reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

no jeżeli nie masz możliwości iść jeszcze raz do ginekologa sprawdzić czy pęcherzyk pękł to możesz się wspomóc testami . Ogólnie monitoring polega na tym że idziesz kilka razy ,nie tylko sprawdzić czy jest pęcherzyk , zazwyczaj te 2-3 wizyty właśnie po to żeby sprawdzić jak rośnie , kiedy pękł i czy jest ciałko żółte . Z testami owu bywa różnie , czasem możesz nie wyłapać piku , a nawet jak będzie to nie masz pewności kiedy doszło do pęknięcia i czy napewno pękł .
Niestety wiem że łatwo przegapić. Wczoraj już odpuściłam ale dziś sikne. Niestety okres świateczny i wizyta przed świetami jest już nierealna 🥴

reklama
Myślę, że to jakieś 10/11dpo 🫣😻

Załączniki

• IMG_4124.jpeg
    IMG_4124.jpeg
    152,1 KB · Wyświetleń: 83
  • IMG_4125.jpeg
    IMG_4125.jpeg
    166,1 KB · Wyświetleń: 84
Cześć dziewczyny ☺️ trochę mnie nie było więc gratuluję wszystkim 2 kreseczek 😍
Miałam ostatnio dużo na głowie. I zapisałam się do grupy teatralnej 🫣🤣🤣 nawet dostałam rolę w przedstawieniu dla dzieci 🤣🤣 zobaczymy co to będzie bo "premiera" w czerwcu 🤣🤣
Byłam dziś u gina, zajrzał w podwozie, zrobił cytologię i dał mi nadzieję której już chyba nawet nie miałam. Na prawym jajniku owulki teraz nie będzie, za to na lewym znalazł dwa obiecujące pęcherzyki. Jeden 15 mm drugi odrobinę mniejszy. Oczywiście tak jak myślałam dał mi luteinę, ale w sumie skoro miałam taki niski prożek ( 😁) po ostatniej owulacji to chyba nic dziwnego.
Pytałam go o tą witaminę D to kazał mi ją olać bo cytuję "w ciąży lepiej nie suplementować". Tsh stwierdził że nie jest takie złe. Tak więc z nadzieją czekam na tą owulkę i zobaczymy co dalej 🤞
Olać witaminę D? 🙈
Z tego co pamiętam to miałaś skrajnie niski poziom. Przy takim wyniku koleżanka miała zaleconą suplementację 10 tys przez pierwszy miesiąc, a później 4 tys.
Co lekarz to teoria, ale tego akurat bym nie posłuchała.

U mnie dzisiaj mąż powiedział że kreseczka jest bardziej widoczna ale narazie mu nie wierze 😅 to jest chłop nie zna się haha muszę zobaczyć taka żeby nie było wątpliwości haha 😅

reklama
Do góry