reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja tak mialam przy pierwszym tez, ze obojetne, pozniej przy drugim chcialam chlopca ale wyszla coreczka i nie zalowalam ani chwilki a teraz wiadomo, dwie corki mam i myslelismy o chlopcu ale tak jak mowie, czuje ze dziewczynka wiec w sumie bez roznicy :)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Witam nowe dziewczyny.

Ja mam córkę i babcie oraz teściowa chciałyby synka "do pary". Nie wiem skąd się to wzięło. Mi naprawdę wszystko jedno, może być i ten chłopczyk. Ale sama mam brata i średnie relacje między nami i wydaje mi się, że właśnie lepiej kiedy rodzeństwo jest jednopłciowe. Mają więcej wspólnych tematów rozmów i zabaw, siostra siostrze zawsze będzie najlepszą przyjaciółką. No i oszczędność na ubrankach itp;)

Jak minął Wam deszczowy weekend? U mnie poza przeziębieniem cały dzień dokuczały mi mniejsze lub większe jakieś kłucia i mrowienia w podbrzuchu. Niby nic mocnego ale trochę martwi. Jednak w pracy siedząc przed komputerem bardziej wypoczywam niż z ruchliwą dwulatką w domu więc wcale na L4 mi się nie spieszy;)

Aneta, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło i żebyś szybko spotkała się w domu z synkiem.

Ja też nad płcią się nie zastanawiam nawet. Po naszej stracie cudem będzie dla mnie zdrowe dzieciątko :) niczego więcej mi nie potrzeba. Będę najszczesliwsza kobietąna świecie jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem i obejdzie się bez przykrych niespodzianek.

U mnie rozna plec i spora roznica wieku i tak się tluka. No nie maja wspólnych zabaw. Taki styl maja. Jedynie jak któremuś krzywda to bardzo za soba wtedy.

Ja zawsze chciałam synka, ale mam przeczucia co do dziewczynki ;) ! U mnie straszny babiniec w rodzinie, ciekawe czy się wyłamię.. Jutro wizyta u gin, ciekawe czy coś się pokaże, może mi chociaż wyliczy tydzień ciąży ;)

Creativo, to ładnie :) mi dziś wskoczylo dopiero na 5t 0d :)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Którego miałaś @? jak 6.03 to mamy termin na teen sam dzień bo mi dzisiaj też 5t0d pokazuje ;-)

Co do płci to czuję że będzie druga dziewczynka, w pierwszej ciąży mi się sprawdziło czułam od samego początku że będzie dziewucha i teraz też tak czuję ale jak naprawdę będzie okaże się później ważne żeby zdrowe było.

creativo, Ruda witajcie :happy:

kindzia ja od kilku dni już nie czuję takiej słabości. Mam nadzieję, że słabość już nie wróci, bo ciężko cokolwiek robić, jak się tak nie ma na nic energii. Jak mierzyłam wtedy ciśnienie, to miałam około 100/60, dziś 113/61.

Jeśli chodzi o płeć, to ja bym bardzo chciała córeczkę. Wydaje mi się, że to będzie córeczka, ale może tylko dlatego, że tak bardzo bym chciała córeczkę. Z drugiej strony jak byłam w ciąży z synkiem, to też chciałam córeczkę, ale czułam, że będzie synek.

Izu masz rację, najważniejsze, żeby maleństwo było zdrowe. Płeć ma drugorzędne znaczenie. Ja zawsze chciałam córeczkę, a mam synka i kocham go najbardziej na świecie :happy:

mojeboje płeć rodzeństwa ma chyba średnie znaczenie jeśli chodzi o relacje. Myślę, że nawet niewielka różnica wieku, też nie gwarantuje dobrych relacji. Ja mam siostrę 1,5 roku starszą i nigdy nie byłyśmy siostrami-przyjaciółkami. Jesteśmy tak totalnie inne, że nigdy nie miałyśmy wspólnych znajomych, zainteresowań itd. Nawet średnio się razem bawiłyśmy w dzieciństwie. Z drugiej strony Bazyli ma przyrodnią, starszą siostrę (córkę mojego D z jego byłą). Siostra Bazylka jest starsza od niego aż o 5 lat, mają inną płeć, a przepadają za sobą. Młoda jest u nas co weekend i oboje z Bazylim bardzo się cieszą z tych odwiedzin. Są bardzo za sobą.

Ja mam siostre starsza a i tak nigdy sie nie dogadywalysmy i nie dogadujemy do dzis... moja siostra cale zycie byla o mnie zazdrosna doslownie o wszystko i tak jest do dzis niestety ... jeszcze rozumiem zeby miala powody ale fakty sa takie, ze to jej wiecznie rodzice bardziej pomagali a ja zawsze musialam sama o sobie myslec oczywiscie ona odbiera to odwrotnie a raczej tak jak chce odbierac

reklama
Do góry