stokrotka_
Fanka BB :)
Ja pierdziele.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie nie, ale bardzo bym chciała. Tylko kompletnie nie wiem na co, bo się nie znam xDA to ja nigdy nie byłam fanka opalania. W tym roku mi się za bardzo twarz (jak na moje standardy) opaliła bo spędzałam bardzo dużo czasu od maja na dworze i nie zawsze pamiętałam o kremie z filtrem.
U mnie ta cera jest taka, hmm jakby to określić, z takimi szumami. Niby nie mam jakiś pryszczy ani blizn po pryszczach ale brakuje jej gładkości. I jest tu jakaś grudka, tam jakiś zaskórniki, tam jeden mały pryszczyk. Wiec lubię to kremem bb wygładzić![]()
Byl czas ze stosowałam bardzo porządna pielęgnacje - ale jak ze wszystkim minął mi zapał i aktualnie uzywam płynu micelarnego do demakijażu, zel do mycia I jednego kremu (ale jest mocno taki sobie). Pewnie na jesień, jak będziemy po remoncie to dopiero się jakoś lepiej z tym zorganizuje.
A chodzicie na jakieś zabiegi na twarz do kosmetyczki?
Co tam?Ja pierdziele.
Z naszej perspektywy tak to wygląda - jak powtórzenie ;-) Ale to nazwy pochodzenia obcego i w pewnym momencie zaczęły żyć nowym życiem ;-) Czasem to połączenia 2 słów, czasem źródłowo te sylaby nie są takie podobne... Wiecie, u mnie na studiach pisano całe prace licencjackie o pochodzeniu np. słowa "podejrzewać", a potem magisterkę o słowie "tolerancja" :-) Dla mnie to zabawne, bo nie jestem językoznawcą, ale to całkiem ciekawe tematypowiem Wam coś głupiego. Już jako dorosła osoba miałam bardzo głupią rozkminę.
Dlaczego w nazwach rzeczy są powtórzone sylaby xD np czemu jest kukurydza jak mogłaby być kurydza.
Albo Ananas mógby być anasem. A rabarbar rabarem.
Koreańskie miało byćW ogóle polecam meseczki korenaskie w plachcie z Rossmanna. Tylko jest kilka rodzajów, ja biorę zawsze te za 4 ziko, ale są też droższe po kilkanaście zł. Strasznie fajnie nawilżają
A ja do biura maluje sie bo ogolnie lubie sie malować
Ja ogólnie lubię się malować jak gdzieś wychodzę: na zakupy, do rodziny czy spotkać się ze znajomymi. Uwielbiam malować inne kobiety na specjalne okazję (zwykle mamę, siostrę, najbliższe koleżanki czy kuzynkę męża). Za to na co dzień się nie maluję i nie lubię uczucia, kiedy w domu, kiedy nie ma gości, mam mieć coś na twarzy. Serum i krem jak najbardziej, ale nie makijaż.Ja się czasami maluję nawet do sprzątania, bo mnie to odpręża![]()
Też jestem w teamie bezstanikowychI tez kocham łazić bez stanika.
Na zdalnej tez się za bardzo nie maluje - chociaż czasami zaczyna mi tego troche brakować, wiec troche wróciłam do kremu bb, delikatnych cieni i tuszu![]()
Ja jestem w trakcie swojego powrotu do tego serialu. Oglądałam parę lat temu i uwielbiałam do pewnego momentu, potem zrobiło się dla mnie męczące i przerwałam. Niedawno sobie wróciłam do pierwszych sezonów i jest przyjemnieJa oglądam Greys Anatomy, ale już mnie nudzi![]()
Co tam?
Na którym sezonie jesteś? Nie oglądałaś nigdy wcześniej? Ja oglądam prawie od początku... najpierw gdzieś tam na Polsacie, ale potem streamingowałam. I z przyzwyczajenia oglądam do dziś... ciągle mam wrażenie, że to już będzie ostatni sezon!Ja oglądam Greys Anatomy, ale już mnie nudzi![]()
‚new amsterdam’Na którym sezonie jesteś? Nie oglądałaś nigdy wcześniej? Ja oglądam prawie od początku... najpierw gdzieś tam na Polsacie, ale potem streamingowałam. I z przyzwyczajenia oglądam do dziś... ciągle mam wrażenie, że to już będzie ostatni sezon!
Muszę też wrócić do "New Amsterdam". Dla głównej postaci przede wszystkim ;-)