reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotowanie na ekranie- przepisy :)

reklama
Fel - z cukinią dopiero się zaprzyjaźniam w wersji na parze. Wcześniej praktycznie jej nie jadłam, bo mi obrzydła po studiach kiedy to dostawałam od mamy głównie leczo w słoikach:-D
 
fel ja robie podobną zapiekanke, tez pyszna
2 woreczki ryzu ugotowane w łyzce vegety
3 zupki cebulowe knorr
smietana kremówka
1 podwójna piers z kuczaka pokrojona w koscte


wszytko dzielimy na 3 czesci , i układamy w wysmarowanem masłem naczyniu
ryz, mieso, zupka smietana

do piekarnika na 180 stopni na poł godz,
 
pscolka no ja wiem ze te torebkowe przyprawy to nic dobrego ale czesto nie uzywam, a te zapiekanke to robie bardzo rzadko bo u mnie nie lubią, niestety u na piers to zazwyczaj kotlety, i poznieej ni narudza, a ja chce zrobic mleko kokosowe tylko znowu nie kupiłam wiórek, i wydaje mi sie ze na tym mleku tez by mozna zrobic , ale nie wiem jak smakowo,czy tu czuc ten kokos:confused:
 
he he ostatnio za dużo nam się ugotowało Olkowi na zupkę i wyszły dwa słoiki takie dżemowe, a ponieważ nie daję mu nic co stoi dłużej niż 48 h w lodówce to zupka była na zmarnowanie. (marchew i ziemniak ) żal mi było i wrzuciłam ją do gulaszu który się pyrgolił dla nas na obiad...wiecie jak to pięknie zagęściło mi sos...? byłam w szoku. nigdy wcześniej o tym nie pomyślałam a dobra alternatywa dla wywalanych przez nas warzyw z zup. ( jakoś nikt nie lubi takich w całości)
Pscółko ja łyżeczką drążę cukinie ( nie wywalam tego co wydrąże) mięso mielone, troszkę cebuli, jajko, i trochę bułki tartej i tym razem dodałam nie cała paprykę czerwoną pokrojoną w dość drobną kostkę. doprawiłam do smaku nałożyłam do posolonych wczesniej cukiniowych łudeczek i w piec na ok 40 min. sprawdzałam patyczkiem wyszło super pochłonełam cała połówkę :-) takiej dłużeszej cukini

Leczo z cukinii też mi średnio podchodzi. ja muszę mieć w leczo DUZO papryki, i nie lubię jak mi sie ona już od skórki oddziela.

i jak robiłyśmy przetwory z jabłek to nas naszło na kaszę mannę na wodzie z jabłkiem. Dużo jabłka pyszota
 
reklama
Do góry