reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
@Madame JS co słychać? Jak nastrój przed czwartkową wizytą?
Cześć, kochana, dzięki, że pytasz:-)
Sama nie wiem... minęło tyle czasu, że właściwie wcale nie "czuję" tej wizyty już za 2 dni... Pewnie dowiem się głównie, że przede mną kolejne 2 miesiące czekania, więc to wszystko jest jednak trochę abstrakcyjne. Stresujące jest też to, że nie zobaczę się z lekarzem tylko z położną, która opowie, jak robić zastrzyki (co już wiem) i ewentualnie przekaże mi receptę od ginekologa. Na podstawie wyników badań z sierpnia 2021... No nic, nie nakręcam się. Mam mnóstwo rzeczy do zrobienia jeszcze przed czwartkiem, więc to chyba dobrze...
A jak sytuacja u Cię?

Jak jesteś po owulacji to już jej nie zablokuje. Jak masz niedomoge lutealną to pomoże.
Potem może być strach odstawić jak wyjdzie pozytywny test 🤔
A to jest luteina czy dupek.?
Niedomogi nie mam. A w sumie nawet mi lekarz nie mówił, co z nim robić, jak by mi wyszedł pozytywny test... właśnie, co wtedy (teoretycznie oczywiście...)?
To jest "Progestan" - progesteron 200mg.

reklama
Niedomogi nie mam. A w sumie nawet mi lekarz nie mówił, co z nim robić, jak by mi wyszedł pozytywny test... właśnie, co wtedy (teoretycznie oczywiście...)?
To jest "Progestan" - progesteron 200mg.
Ja gdzieś czytałam, że jak na luteinie wyjdzie pozytywny test, to się ją bierze dalej (a jak negatyw to odstawia i czeka na okres). Ale nie wiem jaka była pełna sytuacja tej laski co to napisała.

Do góry