reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Znowu byłam w hurtowni z art. dziecięcymi oglądać wózki i oczywiście wróciłam do domu z kaftanikiem i z kombinezonikiem. Przeglądałam też Zosiną szafę i zaczęłam się zastanawiać... kupujecie same body z długim rękawem czy też te z krótkim? :) Nie wiem czy jest sens inwestowania w krótkie rękawy, ale większość z Was jest jednak bardziej doświadczona, więc może coś podpowiecie :)
To zależy ile temp masz w domu. Ja będę mieć i to i to. Na spacer założyć możesz koszulkę na krótkie body. Choć ja nie jestem zwolennikiem podwójnej warstwy na plecach

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
To zależy ile temp masz w domu. Ja będę mieć i to i to. Na spacer założyć możesz koszulkę na krótkie body. Choć ja nie jestem zwolennikiem podwójnej warstwy na plecach

cb7wugpju04jz4q8.png
Właśnie z temperaturą może być różnie. Mieszkamy tu od kwietnia dopiero, blok jest nowy, jeszcze się nie nagrzał i w mieszkaniu bywa dość chłodno jeszcze... Z dwie pary chyba jednak kupię, dla świętego spokoju. Lepiej mieć coś w zapasie i tego nie użyć niż patrzeć jak się dziecko męczy z przegrzania. Zwłaszcza, że będziemy kursować pomiędzy dziadkami na święta pewnie (chociaż dla mnie grudniowe świąteczne planowanie jest jeszcze abstrakcją i życie wszystko zweryfikuje tak czy siak), a ci mogą już grzać do bólu na przyjazd wnuczki ;)

Znowu byłam w hurtowni z art. dziecięcymi oglądać wózki i oczywiście wróciłam do domu z kaftanikiem i z kombinezonikiem. Przeglądałam też Zosiną szafę i zaczęłam się zastanawiać... kupujecie same body z długim rękawem czy też te z krótkim? :) Nie wiem czy jest sens inwestowania w krótkie rękawy, ale większość z Was jest jednak bardziej doświadczona, więc może coś podpowiecie :)
Ja tym razem nie mam na krótki rękaw. To będzie grudzień, tez jak Eli nie lubię podwójnej warstwy na pleckach, a u nas owszem ciepło, ale żeby zimą w krótkim rękawie to tylko jak mega kominkiem nagrzejemy [emoji6]

W ogóle właśnie testuję forum z Tapatalka. Podoba mnie się [emoji16] bardziej czytelny niż apka BB. I w końcu widzę wasze suwaczki z właściwym tygodniem ciąży [emoji6]

Z tych wszystkich zakupowych szaleństw dzisiaj zapomniałam Wam powiedzieć, że zamówiłam otulacz i kołderkę do łóżeczka tydzień temu i dzisiaj się okazało, że... paczka zaginęła :p Mam nadzieję, że sklep to wyjaśni i dotrze do mnie wszystko do końca tygodnia, bo moja cierpliwość się już kończy. W weekend jedziemy do rodzinki i chciałam kołderkę zostawić u teściowej, żeby miała co robić i mogła uszyć pościel ;) a tu d.pa mamuta.

Fitti z biedry polecam :)

Wstałam z drzemki lepiej od razu

Antiope hej

Moje dzieci mają siebie i mają jeszcze kuzynostwo. Moja mama w grudniu będzie mieć siedmioro wnucząt. Uroki wielodzietności :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Moja matula w grudniu dostanie 8 wnuka [emoji23][emoji23][emoji23]
Dzięki dziewczyny, to miłe, że się o nas martwiłyście. na szczęście u nas nic złego się nie dzieje (nie licząc wysiadającego kręgosłupa), to że mnie nie było, to tylko wina komputera.

