reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
A jak już jesteśmy w temacie piosenek, to ogólnie nie porywa mnie twórczość Sanah, ale ta jej uczta jej wyszła, ze względu na gości których zaprosiła, o już np. Porywa mnie Artur Rojek.
I tak słuchając "tęsknię sobie" za każdym razem mam łzy w oczach bo ten tekst wg mnie pasuje do moich straconych ciąż.

Kolejny raz sercem się baw
I tak jest od lat bezradne
Nie ufam ci już
Odejdź z mych snów
Niczego dziś tak nie pragnę

Moja interpretacja:
Kolejny raz sercem się baw i tak jest od lat bezradne - to wiadomo, każde kolejne poronienie wyrywa ból w sercu
Nie ufam ci już - nie ufam, nie wierzę, że kiedyś doniosę ciąże
Odejdź z mych snów niczego dziś tak nie pragnę - serio chciałabym się cofnąć w czasie, nigdy nie być staraczką i nie chcieć dziecka 🤷‍♀️
Ale to tak w temacie piosenek, nie psujcie sobie humoru, bo te trzony mnie tu rozwalają tak że w głos się śmieje do telefonu 🤣

O, matko, chwilę człowieka nie ma i znów rok nadrabiania.. :errr: Jakieś gry o trzon i listy grupy zamkniętej mi się przewinęły... ale na razie jestem na stronie 796 :-(
O zapomniałam, że jest wśród nas polonistka to jak dojdziesz do 827 strony to zobaczysz moją interpretację tekstu piosenki xD zawsze w interpretacje byłam słaba 😄

reklama
Hmmm, chyba nie chciałabym umowy na zastępstwo, bo potem znow szukanie pracy... To strasznie niepewne. Choć oczywiście zrobisz jak chcesz, zawsze to kolejna pozycja do cv i nowe doświadczenia 😃
Przypomina mi to historię mojej koleżanki... przez prawie 5 lat nie mogła znaleźć stałej pracy - ani zajść w ciążę... Jak na ironię udawało jej się złapać tylko krótkie umowy na zastępstwo - i to wszystkie z powodu macierzyńskiego jakiejś pani... :-( Ale i dla niej wyszło słońce - gdy tylko podpisała na czas nieokreślony, dziecko też się pojawiło ;-)

Do góry