reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Hej dziewczyny! Jak tam, ile w dwupaku ?
Rozpakowane: jak gam dzieciaczki ?
Szymek nadal ma katar, ale odciagamy dzielnie i bez krzyku nawet, chyba wie ze mu pozniej lepiej. Do noska uzywamy marimer baby.
Mnie tez nadal katar trzyma, normalnie mam dosc ;/
Co polecacie na hemoroidy ? :(:(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@pajuinka gratulacje :)

A ja dzis z komody wyrzucilam ubranka 50 i 56. Moja pyzka rosnie[emoji7] trzeba po swietach na zakupy sie wybrać i pare rzeczy jeszcze dokupić :) prezenty porobione choinka ubrana. Okna olewam nie mam czasu i ochoty ze sciera latac. Musze tylko jutro za kuchnie sie wziasc i wyprac kanape bo mój syn ją znowu pomalowal mazakiem. Juz nawet sie nie wkurzam bo szkoda moich nerwow. Ostatni tydzień połog mam i po nowym roku kontrola :) szybko zlecialo. Juz normalnie sie czuje i funkcjonuje. Mam nadzieje ze lekarz na kontroli nic tam nie wyszuka. Zsecydowalam sie już prawie na spirale po porodzie. Musze jeszcze tylko dopytac o szczegóły gina. Do zrzucenia mam jeszcze 6kg i jeden rozmiar :D musialam sobie jeansy zakupic bo w moje jeszcze nie wchodze. To znaczy wcisne sie ale sa strasznie niewygodne i mi cos gdzies tam wystaje. Do diabetologa w marcu pewnie sie wybiore i zobaczymy czy cukrzyca sobie poszla. No to tyle u mnie :)

Ps. Chciałam wstawic Wam zdjęcie małej ale coś znowu mam nie tak z bb aplikacja i nie da rady. Muszę nad tym posiedziec

km5s8u69dm9dsszh.png
Kochana, super ze mała tak rośnie ;) u nas tez juz Szymek powoli wyrasta ;) co nas bardzo cieszy, choc Szymek dalej okruszynka [emoji4]
Spirale zakladasz ? Ja myslalam o zastrzykach, tych co 3 miesiace. Tez bede rozmawiala z gin po pologu. Podobno najlepiej zaraz po pologu zastrzyk zrobic, a nie czekac na pierwsza miesiaczke. Jeszcze chcialam najpierw badania z krzepliwosci krwi zrobic bo ja panikara jestem, boje sie zakrzepicy dostac, a w szpitalu przy porodzie mi cos nie tak z krzepliwosci wyszlo i chce to skontrolowac czy sie unormowalo

Hejka:) ja nadal z brzucholem, Franio wariuje caly czas. Co za dziecko ;)
W ogole mnie polamalo...obawiam sie ze to rwa kulszowa:( taki bol w plecach i lewym posladku ze nie moge sie w lozku przewracac a o wstawaniu wole nie myslec. Oprocz tego bol podbrzusza pachwin skurcze przepowiadajace ale ale nic sie nie dzieje chociaż juz czuje ze te objawy sie nasilaja i maly wyjdzie niedlugo.
@xXxIzuLQaxXx paskudny katar oby jak najszybciej Wam minal. A hemoroidy mnie tez mecza...poki co nic z nimi nie robie ale czuje ze bedzie po porodzie masakraaaa...:(

Hejka:) ja nadal z brzucholem, Franio wariuje caly czas. Co za dziecko ;)
W ogole mnie polamalo...obawiam sie ze to rwa kulszowa:( taki bol w plecach i lewym posladku ze nie moge sie w lozku przewracac a o wstawaniu wole nie myslec. Oprocz tego bol podbrzusza pachwin skurcze przepowiadajace ale ale nic sie nie dzieje chociaż juz czuje ze te objawy sie nasilaja i maly wyjdzie niedlugo.
@xXxIzuLQaxXx paskudny katar oby jak najszybciej Wam minal. A hemoroidy mnie tez mecza...poki co nic z nimi nie robie ale czuje ze bedzie po porodzie masakraaaa...:(
Ja tez nic z nimi nie robilam, ale sie nasilily i cos musze zrobic z tym paskudztwem :/

@xXxIzuLQaxXx najgorsze jest to ze one same nie znikna i sie ich juz nie wyleczy chyba :( mozne chyba jedynie zaleczyc a w najgorszym przypadku operacyjnie usunac...a podczas porodu miałaś czy po porodzie wyszly? Ja mam na wierzchu juz :(((*

Czesc, nocka nawet przespana, dwie przerwy na siku i walke ze zgaga byly a tak to ok, rodzic nie rodze :D
@lenam77 zadroszcze tulenia z synusiem, ja moge moge potulic poprzez brzuch nadal ehhh, nie spieszno temu mojemu brzdacowi :)
@xXxIzuLQaxXx wspolczuje tych chorob paskudnych :(
@Ola0303 mnie wczoraj tak strasznie bolal krzyz, chodzic mi bylo ciezko....a jeszcze o 21 ej bylam odebrac szwagierke z pracy, bo nie miala jak wrocic i zanim wrocilismy i zakupy po drodze to grub po 22-ej bylam w domu

Witam sie porannie. Nie zebym wstala dopiero ale nie bylo czasu wczesniej odpisywac. Odrzucilysmy małego do przedszkola i na male zakupy jedziemy. Trzeba jakos zapakowac prezenty dla dzieci i przydały by sie dodatkowe wieszaki do szafy. Na wieczor jedziemy po zakupy duze na swieta. Mam strasznie małą lodowke i musialam czekac prawie ze do ostatniej chwili. Normalnie nie mam ochoty na te swieta w tym roku. Najchetniej to bym odpoczela i tyle.

@xXxIzuLQaxXx zdrowiejcie szybciutko. Pilnuj zeby małemu na pluca nie poszlo albo uszy bo u takich maluszków to szybko idzie. A jesli chodzi o hemoroidy to polecam po skorzystaniu z toalety nasiadowke w korze dębu albo rumianku albo po prostu w cieplej wodzie. Ja po takiej nasiadowce jeszcze smaruje sobie tam olejem kokosowym i bol mija. U mnie to jest jeszcze gorzej bo w gratisie mam po pierwszym porodzie szczeline tam i krwawie mocno po kazdej wizycie w toalecie. Po nowym roku klania mi sie proktolog ale pojde tylko profilaktycznie bo przy karmieniu piersia nic mi na to nie poradzi- tak samo mowil po pierwsYm porodzie .

@Antiope u mnie tez nawal w cycach i mloda ulewa ale dopoki ladnie przybiera i nie wymiotuje to zostawiam to jak jest. U mnie nie ma mowy o oproznieniu piersi do konca. Musialabym moze 2 albo i 3 karmic zeby miec ulge. Nie ściągam pokarmu bo produkcja jeszcze bardziej sie rozkreci.

Jestem nie do zycia dzis. Mlody znowu chory i nie spi dobrze a mloda sie budzi co 3 godz. Przebiore ja zaczne karmic i obie usypiamy. Nie mam nawet pojecia ile zjadla :D

km5s8u69dm9dsszh.png

reklama
@Luxuorius ja juz ba cud nie liczę tylko po prostu czekam...jak leze jest gorzej niz jak chodze wiec biore sie do pracy. Nie mam zbytnio na to ochoty a przede wszystkim sil ale musze zrobic obiad i ogarnac znowu dom...szlag mnie trafia bo siostra ma wszystko w dupie rodzice i maz pracuja ciezko a dom na mojej glowie...ze zlosci chce mi sie plakac:(

Do góry