reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

A ja mam pytanie z innej tematyki. Czy któraś z was robiła badania na trombofilia ze strony testdna? Jak to w ogóle wyglada ?
Ja :)
Kupujesz pakiet, przychodzi kurierem takie pudełko gdzie jest zestaw do pobrania wymazu z policzka i dokładna instrukcja. Są też papiery do wypełnienia. Robisz, zamykasz w dołączonej kopercie tak jak napisali i odsyłasz. Potem wynik jest do pobrania z ich strony.

reklama
Ja :)
Kupujesz pakiet, przychodzi kurierem takie pudełko gdzie jest zestaw do pobrania wymazu z policzka i dokładna instrukcja. Są też papiery do wypełnienia. Robisz, zamykasz w dołączonej kopercie tak jak napisali i odsyłasz. Potem wynik jest do pobrania z ich strony.
Aaa czyli tak jak z DKMS. Ogarnę 💪

A ja mam pytanie z innej tematyki. Czy któraś z was robiła badania na trombofilia ze strony testdna? Jak to w ogóle wyglada ?
Ja robiłam :) zamówiłam pakiet, przyszedł dosyć szybko kurierem, zrobiłam wymaz zgodnie z instrukcją, czyli żeby wcześniej nie pić, nie żuć gumy itp. nastepnie przez ich stronę nadałam paczkę spowrotem - można było wybrać opcję że przyjeżdża kurier do domu albo zanosisz do punktu. Koperta zwrotna i wszystko co potrzeba oni wysyłają w tej paczce. Ja zaniosłam do punku no i kilka dni później do nich dotarło a na wyniki w tym podstawowym pakiecie trochę czekałam bo chyba ponad tydzień.

. Myslalam że zejdę z tego świata. Ziewałam jak głupia, nie mogłam się powstrzymać. Do tego takie dziwne uczucie niepokoju, poddenerwowania a serce myslalam że mi wyleci.
Właśnie! To jest objaw, który mnie zastanawia! Po posiłku nie jestem senna, ale strasznie szybko bije mi serce! Tylko że nie jestem w stanie zaobserwować, po czym dokładnie. Na pewno po czymś słodkim, ale czy tylko... Mówiłam o tym lekarzowi, ale powiedział, że to kwestia trawienia, odpływu krwi do jelit i takie tam... ale mnie to jednak zastanawia...

Też mam IO ale szczerze mówiąc przed braniem metforminy nie miałam żadnych skutków jedzenia rzeczy z wysokim IG, nie byłam senna pomimo, że cukier po 2h mam za niski. Za to odkąd ją biorę to kiedy zjem coś czego nie powinnam (np ostatnio sporo arbuza) to jest mi słabo i mam straszne mdłości przez jakiś czas. 😖
Nadal czekam na wyniki ze szpitala, tam mi robili krzywą drugi raz- na metforminie, bez odstawiania to się okaże czy ona wogóle coś mi daje i czy biorę dobrą dawkę bo jest spora. 😅

A kawę tez kocham, zwłaszcza ostatnio. Ja pije z mlekiem owsianym bo nabiał mocno ograniczyłam albo czarna.

Jak chodziłam do pracy do biura to zawsze rano jadłam śniadanie a dopiero w pracy piłam kawę. Teraz pije ze Starym zaraz rano. Co jest u mnie złe bo potem mogę długo nie jesc śniadania :/ był czas ze piłam 3 małe kawy dziennie. Teraz ograniczyłam do jednej, czasem wypije dwie - i w sumie to nawet wole dwie malutkie niż jedna większa. Przed remontem - jak mialam dostęp do moich kawowych akcesoriów najczęściej druga kawę piłam już bezkofeinową.
Za to w ciąży miałam odrzut od kawy praktycznie od pozytywnego test. Dopiero jak mi beta spadała do dość niskiego poziomu to wracała mi ochota na kawę.
a jakie dokładnie kupujesz to mleko owsiane? Ja coś widzialam z Inki ale nie wiem czy ono jest ok dla nas. Ja chciałam zacząć pic właśnie jakieś roślinne ale balam się smaku. Ja na samym początku kawę oilam normalnie. I później ograniczyłam co drugi dzień. Teraz jakoś tam samo przyszło ze w ogóle nie mam na nią chęci i nie pije. Tak samo nie.pije żadnych herbat. Zielona po śniadaniu a potem sama woda. A bardzo lubiłam jakieś pokrzywy i inne.

reklama
Właśnie! To jest objaw, który mnie zastanawia! Po posiłku nie jestem senna, ale strasznie szybko bije mi serce! Tylko że nie jestem w stanie zaobserwować, po czym dokładnie. Na pewno po czymś słodkim, ale czy tylko... Mówiłam o tym lekarzowi, ale powiedział, że to kwestia trawienia, odpływu krwi do jelit i takie tam... ale mnie to jednak zastanawia...
zrób koniecznie sobie tą krzywa nie zaszkodzi ;)

Do góry