reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Mój tak ogólnie. Tzn. wie kiedy mam mieć okres i mniej więcej kiedy dni płodne. Nigdy nie wie kiedy się kończą. No i kiedyś musiałam mu tłumaczyć na czym polega endometrioza bo nie mógł pojąć.
Ja do tej pory muszę mojemu tłumaczyć na czym polega endometrioza u mnie i dlaczego czasami ciężko mi gdziekolwiek wyjść. Bo ja mam już dosyć ciężki przypadek i bóle brzucha mam już ciągle- nie tylko podczas miesiączki- ale wtedy są największe. Ostatnio już wogóle zapomniałam jak to jest żyć bez bólu a lekarze proponują tylko cudowne "leki na endometrioze"- które zatrzymują okres. Ale zatrzymanie okresu= brak szans na ciążę a ja nie mogę sobie na to pozwolić bo niedługo będę całkowicie bezpłodna.

reklama
Mój raczej nie wyglądał na zaskoczonego kobiecymi sprawami. Przed porodami każda @ w pierwszych dniach była tak obfita i okropna, że jeszcze za czasów "chodzenia że sobą za nastolatki" w te dni często leżałam a on serwował mi termofor 🤣
No może nie spodziewał się,, że w połogu aż tak długo kobieta krwawi. Myślał że to bardziej @ przypomina i dziwił się że az takich wielkich podpasek potrzeba używać.
A pierwsze współżycie po porodzie przypominało trochę pierwszy raz, "boli cię"?, "nie za mocno, delikatniej"? 😉

Ja do tej pory muszę mojemu tłumaczyć na czym polega endometrioza u mnie i dlaczego czasami ciężko mi gdziekolwiek wyjść. Bo ja mam już dosyć ciężki przypadek i bóle brzucha mam już ciągle- nie tylko podczas miesiączki- ale wtedy są największe. Ostatnio już wogóle zapomniałam jak to jest żyć bez bólu a lekarze proponują tylko cudowne "leki na endometrioze"- które zatrzymują okres. Ale zatrzymanie okresu= brak szans na ciążę a ja nie mogę sobie na to pozwolić bo niedługo będę całkowicie bezpłodna.
Nie zazdroszczę, moja siostra miała ją operowaną laparoskopowo i zdecydowanie lepiej po zabiegu.

Wiecie co niby zapowiadali dziś od rana u mnie burze i deszcz a tu duchota i skwar. Przydałoby się odetchnąć lżejszym powietrzem.

Nie zazdroszczę, moja siostra miała ją operowaną laparoskopowo i zdecydowanie lepiej po zabiegu.
No właśnie my rozmawialiśmy z koleżanką, która ma endometriozę i potem on mnie dopytywał bo nie bardzo mógł się połapać. Ona też miała kilka lat temu operację laparoskopową i było lepiej, ale niestety nawrót. Obecnie jest na lekach na zatrzymanie okresu :( I zawsze mówi, że najgorsze jest to niezrozumienie zwłaszcza wśród kobiet, że przecież aż tak nie może boleć..

ej ja nie śpię o tej chorej porze i mam dla Was temat na rano xD

Bo np. jak ja z moim zaczęłam się spotykać to musisałam mu wyjaśnić jak wygląda cykl kobiety. Coś tam wiedział, ale mieszało mu się. Wieć musiałam mu poukładać.
A potem jak już byliśmy parą to oglądaliśmy gre o tron i Sansa dostała okres i całe prześcieradło było we krwi a mój Stary mówi, że to ściema, bo okres to przecież nie aż tyle 😂😂 ja se myśle dziecko Ty życia nie znasz xD
No i moje pytanie jest: Czy Wasi mężczyźni wiedzieli jak funkcjonuje ciało kobiety? Moze coś Was zaskoczyło? :D

Mój nie mógł uwierzyć, ze brzuch podczas okresu aż tak mnie boli. Dopiero podczas wyjazdu na sylwestra zobaczył jak to u mnie wyglada i proponował wyjazd na sor 😂

Mój pamiętam jak pytał jak boli poród. To mu powiedziałam że ból zęba to pikuś.

@Anka_83 kto nie doświadczył ten nie wie. To, że jemu nic nie dolega, nie oznacza że druga osoba jest przeczulonym hipochondrykiem 🙄 Ludzi niestety nie zrozumiesz.

ej ja nie śpię o tej chorej porze i mam dla Was temat na rano xD

Bo np. jak ja z moim zaczęłam się spotykać to musisałam mu wyjaśnić jak wygląda cykl kobiety. Coś tam wiedział, ale mieszało mu się. Wieć musiałam mu poukładać.
A potem jak już byliśmy parą to oglądaliśmy gre o tron i Sansa dostała okres i całe prześcieradło było we krwi a mój Stary mówi, że to ściema, bo okres to przecież nie aż tyle 😂😂 ja se myśle dziecko Ty życia nie znasz xD
No i moje pytanie jest: Czy Wasi mężczyźni wiedzieli jak funkcjonuje ciało kobiety? Moze coś Was zaskoczyło? :D
Mój to mam wrażenie, że wie nawet więcej ode mnie 🙈 jak się robię zła, piersi mam nabrzmiałe to on do mnie Oo okres Ci się zbliża to lepiej nie odzywam 😄 i wtedy przez kilka dni wyznaje zasadę „tak Kochanie masz racje” 😂

A propos bólu. Wasi faceci to tacy jak w kawałach, co umierają przy 37 st temperatury i katarze? 😉

Mój na szczęście nie zalicza się do tej grupy. Katar mu nie straszny, musi mieć z 40 st by położyć się do łóżka i uznać że jest chory. Częściej nademną się rozczula już nad sobą.

reklama
Ej wlasnie! Wiecie ze jak bylam wczoraj u tej orzeczniczki od prawa pracy to powiedziala, że jak ma sie niedoczynność to sie poeinno witaminy d w lato brac 5000j a w zimie 10000j? No nie wiem to chyba jakiś bullshit
W Polsce kiedyś były zalecenia, że poziom 30 jest ok, teraz mówi sie o 50. Chociaż ja słyszałam nawet o 60.
I teraz żeby do tego dobić to myślę, że tylko na takich jednostkach, o ktorych piszesz. Ja od listopada brałam najpierw 6 tys. przez jakieś 2-3, a przez kolejne 2 miesiące - 9 tys. i dopiero na takiej dawcę dobiłam do 42 w kwietniu. Teraz mi się za bardzo nie chciało ani kontrolować ani za dużo brać ale przy jakiś następnych badaniach sobie ja skontroluje.

Do góry