reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
A jak już jesteśmy w temacie piosenek, to ogólnie nie porywa mnie twórczość Sanah, ale ta jej uczta jej wyszła, ze względu na gości których zaprosiła, o już np. Porywa mnie Artur Rojek.
I tak słuchając "tęsknię sobie" za każdym razem mam łzy w oczach bo ten tekst wg mnie pasuje do moich straconych ciąż.

Kolejny raz sercem się baw
I tak jest od lat bezradne
Nie ufam ci już
Odejdź z mych snów
Niczego dziś tak nie pragnę

Moja interpretacja:
Kolejny raz sercem się baw i tak jest od lat bezradne - to wiadomo, każde kolejne poronienie wyrywa ból w sercu
Nie ufam ci już - nie ufam, nie wierzę, że kiedyś doniosę ciąże
Odejdź z mych snów niczego dziś tak nie pragnę - serio chciałabym się cofnąć w czasie, nigdy nie być staraczką i nie chcieć dziecka 🤷‍♀️
Ale to tak w temacie piosenek, nie psujcie sobie humoru, bo te trzony mnie tu rozwalają tak że w głos się śmieje do telefonu 🤣

O, matko, chwilę człowieka nie ma i znów rok nadrabiania.. :errr: Jakieś gry o trzon i listy grupy zamkniętej mi się przewinęły... ale na razie jestem na stronie 796 :-(
O zapomniałam, że jest wśród nas polonistka to jak dojdziesz do 827 strony to zobaczysz moją interpretację tekstu piosenki xD zawsze w interpretacje byłam słaba 😄

reklama
Hmmm, chyba nie chciałabym umowy na zastępstwo, bo potem znow szukanie pracy... To strasznie niepewne. Choć oczywiście zrobisz jak chcesz, zawsze to kolejna pozycja do cv i nowe doświadczenia 😃
Przypomina mi to historię mojej koleżanki... przez prawie 5 lat nie mogła znaleźć stałej pracy - ani zajść w ciążę... Jak na ironię udawało jej się złapać tylko krótkie umowy na zastępstwo - i to wszystkie z powodu macierzyńskiego jakiejś pani... :-( Ale i dla niej wyszło słońce - gdy tylko podpisała na czas nieokreślony, dziecko też się pojawiło ;-)

Do góry