reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
w ogóle ta praca nowa dała mi trochę kopa, mam ochotę się uczyć nowych rzeczy, siedzę i douczam się excela, języka, uczę się prowadzić auto, tak się cieszę, ze w końcu w moim życiu coś ruszyło
Tez mi tego brakuje i az mi sie zachcialo zmienic prace 🙈 ale jeszcze poczekam z decyzja az zjem dupka do końca zeby byc obiektywna 😆

w ogóle ta praca nowa dała mi trochę kopa, mam ochotę się uczyć nowych rzeczy, siedzę i douczam się excela, języka, uczę się prowadzić auto, tak się cieszę, ze w końcu w moim życiu coś ruszyło
Ja narazie jestem podekscytowana szukaniem nowej pracy :) i tez mam ochotę się uczuć nowych rzeczy ;)

w ogóle wiecie co, ja się uczę hiszpańskiego (raz więcej raz mniej xD) i kupiliśmy tego dinsneya i ogłądam how i met your mother z hiszpańskim dubbingiem :D bo i tak znam ten serial na pamięc, wiec co nie zrozumiem to sobie dopowiem :D
Fajny sposób, też się tak uczyłam na początku francuskiego - amerykańskie filmy z dubbingiem. Bo wtedy mówią wolno i wyraźnie, a tak generalnie to szybko i niedbale :p

A może polecacie jakąś stronę lub cokolwiek z ludźmi, z którymi można pogadać po angielsku?
Może po prostu znajdź jakieś forum z tym, co Cię interesuje...? Bo takie strony, gdzie są tylko ludzie, którzy się uczą, to trochę różnie bywa z poziomem...
Ja ćwiczyłam francuski na stronach randkowych. Oczywiście przed moim starym. Sporo się nauczyłam ;-)
Kiedyś byłam też na amerykańskim forum ślubnym na przykład. Też fajne.

Więc... może jakieś.. anglojęzyczne "Staraczki" gdzieś istnieją ?!!! ;-)

Może po prostu znajdź jakieś forum z tym, co Cię interesuje...? Bo takie strony, gdzie są tylko ludzie, którzy się uczą, to trochę różnie bywa z poziomem...
Ja ćwiczyłam francuski na stronach randkowych. Oczywiście przed moim starym. Sporo się nauczyłam ;-)
Kiedyś byłam też na amerykańskim forum ślubnym na przykład. Też fajne.

Więc... może jakieś.. anglojęzyczne "Staraczki" gdzieś istnieją ?!!! ;-)
bardziej chodziło mi o takie calle gdzie się mówi. Chciałabym poprawić swój angielski, bo często brakuje mi słów i mam wrażenie, ze tak... no chciałabym mówić bieglej :D
I uczę się tego hiszpańskiego i tak się zastanawiam, czy nie znaleźć kogoś, kto od początku będzie ze mną gadał po hiszpańsku, nawet w stylu "jestem Agnieszka i mieszka w Polsce". Żeby mówić już od samych podstaw. Co o tym myślicie?

reklama
A może polecacie jakąś stronę lub cokolwiek z ludźmi, z którymi można pogadać po angielsku?
Aplikacja Tandem na telefon to złoto.
Ludzie są tam mega otwarci i cierpliwi. Jest też trochę spermiarzy, ale jak znajdziesz chociaż jedną sensowną osobę to jest bosko. Ja mam swojego ulubionego partnera do nauki, który mnie uczy angielskiego a ja go polskiego :D

Do góry