reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
tak powinno być , jeżeli masz stała fazę lutealna z tego co wiem to i okres powinien przyjść wcześniej . U mnie ze względu na duphaston to i tak czy owulacja jest w 12dc czy 14 DC to okres przychodzi koło 30-32 DC
ogólnie moje cykle mają 28 dni i owu na podstawie testów wychodziły tak 14/15 dc. Po tym poronieniu w październiku oczywiście wszystko się miesza i w listopadzie cykl miał 30 dni teraz apka wylicza tak samo długość cyklu a owu na ten poniedzialek (16dc) . Lekarz po uzg pow że pęcherzyk peknie środa wieczór lub czwartek ( 11/12dc) .i to by mi pasowało bo ból jajnika miałam wtorek i środa . Po wizycie robię testy owu które piku nie wyłapały a wręcz jaśnieją. I normalnie zgłupiałam całkiem w tym cyklu 🙈

no to jeszcze masz czas ☺️ ja niby 24.12 jestem zapisana ale skoro dzisiaj 12 dzień od zastrzyku i kredka znikła , 10-11 dzień po owulacji to nie liczę już na cud 😔
Przynajmniej wiesz ile Ci się zastrzyk utrzymuje. Też masz jeszcze czas. W każdym razie trzeba wierzyć że będzie dobrze jak nie teraz to w następnym cyklu🫶

ogólnie moje cykle mają 28 dni i owu na podstawie testów wychodziły tak 14/15 dc. Po tym poronieniu w październiku oczywiście wszystko się miesza i w listopadzie cykl miał 30 dni teraz apka wylicza tak samo długość cyklu a owu na ten poniedzialek (16dc) . Lekarz po uzg pow że pęcherzyk peknie środa wieczór lub czwartek ( 11/12dc) .i to by mi pasowało bo ból jajnika miałam wtorek i środa . Po wizycie robię testy owu które piku nie wyłapały a wręcz jaśnieją. I normalnie zgłupiałam całkiem w tym cyklu 🙈
Ja też mogę sobie gdybać. Monitoringu nie miałam. Piku nie wylapalam jedynie wiem kiedy był śluz płodny

Witam się znad kawy ☕☺️
Zgodnie z zaleceniem dr zrobiłam dzisiaj progesteron i przez chwilę miałam ochotę zrobić betę, ale w tym miesiącu ćwiczę moją cierpliwość. Szczególnie po zrobieniu testu miesiąc temu za szybko, gdzie widniały kreski po zastrzyku. To mój 25dc i ani w jedną ani w drugą. Cieszę się, że pomimo urlopu wypoczynkowego, mam dużo do roboty i aż tak często o tym nie myślę. Żart. Wiecie jak jest 😆

Witam się znad kawy ☕☺️
Zgodnie z zaleceniem dr zrobiłam dzisiaj progesteron i przez chwilę miałam ochotę zrobić betę, ale w tym miesiącu ćwiczę moją cierpliwość. Szczególnie po zrobieniu testu miesiąc temu za szybko, gdzie widniały kreski po zastrzyku. To mój 25dc i ani w jedną ani w drugą. Cieszę się, że pomimo urlopu wypoczynkowego, mam dużo do roboty i aż tak często o tym nie myślę. Żart. Wiecie jak jest 😆
To czekamy na wyniki prożka w takim razie

jeżeli robiłaś testy raz dziennie to może dlatego nie wykąpałaś piku

reklama
Cześć wszystkim :) w nocy wstałam do toalety i na papierze zobaczyłam parę kropelek żywej krwi. Dziś 19 dc. Pomimo że ostatnio już straciłam nadzieję na ciążę to teraz oczywiście sobie wkrecam 😁

Do góry