reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
mojeboje, czyli Ty miałaś na oddziale łóżko razem z córeczką? Bo jak Bazyli trafił do szpitala, to to był szpital pediatryczny bez łóżek dla rodziców. Przez cały pobyt małego nocowałam śpiąc na fotelu. To był koszmar.
aneta a w jakim wieku jest Twój synek? Bo znam wiele przypadków dzieci wychowywanych w różnych językach, które zaczęły mówić później właśnie z racji tego, że najpierw musiały sobie poukładać w głowie jak to jest z tymi różnymi językami. Ale jak już to wszystko zrozumiały, to zaczęły mówić w kilku językach.

No właśnie dzięki temu że to był ten sam szpital i bylysmy tam ciągiem to się udało. Na septycznym była jedna 3 osobowa ciasna sala w której mogły być mamy z dziećmi, ale trafiały tam wlasnie tylko mamy z dziećmi które były w podobnej sytuacji. Mamy "z zewnątrz" mogły odwiedzać dzieci tylko w ciągu dnia i ewentualnie zostawiać ściągnięte mleko na wieczorne i nocne karmienie. Oddział ciasny, zapomniany przez dyrektora, karmienie tylko na twardych krzesełkach... Koszmar. Więc miałam szczęście w nieszczęściu że bylo miejsce w tej sali.

mojeboje to ja na szczęście mogłam zostać na noc z małym, ale spać mogłam tylko na fotelu. W ciągu dnia u dziecka mogli być rodzice, czy babcie, ale w nocy zostać z dzieckiem mogło tylko jedno z rodziców, babcie czy dziadkowie już nie mogli.

mojeboje, czyli Ty miałaś na oddziale łóżko razem z córeczką? Bo jak Bazyli trafił do szpitala, to to był szpital pediatryczny bez łóżek dla rodziców. Przez cały pobyt małego nocowałam śpiąc na fotelu. To był koszmar.
aneta a w jakim wieku jest Twój synek? Bo znam wiele przypadków dzieci wychowywanych w różnych językach, które zaczęły mówić później właśnie z racji tego, że najpierw musiały sobie poukładać w głowie jak to jest z tymi różnymi językami. Ale jak już to wszystko zrozumiały, to zaczęły mówić w kilku językach.

Moj synek skonczyl w styczniu dwa latka. Czyli ma prawie 27miesiecy. Najpierw robimy mu zabieg 20.04 kwietnia na usuniecie polipow z nosa i wody z uszu wiec moze mu sie sluch poprawi i zacznie normalnie mowic. Potem logopeda w przedszkolu jest na konsultacje wiec chyba sie zglosimy. Moze potrzebuje delikatnej pomocy i szybciej zalapie

Moje dzieci będą 3 języczne ja rozmawiam z nimi po polsku, mąż tylko po francusku a miedzy sobą rozmawiamy po angielsku. W Anglii jest wiele takich dzieci i niektóre mówią pózniej inne szybciej, nie ma reguły.

reklama
Czesc :) mnie też możecie przygarnąć :) we wtorek mam pierwszą wizytę :) robiłam testy i pozytywne :D za pierwszym razem się udało :)

Do góry