reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Helena! - wizyta 25.04
@Margeritka28 - wizyta 25.04

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@Kamilka12 - wizyta 26.04
@PsychoPatka91 - wizyta 26.04
@Karola z nadzieją - wizyta 26.04
@Purrfect - wizyta u położnej 27.04
@7grudnia - wizyta 27.04
@Agnesco - wizyta 27.04
@MissCe - wizyta 27.04
@AgataG21 - wizyta 27.04
@Misia94 - wizyta 27.04
@Blanca86 - wizyta 27.04
@Edka88 - wizyta 28.04
@Olha92 - wizyta 28.04
@kasiaa91 - wizyta 29.04

@Poplątana9 - wizyta 02.05
@Majka2022 - wizyta 02.05
@MartaMarkry - wizyta 04.05
@Nantes - wizyta 04.05
@Lunak - wizyta 04.05
@Carolina123 - wizyta 04.05
@Malka_91 - wizyta 05.05
@pannadarianna - wizyta 05.05
@ka.an92 - wizyta 05.05
@Mamafasolki - wizyta 06.05
@wiktoria708 - wizyta 09.05
@Agness29 - wizyta 10.05
@AgataG21 - wizyta 19.05
@Blondynka w sieci - wizyta 20.05
@Cytryna* - wizyta 20.05
@Cleo92 - prenatalne 24.05
@Cleo92 - wizyta 25.05

@MartaMarkry - prenatalne 07.06
Mnie możesz dopisać na 12.05. na wizytę.

Witam się dziś z Wami w poniedziałek.
Jak się czujecie ?
U mnie 2 dni był spokój z 🤮, dziś od rana jest tragedia 🤮 zaliczone
Ja też wieczorem się gorzej czułam i teraz rano tak samo słabo ale jeszcze nie zjadłam śniadania, zobaczymy po... Ktoś wspominał, że chce jechać na Majówkę - ja też mam plany wyjazdowe i mam nadzieję, że dam radę przetrwać podróż i choć trochę się tym cieszyć! Podziwiam dziewczyny z nudnościami które są w stanie pracować normalnie 😱. Jeśli chodzi o mówienie szefowi to ja już powiedziałam, chyba dostali i tak L4 z kodem ciążowym. Wysłałam też do kadr zaświadczenie o ciąży do lekarza. Moja TLka mega się ucieszyła i pogratulowała. Ostatnio nawet wysłała mi SMSa jak się czuje i że ma nadzieję, że w Święta chociaż sernika zjadłam 🙂. I jak rozmawiałyśmy to powiedziała że w ostatnim trymestrze nawet gdybym chciała pracować to mnie wyślę na zwolnienie xD. Pracuje w dużej amerykańskiej korporacji, przed komputerem. Współczuję Wam wszystkim które muszą sie martwić o umowę 😦 - to byłby chyba dla mnie największy stres z tego wszystkiego...

