trytytka
Fanka BB :)
No akurat u niego to nie jest tak, że robi rzadszą kupę. Gdybym mu dawała "różnorodne" jedzenie to miałby nieustanną biegunkę. Mój syn jest alergikiem i u niego alergia objawia się w ten sposób. Ledwie udało mi się unormować jego kupy po przewlekłej kilkumiesięcznej biegunce. I nawet gastrolog potwierdza, że u niego to nie jest normalne. Sorki, ale każdemu zdarzają się pojedyncze przypadki z taką kupą i to nie jest powód do zmartwienia, ale u mojego synka, to akurat jest realny problem, a nie obsesja przewrażliwionej matki.
Co do noska, to to nie wygląda ładnie i nie jest zwykła ranka. Nawet mój D jak przyszedł z pracy i to zobaczył, to powiedział "O rany boskie", a jak wiadomo faceci bardziej bagatelizują takie rzeczy
No właśnie kupiłam ten plasterek i przykleiliśmy go, bo po szyciu to chyba by jeszcze prędzej blizna była. A jaką maścią smarowałaś?
No trochę mnie to stresuje. Przez prawie 3 lata przy mnie nic mu się nie przytrafiło, a tutaj już w 2 pełnym dniu przedszkola. I to zdarzyło się ponoć na oczach pani. W ogóle mam wrażenie, że odkąd wrócił z przedszkola, to jakiś taki nie swój, markotny i w ogóle. No ale może po prostu śpiący, bo tam krótką jak na niego mają drzemkę.
Antiope ja smaruje (bo może raptem tydzień - Silaurum - ale nie żebym Ci polecała bo ja to po prostu w domu miałam (dostałam nowe opakowanie od kogoś i leżało), ale mnie teraz przystresowałyście z Jadwigą tą blizną i chyba zainwestuje w "ślimaka".
Tez czytałam dużo dobrego o kosmetykach Hipp. A powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z codzienną pielegnacja, przy każdej zmianie pieluchy trzeba smarować pupe kremem na odparzenie? I czy po kąpieli trzeba smarować cialko oliwka czy to nie jest konieczne? Zupełnie nie umiem obsługiwać się takim maluszkiem
No widzisz w tym temacie to co matka to opinia i z położnymi jest tak samo, na początku miałam chusteczki białe pampersa ale głównie w domu przegotowana woda i wacik (takie duże dziecięce kupowałam, żeby było łatwiej, smarowałam bepanthenem ale nie za każdym razem, jak kąpałam w Hippie to smarowałam później albo balsamem albo oliwką, jak w emoliencie to nie. Linomag bardzo polecany u nas zupełnie się nie sprawdził i pupa od razu była odparzona... sudocrem też radzę mnieć w pogotowiu oprócz tego jeszcze kupie octanisept do pępka wiadomo i bioderme cold cream do buzi i na początek tyle z kosmetyków chyba.
A ja się nie pochwaliłam, że miałam w piątek kontrolę z ZUS, więc dobrze że nie poleciałam do UK.
U mnie w pracy dwie kolejne zaciazyly i szefowa chce zatrudnić nowe osoby z adnotacja na umowie, że w przypadku ciąży ona zrywa umowę.
Wariatka, przecież to niezgodne z prawem....
Lola powiedz mi jak wyglądała ta kontrola?? ja się nad morze wybieram i boję się, że z moim fartem mnie odwiedzą.... może się któraś orientuje co jeśli nie zastaną mnie w domu???