reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Jaki teraz plan działania? Kiedy pierwsze podejście? Czy Ty już masz wakacje od szkoły?
Plan poznamy dopiero 7.lipca... Wtedy mamy spotkanie z położną, która przekazuje plan stymulacji i wylicza daty punkcji, itp. Problem tylko w tym, że nasze centrum zamyka się na 3 tygodnie wakacji, więc pewnie stracę co najmniej 1 cykl... Bardzo bym chciała mieć pierwsze podejście jeszcze latem, na spokojnie, na urlopie... Wakacje dopiero 8 lipca ;-)

reklama
Ja miałam zawsze ten w "penie", podobnie jak całą stymulację. Zero skutków ubocznych, lekki ból owulacyjny, ale... nie aż tak. Może rzeczywiście lepiej skonsultować, masz do kogo zadzwoni/napisać ć na przykład na początek? Może to w ogóle nie Ovitrelle...?
Masz rację, ja w przypływie tej rozpaczy racjonalnie nie myślę... Kolejny cykl będzie w dupe 😒

Brałam kiedyś już to ale z innej firmy, wyglądało jak zastrzyk z heparyny a teraz jakiś wielki długopis mi dali. Ani owulacji nie mam bolesnych ani miesiaczek. Porody też spoko, bez znieczulenia rodzilam dwa razy. Przy poronieniu położone były w szoku ze chodzę i się nie zwijam z bólu jak dali tabletki poronne w 13 tyg.
Taki ból że się zwijasz to nie brzmi jak powikłanie po Ovitrelle, bardziej jak zapalenie przydatków. Ja bym jednak podjechała na IP, żeby zobaczyli, bo jeśli to zapalenie to trzeba to leczyć, nieleczone może dużo popsuć.

Ja miałam zawsze ten w "penie", podobnie jak całą stymulację. Zero skutków ubocznych, lekki ból owulacyjny, ale... nie aż tak. Może rzeczywiście lepiej skonsultować, masz do kogo zadzwoni/napisać na przykład na początek? Może to w ogóle nie Ovitrelle...?
Teraz jeszcze wyszła mi gorączka, już mam 38.5°C . Myślę że to ten wirus co ostatnio miał mąż i synek. Pisałam Wam że mimo gorączki udało się z sexem. .. ale to chyba nie był najlepszy pomysł bo mnie zaraził 😁

Plan poznamy dopiero 7.lipca... Wtedy mamy spotkanie z położną, która przekazuje plan stymulacji i wylicza daty punkcji, itp. Problem tylko w tym, że nasze centrum zamyka się na 3 tygodnie wakacji, więc pewnie stracę co najmniej 1 cykl... Bardzo bym chciała mieć pierwsze podejście jeszcze latem, na spokojnie, na urlopie... Wakacje dopiero 8 lipca ;-)
Może uda się to wszystko sprawnie ogarnąć, ważne, że pierwsze spotkanie odbędzie się jeszcze przed ich zamknięciem. Mocno trzymam kciuki 🤞❤️

Jeju dziewczyny, dopiero skończyłam. Niby tu zajęcia, ale po zajęciach i egzaminach wciągnęłam się w naukę na jutrzejszy egzamin.
Leżę sobie gola, bo czekam aż się woda w piecu nagrzeje, patrzę, naciskam na cycki bo mnie jakoś bolą, a tutaj mleko normalnie leci!
Na bank mam za duży poziom prolaktyny... Nie wiem czy brać bromocorn, bo zostało mi jeszcze od ostatatniwgo razu. Niby wzięłam w t cyklu aromek, wczoraj wzięłam ostatnia tabletke i nie wiem teraz, czy wziąć dzisiaj ten bromocorn... Pomóżta 😭
Ja biorę bromocorn i moja dawka czy biorę cala tabletkę czy pol uzależniona jest od tego jaki poziom mi wyjdzie z krwi. Chociaż moj poziom nie byl nigdy na tyle wysoki zeby mleko sie pojawiło. Nie brala bym tego leku bez badania poziomu prolaktyny i określenia przez lekarza dawki

AED840B3-20BB-4B39-947D-43C69D2FF42F.jpeg
AED840B3-20BB-4B39-947D-43C69D2FF42F.jpeg

reklama
Do góry