reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dziewczyny, jest któraś z Was alergikiem? Ja od wczoraj mam masakrę, ogromny katar, opuchnięte oczy… bierzecie jakieś leki? Ja mam wizytę dopiero w środę ale nie wytrzymam do środy i chyba muszę jakiś Telfexo, Aleric przyjąć… oczywiście nie ma badań na kobietach w ciąży i nie wiem co robić… co radzicie?
no właśnie, ja zapomniałam zapytać na ostatniej wizycie, bo akurat miałam kilka dni spokoju . A też mnie atakuje alergia ostatnio, w razie konieczności biorę poprostu coś bez recepty. Miałam zamiar na najbliższej wizycie o to zapytać (4.05) ale jak dowiecie się czegoś wcześniej, co jest bezpieczne w ciąży. Dajcie proszę znać.

Mam pytanie do osób, które biorą proga dopochwowo. Czy wy tez macie rano/w ciągu dnia taka bardzo bardzo bardzo gęsta wydzielinę biała? Już świruje ze to infekcja jakaś, ale nigdy wcześniej nie brałam globulek i nie wiem sama :/
Tak ja tak mam. Lekarz dodatkowo mi przepisał jakieś globulki dopochwowe 2 razy w tygodniu mam brać, które będą zapobiegały jakimś infekcjom przy braniu luteiny.

gratulacje !
Ja wpisałam cykl na straty na początku zeszłego tygodnia bo nie miałam żadnych objawów, w czwartek pozytywny test a w sobotę Beta 242 - my wszystkie martwimy się cały czas ale póki nie ma krwawienia, gorączki, wymiotów, bólu czy biegunki, trzeba zakładać ze wszystko idzie jak najlepiej 🤞🏼 Moje piersi dopiero dziś zaczęły być odrobine bardziej pełne i widzę zmianę w brodawkach ale poza tym wyglądają jak z połowy cyklu 😄
Podzielam Twój ból do braku możliwości zrobienia prywatnie bety, mieszkam w Berlinie i z tego powodu robie wycieczkę do Szczecina do laba 😄 zbadam przyrost dziś żeby być spokojniejsza i czekam na usg w 6tc ✨
Pięknego poniedziałku wszystkim 💛
Łączę się w bólu.. też mieszkam w DE i to, że nie można sobie zrobić pobrania krwi za kasę to jest jakiś dramat.. Ty przynajmniej masz blisko do Szczecina, ja mam 5h 😅

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Helena! - wizyta 25.04
@Margeritka28 - wizyta 25.04

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@Kamilka12 - wizyta 26.04
@PsychoPatka91 - wizyta 26.04
@Karola z nadzieją - wizyta 26.04
@Purrfect - wizyta u położnej 27.04
@7grudnia - wizyta 27.04
@Agnesco - wizyta 27.04
@MissCe - wizyta 27.04
@AgataG21 - wizyta 27.04
@Misia94 - wizyta 27.04
@Blanca86 - wizyta 27.04
@Edka88 - wizyta 28.04
@Olha92 - wizyta 28.04
@kasiaa91 - wizyta 29.04

@Poplątana9 - wizyta 02.05
@Majka2022 - wizyta 02.05
@MartaMarkry - wizyta 04.05
@Nantes - wizyta 04.05
@Lunak - wizyta 04.05
@Carolina123 - wizyta 04.05
@MartaMarkry - wizyta 04.05
@Malka_91 - wizyta 05.05
@pannadarianna - wizyta 05.05
@ka.an92 - wizyta 05.05
@Mamafasolki - wizyta 06.05
@wiktoria708 - wizyta 09.05
@Agness29 - wizyta 10.05
@AgataG21 - wizyta 19.05
@Blondynka w sieci - wizyta 20.05
@Cytryna* - wizyta 20.05
@Cleo92 - prenatalne 24.05
@Cleo92 - wizyta 25.05

@MartaMarkry - prenatalne 07.06
Ja mam 28 kwietnia 😊

Łączę się w bólu.. też mieszkam w DE i to, że nie można sobie zrobić pobrania krwi za kasę to jest jakiś dramat.. Ty przynajmniej masz blisko do Szczecina, ja mam 5h 😅
teoretycznie w Berlinie można ale.. za progesteron (czy inny jeden hormon) trzeba zapłacić około 27€ 😳 a Beta w ogóle nie stoi w cenniku, wydaje mi się ze tu maja takie podejście jak pisała koleżanka, która mieszka w Danii, ze jeśli ciąża nie przetrwała sama z siebie do 6 tc to nie ma co sobie głowy badaniami zawracać (sic!) 😵‍💫

Cześć Kobietki, właśnie dzwoniłam do swojego lekarza i powiedział mi że prawdopodobnie oczyszczam się z tego krwiaka i ze dopóki nie leci krew jest wszystko w porządku. Troszkę mnie uspokoił ale dopóki nie zniknie całkowicie też krwiak i ta kosmówka się "nie przyklei" będę miała różne myśli....

reklama
Witam was :) chciałam się nieśmiało przywitać, termin wychodzi dopiero na 30 grudnia -3 stycznia nie wiadomo do końca. Jestem mamą marcowego 2020 Franka :) testy pozytywne że słabiutko kreska zaczęły wychodzić 6 dni przed datą miesiączki teraz już ta kreska jest ładna :) mieszkam w Danii I nie mam jak zrobic badań krwi oni tutaj nie uznają ciąży do 10 tyg gdzie co ma być to będzie taka "selekcja naturalna " znalazlam klinikę prywatna gdzie mogę zrobić usg jest napisane że muszę mieć skinczojy 6 tydzien wiec zamówiłam pierwszy termin jaki mieli wolny 12 maja nie wiem jak psychicznie do tego czasu wytrzymam. Martwi mnie fakt że wogole nie bola mnie cycki nic zero , boli mnie brzuch jak na okres, częściej siusiam kawa mi nie smakuje a jestem kawoszem brak okresu i pozytywne testy jakieś objawy są ale Kurcze pamietam w pierwszej ciazy miałam okropny ból piersi. Karmie piersia jeszcze wieczorami i w nocy 2 latka więc myślałam że ten bol będzie jeszcze większy a tu nic , pocieszy mnie którąś że też nie ma bólów piersi a może dopiero się zaczną? Kurcze chyba zadzwonię do tej kliniki czy nie dało by się zrobić usg jakoś może w 5 tyg żeby sprawdzić czy wszystko jest okey i czy nie ma pozamacicznej . Naczytałam się na internetach tyle o tym i cały czas się tym sresuje ... pozdrawiam was wszystkie i gratuluję 2 kreseczek :)
Ja Cię pocieszę.. ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie bolały mnie piersi.. serio, nic. Naczytałam się, że powinny się pełne i tkliwe a żadna nie była.. miałam takie normalne, swoje, zero zmian. Urodziłam zdrowych chłopców i karmiłam piersią bardzo długo. Przy obecnej ciąży, zaczęło się od bólu piersi. Przez dwa tygodnie nie mogłam ich dotknąć. Teraz to się trochę uspokoiło, ale nadal są tkliwe. A brzuch na pewno mnie bolał przy pierwszej ciąży, boli przy tej, przy drugiej nie pamiętam niestety. Jak widzisz.. każda ciąża inna 😉

Do góry