reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
ej ja nie śpię o tej chorej porze i mam dla Was temat na rano xD

Bo np. jak ja z moim zaczęłam się spotykać to musisałam mu wyjaśnić jak wygląda cykl kobiety. Coś tam wiedział, ale mieszało mu się. Wieć musiałam mu poukładać.
A potem jak już byliśmy parą to oglądaliśmy gre o tron i Sansa dostała okres i całe prześcieradło było we krwi a mój Stary mówi, że to ściema, bo okres to przecież nie aż tyle 😂😂 ja se myśle dziecko Ty życia nie znasz xD
No i moje pytanie jest: Czy Wasi mężczyźni wiedzieli jak funkcjonuje ciało kobiety? Moze coś Was zaskoczyło? :D

ej ogólnie to zamiast tego Sioforu dali Staremu w aptece Metformax, ale pamiętam, że któraś pisała, że to ok? To samo, nie? Dawka ta sama i też SR
Ja pisałam, że to to samo ;). I teraz mam na recepcie Siofor a w aptece dają Metformax, bo Siofor w takiej małej dawce jest bardzo ciężko kupić. Także nawet raz Sioforu nie brałam ;).

Bo np. jak ja z moim zaczęłam się spotykać to musisałam mu wyjaśnić jak wygląda cykl kobiety. Coś tam wiedział, ale mieszało mu się. Wieć musiałam mu poukładać.
A potem jak już byliśmy parą to oglądaliśmy gre o tron i Sansa dostała okres i całe prześcieradło było we krwi a mój Stary mówi, że to ściema, bo okres to przecież nie aż tyle 😂😂 ja se myśle dziecko Ty życia nie znasz xD
No i moje pytanie jest: Czy Wasi mężczyźni wiedzieli jak funkcjonuje ciało kobiety? Moze coś Was zaskoczyło? :D
Mój wiedział tylko tyle, że istnieje okres który jest co 28 dni i sam okres trwa 3-4 dni i jest to mała ilość krwi. Musiałam go uświadomić, że u każdej kobiety może być innej długości cykl, że okres też trwa różną ilość dni, bo ja mam np po ponad 7 dni i nie każda ma "małą ilość krwi" bo u mnie występują krwotoki co miesiąc. 😅
Ciężko mu było pojąć, że długość cyklu zależy od tego kiedy była owulacja bo jest to stała liczba dni. 😅

Mój stary wiedział może i z biologi może że ma dwie siostry. Ale teraz pytaniami mnie zadziwia że czemu mam tak wielkie balony. Że nigdy tak nie mialam. Że na pewno jest xos na rzeczy... on się upiera że są wielkie i twarde itp a ja czuję i widzę że są normalne fakt trochę nabrzmiałe ale nie twarde jak on to twierdzi i teraz wez dojdzie z nim do porozumienia🤣🤣

Mój tak ogólnie. Tzn. wie kiedy mam mieć okres i mniej więcej kiedy dni płodne. Nigdy nie wie kiedy się kończą. No i kiedyś musiałam mu tłumaczyć na czym polega endometrioza bo nie mógł pojąć.

Mój coś tam wiedział ale niewiele. Na pewno teraz w czasie tego całego leczenia się wykształcił bardzo ;).

Ale pamiętam jak byliśmy w górach dwa lata temu, miałam okres i w przeciągu 3h podpaska mi tak przesiąkła, że miałam aż plamę na spodniach. Do samochodu było 2h piechotą (podpaskę oczywiście zmieniłam na czystą, nie miałam spodni na zmianę). Stary był bardzo przejęty i pytał czy ja na pewno jestem w stanie iść i czy nieść mi plecak. A może w ogóle bym się położyła na trawie.

Jasne. To oczywiście Wasz wybór. Myślę tylko, że gdy ktoś mówi: "nie możemy mieć dzieci" to mało który laik rozumie "na ten moment". Ja powiem, że "nie mogę mieć dzieci", gdy wyczerpię absolutnie wszystkie możliwości. Wtedy, gdy naprawdę już nie będę mogła.
Ja nie wiem, czy bym się nie zaciekawiła i nie zaczęła drążyć - oczywiscie w zaleznosci od relacji, bo nie lubie wchodzić do czyjegoś salonu z gumofilcami. Ja powiedziałam ostatnio cioci o tej poradni niepłodności i czułam się tym strasznie zażenowana, jakbym robiła coś wstydliwego. Strasznie głupie :D

reklama

Co do zasady wiedział, w końcu jest medykiem :D Chociaż jak mówił ginekologia nigdy go specjalnie nie interesowała

Do góry