też ostatnio złapało mnie uczulenie ale na skórze, stan zapalny, wysypka.. nabiał.
Poszłam do apteki, powiedziala mi tam Pani, że absolutnie nic do 12tc nie można na alergie, później ewentualnie zyrtec.

Hej! Nie odzywałam się masę czasu, nie chciałam się nakręcać. Dziś mam w końcu długo wyczekiwaną wizytę. Z samopoczucia jest tragedia, jestem codziennie w pracy ( w sklpeie) nie mam już siły, przychodzę Tu jak za kare, boli mnie podbrzusze chociaż staram się nie dziwigać ale wiadomo jak to w sklepie. Strasznie się oczywiście denerwuje, a do godziny 16 jeszcze tyle czasu. Aktualnie także jestem w pracy i nawet tu czas ciągnie mi się jak koza z nosa.

Witam wszystkie nowe dziewczyny 🥰

reklama
też ostatnio złapało mnie uczulenie ale na skórze, stan zapalny, wysypka.. nabiał.
Poszłam do apteki, powiedziala mi tam Pani, że absolutnie nic do 12tc nie można na alergie, później ewentualnie zyrtec.

Hej! Nie odzywałam się masę czasu, nie chciałam się nakręcać. Dziś mam w końcu długo wyczekiwaną wizytę. Z samopoczucia jest tragedia, jestem codziennie w pracy ( w sklpeie) nie mam już siły, przychodzę Tu jak za kare, boli mnie podbrzusze chociaż staram się nie dziwigać ale wiadomo jak to w sklepie. Strasznie się oczywiście denerwuje, a do godziny 16 jeszcze tyle czasu. Aktualnie także jestem w pracy i nawet tu czas ciągnie mi się jak koza z nosa.

Witam wszystkie nowe dziewczyny 🥰
No i dlatego teraz się b martwię, ale bałam się bo rozpoczął się obrzęk krtani i mogłabym nie doczekać do 12 TC…zawsze byłam mocną alergiczką ale takiego ataku nie pamiętam dawno. Trudni co będzie to ma być

Do góry