reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

@olka11135
A mnie zastanawia, skąd się biorą te statystyki, te 15%
Tak samo jak w prenatalnych w ciąży, ryzyka jak są wyliczane. Robiłam prenatalne, urodziłam dziecko i nikt mnie potem nie zapytał, czy urodziło się zdrowe czy z wadą tak więc nie wiem, czy te statystyki są jakoś aktualizowane 🤷‍♀️
Hej, a to jest całkiem dobre pytanie :)

reklama
Pójdę przez Was na te krzywe wszystkie w przyszłym tygodniu 🤦🏼‍♀️ trzeba się do tego jakoś przygotować? Nie jeść czy coś?

@LadyCaro pisałaś o tych napadach głodu przy braniu metforminy. Ja skonsultowałabym to jednak z lekarzem.
Metformina jest brana też przez cukrzyków. Więc obniża też poziom glukozy we krwi.
Może warto sprawdzać cukier po posiłku i w momencie tego napadu? Masz glukonetr w domu?

Owu za parę dni czas wspomóc endometrium 🤣🤣 i zaczac weekend prawilnie
20220708_224651.jpg

Tak! W dodatku pogadaliśmy o stresie itd. Sam zaczął mówić o ludziach pracujących w korpo że na kilka dziewczyn co są w takiej rozsypce że sam im dał l4 i wysłał do psychiatry. Ja mówię, że momentami też ledwo daję radę. On na to, super jakby się pani udało zajęć w ciąże ale wtedy przy tak stresującej pracy nie czekać na 3 mc… tylko od razu po zwolnienie, żeby móc się od tego odciąć i przygotować do macierzyństwa😁
Ja mam mega stresującą pracę, wręcz to przez nią z dużym prawdopodobienstem nie mogę zajść (wysoka prolaktyna), mój gin o tym wie i mnie odrazu kierował na l4 jak zachodziłam w ciążę. Mimo że jak się znów uda chciałabym trochę popracować, żeby przeczekać ten najgorszy czas, to on się na pewno nie zgodzi po 2ch poronieniach... Niestety stres ma duży wpływ, mimo dyskusji tu kiedyś na forum.
Morfologia, Wit B12 i kwas foliowy, hormony FSH LH Estradiol prolaktyna dhea testosteron amh inhibinaB, cały pakiet tarczycowy, glukoza na czczo wiadomo monitoring cyklu no i mój 2 razy badanie nasienia także nie za wiele tego jest
Oj to mało jak na 3 lata. Jeszcze jest masa badań w których coś może wyjść... Wiem że nasilenie wam źle wyszło, je można próbować poprawić, niektóre rzeczy trochę trudniej.
Takie mam pazury wakacyjne 😁
Miałam takie rok temu 💗
Pinka strumieniowego 🤣🤣🤣🤣

Nie mamy zielonej cebulki 🥰🥰🥰🥰 a zielona cebulka jest super !
Co ty gadasz? Nie macie najlepszego smaku laysów? Jak wy tam żyjecie się pytam?!
No właśnie?! Jaaaaak?! Kocham zieloną cebulkę! Przez wasze gadanie musiałam pójść do kuchni...
Hahaha. W ogóle pytanie do Was: Która uprawiała seks w noc poślubna ? Nam sie udało o 5 nam ranem po przyjściu z wesela
Tak, było to koło 7 nad ranem, a koło południa na poprawiny które też trwały baaardzo długo i było wyśmienicie! 🤩
Więc wspominacie o gumkach, itp... to ja mam jeszcze bardziej osobiste pytanie: czy któraś z Was ze strachu (lub nie) zażyła kiedyś tabletkę "dzień po"?
Tak. Z perspektywy czasu uważam to za totalną głupotę z mojej strony 🙄
NADROBIŁAM!

Załączniki

• IMG_20220708_225332.jpg
    IMG_20220708_225332.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 40
reklama
Do góry