reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
no ale w życiu bym nie pomyślała, żeby jakoś rozgraniczać dzieci na urodzone sn i cc 🤦‍♀️ w głwie mi się to nie mieści
przynajmniej mam nienaruszoną cipusię 😂😂😂😂
Mi nie robi różnicy SN czy CC, ale tez nie mam porównania 😝 Ja szybciutko doszłam do siebie, i nawet nie brałam zastrzyków przeciwbólowych, bo dla mnie to nie był jakiś mega ból (pielęgniarki mówiły mojej mamie, że chyba się zastrzyków boję 😂).

no ale w życiu bym nie pomyślała, żeby jakoś rozgraniczać dzieci na urodzone sn i cc 🤦‍♀️ w głwie mi się to nie mieści
Ja też nie bo dziecko to dziecko. Idąc ich tokiem myślenia lepiej jak matka umrze a urodzi sn albo urodzi martwe dziecko także SN. Bo wg nich chyba CC w Pl to tylko na życzenie leniwych kobiet robią. Nie ma wskazań medycznych.

Ja też nie bo dziecko to dziecko. Idąc ich tokiem myślenia lepiej jak matka umrze a urodzi sn albo urodzi martwe dziecko także SN. Bo wg nich chyba CC w Pl to tylko na życzenie leniwych kobiet robią. Nie ma wskazań medycznych.
wiesz, są różne osoby, które po prostu nie rozumieją i wydaje im się, ze kobieta rodzi cc dla wlasnego widzi mi się, a nie, ze musi (co dla mnie tez jest spoko, niech każdy rodzi dziecko jak chce)... i że to egoistyczne niby

przynajmniej mam nienaruszoną cipusię 😂😂😂😂
Mi nie robi różnicy SN czy CC, ale tez nie mam porównania 😝 Ja szybciutko doszłam do siebie, i nawet nie brałam zastrzyków przeciwbólowych, bo dla mnie to nie był jakiś mega ból (pielęgniarki mówiły mojej mamie, że chyba się zastrzyków boję 😂).
Oj tam mój po jednym porodzie na mnie nie narzeka i piękna jestem, luzów nie czuje 🤣 18 lat razem i dalej ogień jest.

Ja na temat swojego porodu nie mam żadnej opinii - totalnie abstrakcyjny temat dla mnie jak na ten moment - ale nie widzę nic złego, że kobiety rodzą przez CC. I tak słyszałam kiedyś pd jednej dziewczyny o tych "wydobycinach" i zrobiło się krzywo jak najlepsza przyjaciółka tej dziewczyny miała CC, bo niestety poród SN się nie udał.

Dziś w ogóle jak sobie myślę o swoich doświadczeniach macierzyńskich to jakoś nie widzę tego w kolorowych barwach. To pewnie PMS.

Powiem Wam ze od czasu kiedy mam w dupci opinie innych dotyczącą mojego życia i wychowywania dzieci - żyje mi się dużo lepiej. Kiedyś się bardzo przejmowałam co ludzie powiedzą. A teraz mam to gdzieś. Cc czy SN moja sprawa, mm czy z piersi też moja sprawa, lody z dziećmi codziennie, a kto mi zabroni ? 😁

Oj tam mój po jednym porodzie na mnie nie narzeka i piękna jestem, luzów nie czuje 🤣 18 lat razem i dalej ogień jest.
swoją drogą przypomniało mi się jak ją obiłam 😂 Byłam u mojej mamy w kuchni i chciałam usiąść na kwadratowy taboret, a że ja siadam zawsze jak jakaś nie normalna z podkuloną nogą i piętą pod dupą to nogą zachaczyłam taboret, z niego spadła ta poduszka i usiadłam warami prosto na kant 😂 Oj był krwiaczek i trochę krewki, a stary się ze mnie śmiał, że jak to można było sobie zrobić 🤣

Nasi znajomi korzystali z dawcy (problem z nasieniem u mężczyzny), nie wybierali żadnych parametrów sami, ale maluchy są naprawdę mega podobne do taty... te same oczy, włosy.. do mamy podobieństwo niewielkie ;-)
bo w tych krajowych bankach często albo klinika wybiera sama albo masz tylko podstawowe parametry, natomiast w międzynarodowych (które i tak są w Danii, więc w Danii będąc również) masz duże pole do popisu ;)

reklama
Do góry