Witam was :) chciałam się nieśmiało przywitać, termin wychodzi dopiero na 30 grudnia -3 stycznia nie wiadomo do końca. Jestem mamą marcowego 2020 Franka :) testy pozytywne że słabiutko kreska zaczęły wychodzić 6 dni przed datą miesiączki teraz już ta kreska jest ładna :) mieszkam w Danii I nie mam jak zrobic badań krwi oni tutaj nie uznają ciąży do 10 tyg gdzie co ma być to będzie taka "selekcja naturalna " znalazlam klinikę prywatna gdzie mogę zrobić usg jest napisane że muszę mieć skinczojy 6 tydzien wiec zamówiłam pierwszy termin jaki mieli wolny 12 maja nie wiem jak psychicznie do tego czasu wytrzymam. Martwi mnie fakt że wogole nie bola mnie cycki nic zero , boli mnie brzuch jak na okres, częściej siusiam kawa mi nie smakuje a jestem kawoszem brak okresu i pozytywne testy jakieś objawy są ale Kurcze pamietam w pierwszej ciazy miałam okropny ból piersi. Karmie piersia jeszcze wieczorami i w nocy 2 latka więc myślałam że ten bol będzie jeszcze większy a tu nic , pocieszy mnie którąś że też nie ma bólów piersi a może dopiero się zaczną? Kurcze chyba zadzwonię do tej kliniki czy nie dało by się zrobić usg jakoś może w 5 tyg żeby sprawdzić czy wszystko jest okey i czy nie ma pozamacicznej . Naczytałam się na internetach tyle o tym i cały czas się tym sresuje ... pozdrawiam was wszystkie i gratuluję 2 kreseczek :)
Witamy!
Super, mogę Cię pocieszyć tym, że nie jesteś sama:) Też mieszkam w Skandynawii i też nie mogłam
zrobić bety 😔. Ja dziś zaczęłam siódmy tydzień i dalej nie byłam na usg. Rozumiem Twój stres 😢 Miałam umówioną pierwszą wizytę z usg dokładnie za 2 tygodnie w Polsce, jednak udało mi się ostatnio umówić tutaj prywatnie na 5 maja. Jeszcze tylko 11 dni. 🙃 I jak tu nie zwariować. Musimy myśleć pozytywnie!:)

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Helena! - wizyta 25.04
@Margeritka28 - wizyta 25.04

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@Kamilka12 - wizyta 26.04
@PsychoPatka91 - wizyta 26.04
@Karola z nadzieją - wizyta 26.04
@Purrfect - wizyta u położnej 27.04
@7grudnia - wizyta 27.04
@Agnesco - wizyta 27.04
@MissCe - wizyta 27.04
@AgataG21 - wizyta 27.04
@Misia94 - wizyta 27.04
@Blanca86 - wizyta 27.04
@Edka88 - wizyta 28.04
@Olha92 - wizyta 28.04
@kasiaa91 - wizyta 29.04

@Poplątana9 - wizyta 02.05
@Majka2022 - wizyta 02.05
@Nantes - wizyta 04.05
@Lunak - wizyta 04.05
@Carolina123 - wizyta 04.05
@Malka_91 - wizyta 05.05
@pannadarianna - wizyta 05.05
@ka.an92 - wizyta 05.05
@Mamafasolki - wizyta 06.05
@wiktoria708 - wizyta 09.05
@Agness29 - wizyta 10.05
@AgataG21 - wizyta 19.05
@Blondynka w sieci - wizyta 20.05
@Cytryna* - wizyta 20.05
@Cleo92 - prenatalne 24.05
@Cleo92 - wizyta 25.05

@MartaMarkry - prenatalne 07.06
Możesz mnie dopisać na 5 maja :)

A ja siedzę i sie stresuje…. Okazało sie, ze moja siostrzenica ma ospę, a dwa dni temu była u nas na jakieś 3 godziny…. Synka nie zdążyłam jeszcze zaszczepić, bo ciagle chorował :( ja przechorowałam w dzieciństwie, ale bardzo sie boję ze złapię półpaśca albo nawet ospę drugi raz, bo ponoc i to sie zdarza…. Jeju a tak chciałam żeby ta ciąża była bez zmartwień :(((((

Wiesz, może akurat się nie zarazicie😊 jeśli była u Was jeszcze bez objawów ( a tak podejrzewam) to ja kilka razy miałam takie zerknięcie tuż przed i na szczęście nigdy się nie zaraziłam. Głowa do góry, obserwujcie się🌷

Mam pytanie do osób, które biorą proga dopochwowo. Czy wy tez macie rano/w ciągu dnia taka bardzo bardzo bardzo gęsta wydzielinę biała? Już świruje ze to infekcja jakaś, ale nigdy wcześniej nie brałam globulek i nie wiem sama :/

Dziewczyny na usg piersi na NFZ jakbym chciała się zapisać to też obowiązuje ten termin wizyty do 7 dni dla ciężarnych?

reklama
Do góry