Alabama89
Fanka BB :)
Teraz to jest 91 dni co nie?Tak, i to L4 po zakończeniu umowy możesz ciągnąć dłużej niż 7 dni
A kojarzysz jak się do tego wliczają jakieś poprzednie okresy?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Teraz to jest 91 dni co nie?Tak, i to L4 po zakończeniu umowy możesz ciągnąć dłużej niż 7 dni
A to o tym nie wiedziałamJest też kwestia problemów z ledzwiowa częścią kregoslupa i nerwem kulszowym, także zastanawiam sie z 2 strony czy w ogole sn bedzie mozliwy, teraz tak sobie czytam
Te 2 rzeczy ida w parzeA to o tym nie wiedziałam
Myślałam o takim zwyczajnym "wyborze"
Ale dlugooooo
Odniose się do rodzenia: zawsze można sn po indukcji
Tak, wiem, że zasiłek należy się do 91 dni po ustaniu zatrudnienia.Tak, i to L4 po zakończeniu umowy możesz ciągnąć dłużej niż 7 dni
Jest też kwestia problemów z ledzwiowa częścią kregoslupa i nerwem kulszowym, także zastanawiam sie z 2 strony czy w ogole sn bedzie mozliwy, teraz tak sobie czytam
w 2009 roku też pierwsze CC nie było wskazaniem do drugiego, dopiero po dwóch. Tylko ja trafiłam na takiego lekarza, który mnie przestraszył. Dlatego miałam wpisane niewspółmierność matczyny-płodowaZ tym też bym uważała, warto sobie przejrzeć aktualne zalecenia towarzystwa ginekologicznego.
Bo ostatnio była drama na innym forum, że dziewczyna miała skierowanie od kardiologa na cc, a lekarz na kwalifikacji szpitalu wyciągał tę listę i mówi - nie mogę Pani zrobić cc bo nie ma tego w wykazie.
Tak było np. z kolejnym cc. Teraz dopiero po 2 cc z automatu przysługuje Ci cc, po jednym nie.
Kiedyś była duża wada wzroku, teraz tylko o ile pamiętam odklejanie się siatkówki - ogólnie zmienia się to mocno i trzeba uważać bo można się przejechać. Nawet prywatnie w Medicover nie możesz mieć oficjalnie cc bez wskazań. Nieoficjalnie wystarczy że dopłacić chyba 2500zł za lekarza dedykowanego (oczywiście oprócz tych 12900 tys za poród cc)
w 2009 roku też pierwsze CC nie było wskazaniem do drugiego, dopiero po dwóch. Tylko ja trafiłam na takiego lekarza, który mnie przestraszył. Dlatego miałam wpisane niewspółmierność matczyny-płodowa
Ja wczoraj zamówiłam ten clear blue Z drugiej ręki wiec trochę taniej. Laska szybko zaszła w ciąże nawet jej jeszcze trochę testów owulacyjnych zostałoMiałam kiedyś mikroskop owulacyjny ale sprawdzalam jego działanie z monitoringiem i się nie pokrywało choć teraz myślę że może to USG mojego gina jest chu*owe bo tydzień temu nic nie było i skreslil cykl a wczoraj pecherzyk na 17.3mm
O widzisz to jak ja w 2015 to mi lekarz powiedział, że mogę zdecydować, ale zachęca do vbac.
Robił to w taki fajny sposób, a ja i tak byłam zdecydowana xD i on był trochę w szoku
Te nowe zalecenia są z 2018 roku, ale ja i tak będę zdecydowanie szła na sn.
Chyba, że będzie położenie miednicowe - choć pewnie i tak wtedy spróbuję obrotu i jak on się nie uda to dopiero. Bliźnięta jeżeli będą główkowo to na bank sn. Tu są na forum dziewczyn po sn bliźniąt i luzik