reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Hej dziewczyny, dołączam do grona staraczek - jakoś czuje ze potrzebuje ;) pierwszy cykl starań za nami, jeszcze co prawda 2 dni do miesiączki… mam już dwie córki - Amelia lat 5 i Kalina 11 mcy, mam tez za sobą jedno poronienie. Niestety po drugiej ciąży wyszło mi Hashimoto i arytmia serca.. No i zaraz 30 na karku ;)

Mi wyszedł test 12 dpo czyli implantacja 10dpo czyli wciąż w normach 🤷🏽‍♀️ a i tak była CP. Nie ma reguły tutaj
Niby tak ale mi sie kojarzy ze Zazuu pisala ze nie chcialaby wykryć ciazy chyba pozniej niz 11 dpo czy 12 dpo...
nie mowie tez ze to regula ale jakos tak z obserwacji mi wynika i tak sobie zakodowałam xD także po prostu jakby mi mial wyjsc pozytyw np dopiero 14 dpo to bylabym obsrana o cp, tym bardziej ze 1 jajowod mam niedrozny 🤷‍♀️

A badasz też estradiol przed zastrzykiem czy lekarz czeka na jakiś konkretny wymiar pęcherzyka?
Nie badam, powiedział, ze będę musiała zbadać i brać jakieś tam leki jak nie będzie śluzu, ale wczoraj sprawdzał i powiedział, ze jest go w środku dużo (na zewnatrz wcale) wiec nie ma takiej potrzeby. Powinnam?

Nie badam, powiedział, ze będę musiała zbadać i brać jakieś tam leki jak nie będzie śluzu, ale wczoraj sprawdzał i powiedział, ze jest go w środku dużo (na zewnatrz wcale) wiec nie ma takiej potrzeby. Powinnam?
Nie, tak z ciekawości pytam skoro chodzisz codziennie na monitoring czy to taki monitoring full wypas :D. Generalnie estradiol około 200 na jeden pęcherzyk wskazuje, że pęcherzyk jest już dojrzały i można strzelać zastrzyk. U niektórych to będzie jak pecherzyk ma 18mm u innych 22mm. I tak z ciekawości zapytałam czy celujecie w jakąś wielkość czy badacie full wypas. Przy IUI na przykład mój lekarz zakładał, że jak pęcherzyk będzie miał co najmniej 19mm to robimy zastrzyk i ustawiamy termin IUI.

W momencie rozpoczęcia naturalnej owulacji estradiol spada.

Hej dziewczyny, dołączam do grona staraczek - jakoś czuje ze potrzebuje ;) pierwszy cykl starań za nami, jeszcze co prawda 2 dni do miesiączki… mam już dwie córki - Amelia lat 5 i Kalina 11 mcy, mam tez za sobą jedno poronienie. Niestety po drugiej ciąży wyszło mi Hashimoto i arytmia serca.. No i zaraz 30 na karku ;)
Hej 😊😊 o córki dlugo sie staraliście, czy bez problemu poszło?

reklama
Niby tak ale mi sie kojarzy ze Zazuu pisala ze nie chcialaby wykryć ciazy chyba pozniej niz 11 dpo czy 12 dpo...
nie mowie tez ze to regula ale jakos tak z obserwacji mi wynika i tak sobie zakodowałam xD także po prostu jakby mi mial wyjsc pozytyw np dopiero 14 dpo to bylabym obsrana o cp, tym bardziej ze 1 jajowod mam niedrozny 🤷‍♀️
Późno zagniezdzona ciąża może gorzej rokować, to fakt ale nie ma co łączyć późnej implantacji z CP I CP z późną implantacja. Tutaj nie ma reguły. Znajdą się CP z zagniezdzeniem w 8 dniu a znajdą się też takie z 14dnia.

Do góry