reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Jest też kwestia problemów z ledzwiowa częścią kregoslupa i nerwem kulszowym, także zastanawiam sie z 2 strony czy w ogole sn bedzie mozliwy, teraz tak sobie czytam🤔

Z tym też bym uważała, warto sobie przejrzeć aktualne zalecenia towarzystwa ginekologicznego.
Bo ostatnio była drama na innym forum, że dziewczyna miała skierowanie od kardiologa na cc, a lekarz na kwalifikacji szpitalu wyciągał tę listę i mówi - nie mogę Pani zrobić cc bo nie ma tego w wykazie.
Tak było np. z kolejnym cc. Teraz dopiero po 2 cc z automatu przysługuje Ci cc, po jednym nie.
Kiedyś była duża wada wzroku, teraz tylko o ile pamiętam odklejanie się siatkówki - ogólnie zmienia się to mocno i trzeba uważać bo można się przejechać. Nawet prywatnie w Medicover nie możesz mieć oficjalnie cc bez wskazań. Nieoficjalnie wystarczy że dopłacić chyba 2500zł za lekarza dedykowanego ;) (oczywiście oprócz tych 12900 tys za poród cc)

Z tym też bym uważała, warto sobie przejrzeć aktualne zalecenia towarzystwa ginekologicznego.
Bo ostatnio była drama na innym forum, że dziewczyna miała skierowanie od kardiologa na cc, a lekarz na kwalifikacji szpitalu wyciągał tę listę i mówi - nie mogę Pani zrobić cc bo nie ma tego w wykazie.
Tak było np. z kolejnym cc. Teraz dopiero po 2 cc z automatu przysługuje Ci cc, po jednym nie.
Kiedyś była duża wada wzroku, teraz tylko o ile pamiętam odklejanie się siatkówki - ogólnie zmienia się to mocno i trzeba uważać bo można się przejechać. Nawet prywatnie w Medicover nie możesz mieć oficjalnie cc bez wskazań. Nieoficjalnie wystarczy że dopłacić chyba 2500zł za lekarza dedykowanego ;) (oczywiście oprócz tych 12900 tys za poród cc)
w 2009 roku też pierwsze CC nie było wskazaniem do drugiego, dopiero po dwóch. Tylko ja trafiłam na takiego lekarza, który mnie przestraszył. Dlatego miałam wpisane niewspółmierność matczyny-płodowa

w 2009 roku też pierwsze CC nie było wskazaniem do drugiego, dopiero po dwóch. Tylko ja trafiłam na takiego lekarza, który mnie przestraszył. Dlatego miałam wpisane niewspółmierność matczyny-płodowa

O widzisz to jak ja w 2015 to mi lekarz powiedział, że mogę zdecydować, ale zachęca do vbac.
Robił to w taki fajny sposób, a ja i tak byłam zdecydowana xD i on był trochę w szoku
Te nowe zalecenia są z 2018 roku, ale ja i tak będę zdecydowanie szła na sn.
Chyba, że będzie położenie miednicowe - choć pewnie i tak wtedy spróbuję obrotu i jak on się nie uda to dopiero. Bliźnięta jeżeli będą główkowo to na bank sn. Tu są na forum dziewczyn po sn bliźniąt i luzik

Miałam kiedyś mikroskop owulacyjny ale sprawdzalam jego działanie z monitoringiem i się nie pokrywało choć teraz myślę że może to USG mojego gina jest chu*owe bo tydzień temu nic nie było i skreslil cykl a wczoraj pecherzyk na 17.3mm
Ja wczoraj zamówiłam ten clear blue 😂 Z drugiej ręki wiec trochę taniej. Laska szybko zaszła w ciąże nawet jej jeszcze trochę testów owulacyjnych zostało 😂

reklama
O widzisz to jak ja w 2015 to mi lekarz powiedział, że mogę zdecydować, ale zachęca do vbac.
Robił to w taki fajny sposób, a ja i tak byłam zdecydowana xD i on był trochę w szoku
Te nowe zalecenia są z 2018 roku, ale ja i tak będę zdecydowanie szła na sn.
Chyba, że będzie położenie miednicowe - choć pewnie i tak wtedy spróbuję obrotu i jak on się nie uda to dopiero. Bliźnięta jeżeli będą główkowo to na bank sn. Tu są na forum dziewczyn po sn bliźniąt i luzik

O to mnie pocieszyłaś. Bo co czytalam co ciazy bliźniaczej wszedzie Cc i Cc...
A jednak ja osobiście bym chciała spróbować siłami natury, jeśli będzie trzeba CC to pewnie.

Do góry