reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Hej dziewczyny, dołączam do grona staraczek - jakoś czuje ze potrzebuje ;) pierwszy cykl starań za nami, jeszcze co prawda 2 dni do miesiączki… mam już dwie córki - Amelia lat 5 i Kalina 11 mcy, mam tez za sobą jedno poronienie. Niestety po drugiej ciąży wyszło mi Hashimoto i arytmia serca.. No i zaraz 30 na karku ;)
witamy :)

reklama
D7689700-F587-4FF8-B3F5-4EF3355586F3.jpeg
To nie jest najbardziej pracowity dzień mojego życia XD

No właśnie nie będę popadać w skrajności. Metę mam, to też wspomoże. Tylko teraz jak dziecko we mgle szukam dzialań, które mogę bezboleśnie wprowadzić :D
Generalnie to wiesz, nawet zbyt intensywny trening nie jest wskazany przy IO bo to powoduje wyrzut kortyzolu i wzrost insuliny ale też nie popadajmy w skrajności, bo tych jest zdrowy a żadna z nas w zawodach strongmanów nie bierze udziału :p

reklama
Swoją drogą, dziewczyny na macie, macie zalecenia suplementowania czegoś w związku z tym ? Ja dostalam suplement zawierajacy inozytole, kwas alfa liponowy i wit z grupy B. Zastanawiam się czy to standard czy inwencja mojego lekarza 😁
tak, b12 x2 (jedną z okazji weganizmu, drugą metforminy).
Ja dostałam metforminę w najmniejszej dawce przed inseminacją na zwiększenie skuteczności (dobrze poszło) i tak sobie biorę cały czas (wg obecnych doniesień nie ma żadnego zagrożenia metforominy w ciąży, a wręcz chroni przed cukrzycą ciążową, natomiast odstawianie w trakcie znacząco zwiększa szansę poronienia. To tak jakby którejś z Was ktoś próbował odstawiać, nie dajcie się!)

ps: tak, znowu nadrabiam 100 stron i odpisuję z opóźnieniem :p

Do góry