Dzięki za skrót. Ale teraz jesteście z Izą w domku?
Anetka a jak Twój synek w szpitalu? Mąż z nim jest. Czy badania coś już wykazały?
Co z maluszkiem Madzi? 24 tc to bardzo wcześnie. :sad: Jak to się stało? Poród zaczął się nagle, czy coś zapowiadało, że tak się może skończyć?
Joshi jakim cudem Lence wyrosły jajka?! Normalnie szok! Byłam pewna, że tym razem jednak będzie dziewczynka...
A no widzisz kochana to moje przeczucie nie nadarmo mnie nie chcialo opuscic na synka.
W Pl bylam na 4d I tam pierwsze przylozenie glowicy I juz wiedzialam ze to swobodnie dyndajacy PINDOR. Nawet lekarz nie musiala tlumaczy [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak Madzia pisała to miał tydzień, sam sikał i podawali mu pokarm z banku mleka. Silny chłopak.
Myślę o nich często.

cb7wugpju04jz4q8.png
Trzymam za nich kciuki. U takiego maluszka każdy dzień się liczy.

Na tyle na ile mogli. EEG nic nie wykazało. Jest jeszcze mały i nie bardzo chcial uczestniczyc w testach ale ordynator mowi ze jego zdaniem nic na autyzm nie wskazuje. Ma opoznienia w rozwoju ale od jutra staramy sie o ergoterapie dla niego i jeszcze raz bedziemy diagnozowali ten kiss syndrom ktory mial po urodzeniu. Mozliwe ze osteopata nie zrobil tego dobrze i dalej ma blokade na szyjce i to spowalnia jego rozwój. Jutro sie wszystkiego dowiemy.

Nie wiem co to ergoterapia i kiss syndrom, ale dobrze, że już coś wiadomo. Fajnie, że to się da wyprostować.

U mnie długiego rękawa tylko minimalna ilość, większość jednak z krótkim. Teraz mi ten blok ocieplają, więc powinno być jeszcze cieplej niż do tej pory w zimie, a już przy Bazylim w użyciu były głównie bodziaki z krótkim.

Moja matula w grudniu dostanie 8 wnuka [emoji23][emoji23][emoji23]

A no widzisz kochana to moje przeczucie nie nadarmo mnie nie chcialo opuscic na synka.
W Pl bylam na 4d I tam pierwsze przylozenie glowicy I juz wiedzialam ze to swobodnie dyndajacy PINDOR. Nawet lekarz nie musiala tlumaczy [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Buuu, szkoda, że jednak nie będzie małej księżniczki. Czymże tu jest moje rozczarowanie przy twoim (chociaż Ty miałaś to przeczucie, więc o tyle byłaś przygotowana).
Ja już jakoś uporałam się z rozczarowaniem, że nie będzie dziewczynki. Żałuję, ale nic na to nie poradzę, że znowu chłopiec. Kupiłam już trochę ciuszków. Na ostatniej promocji w Lidlu i dziś przez internet. Wydałam kupę kasy, więc to chyba już będzie wszystko. Na razie kupiłam głównie 62, jak młody podrośnie, to będę kupować sukcesywnie większe rozmiary.

Dziewczyny takie pytanko: jakich proszków do prania/ żeli używacie??? @joshi @aneta_ck ? Ale reszta też [emoji6] ja od kilku lat używam kapsułek persil Universal i color niemieckich ale kurczę, kolory ok a białe mi szarzeją [emoji53] macie coś lepszego? Intrygują mnie eko proszki i takie diy z boraksem i sodą ale mam pewne obawy, że nie dadzą sobie rady z dziecięcymi ciuchami, które jednak mocno się w pewnym wieku brudzą. Helpunku [emoji6]

reklama
Z tych wszystkich zakupowych szaleństw dzisiaj zapomniałam Wam powiedzieć, że zamówiłam otulacz i kołderkę do łóżeczka tydzień temu i dzisiaj się okazało, że... paczka zaginęła [emoji14] Mam nadzieję, że sklep to wyjaśni i dotrze do mnie wszystko do końca tygodnia, bo moja cierpliwość się już kończy. W weekend jedziemy do rodzinki i chciałam kołderkę zostawić u teściowej, żeby miała co robić i mogła uszyć pościel ;) a tu d.pa mamuta.
Ajjjj kciukam więc

W mieszkaniu.mam zwykle 22-23 st i nawet jak nie grzeje to grzeją sąsiedzi.
Ale teście mają 25 i to jest ukrop - wtedy krótki rękaw na bank

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry