Lola masakra z szefową. Też bym ją pisemnie wezwała do złożenia Z-3 w ZUS i możesz dodać, że jeśli nie zrobi tego np w ciągu 7 dni od odebrania pisma to zgłaszasz sprawę do PIP a wtedy może jej grozić kontrola oraz taka i taka grzywna (najlepiej jeszcze konkretne paragrafy załączyć). Pamiętaj, że oni wszyscy nas robią w bambuko i korzystają jak się na czymś nie znamy. Miałam raz sytuację z zusem : własną działalność, 88 dni składki chorobowej i kilkudniowe l4. Moje księgowe się pospieszyły i za miesiąc w którym było l4 obniżyły składkę (zamiast poczekać aż ZUS uzna prawo do l4) I tym samym ZUS uznał, że miała miejsce niedopłata ( z resztą słusznie) bo l4 miało miejsce częściowo przed uzyskaniem prawa do zasiłku (czyli zanim minęło 90 dni składki chorobowej). I na tym by się skończyło gdybym nie pogrzebała nieco - okazało się, że wszelkie nadpłaty jakie miały miejsce w przeszłości muszą być automatycznie pobierane na poczet przyszłych niedopłat (chyba, że płatnik wniesie o zwrot nadpłaty). A takową nadpłatę miałam. Skonstruowałam im pisemko powołując się na konkretne paragrafy i bardzo szybko postanowili jednak przyznać prawo do zasiłku i pieniążki dostałam ale nie pojmuję jak może nie być odgórnego przymusu dla pracodawcy co do dostarczenia konkretnej dokumentacji - nosz kurczę, a z czego taki chory pracownik ma żyć???
Krasnal jak raz chorowałaś to jesteś chroniona.
Dziewczyny w ogóle tyle produkujecie, że nie daję rady nadgonić, szczególnie ze ostatnio zalatana jestem i czasu brak. Ściskam Was mocno!
Krasnal jak raz chorowałaś to jesteś chroniona.
Dziewczyny w ogóle tyle produkujecie, że nie daję rady nadgonić, szczególnie ze ostatnio zalatana jestem i czasu brak. Ściskam Was mocno!