reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

A co do porodu to pewnie mnie zlinczujecie ale na razie nie wyobrazam sobie inaczej niz cc, przeraza mnie sn😱
Powiem Ci że mając sn i CC wolę sn. W sumie po obu śmiałam i doszłam szybko do siebie. Po sn jest ten plus że mobilna byłam od razu a po CC musiałam czekać do pionizacji, którą mialam nad ranem kolejnego dnia. Może dlatego też wolę sn bo poród miałam szybki 2,45 h z czego 15 min. to było parcie i dziecko było ze mną.
Dziecko jakoś musi wyjść 😝 a czy sn czy CC co to ma za znaczenie. Grunt by wszystko zakończyło się dobrze. Forma porodu nie definiuje kobiety jako matki.

reklama
Powiem Ci że mając sn i CC wolę sn. W sumie po obu śmiałam i doszłam szybko do siebie. Po sn jest ten plus że mobilna byłam od razu a po CC musiałam czekać do pionizacji, którą mialam nad ranem kolejnego dnia. Może dlatego też wolę sn bo poród miałam szybki 2,45 h z czego 15 min. to było parcie i dziecko było ze mną.
Dziecko jakoś musi wyjść 😝 a czy sn czy CC co to ma za znaczenie. Grunt by wszystko zakończyło się dobrze. Forma porodu nie definiuje kobiety jako matki.
Tak samo jak karmienie mlekiem modyfikowanym nie robi z kobiety gorszej matki :)

Sikać a co 😁 ja jutro bede sikac 7dpo xD ale szykuje sie picie to musze miec pewność
To zgaduj czy masz sikać! co to za pytanie xD

@Hope99 no normalnie wkurw vol 2. Jak można tak zrobić osobie? Przecież ona zostaje na lodzie! Bez przychodu! Nie mogli powiedzieć wcześniej tego, zeby człowiek mógł sobie coś znaleźć? Jasne, że każda z nas stara się miećoszczędności, ale sytuacja w życiu jest różna i co jak czowiek zostaje z praktycznie wyczyszczonym kontem... No nie wiem jak można być takim chujem!!!

Ale musiałabym kupić test, bo nie mam i do tego sikać prawie w nocy bo o 5:00 planujemy w piątek wyjazd na to mazurskie wesele 😂
Miałam Wam odpisać i zapomniałam 😂

Przyznam ze ja sie nakreciłam jak smiglo od helikoptera xD ciagle tylko mysle o tych blizniakach 🙈 wizualizuje to ciagle i w sumie jak mysle o dziecku, dzieciach to zawsze sa to dziewczyny, jakos nigdy nie wyovrazam sobie inaczej xD a wy? Jaka plec widzicie w swoich myslach? 😁
Ja też mam w głowie bliźnięta i to jednojajowe bo nigdy nie miałam dwóch pęcherzyków 😄 Już mam chłopca i dziewczynkę więc mi to obojetne co będzie. Byleby zdrowe 🥰

A co do porodu to pewnie mnie zlinczujecie ale na razie nie wyobrazam sobie inaczej niz cc, przeraza mnie sn😱
Ja panicznie bałam się cesarki. Choć lekarz chciał mi dać skierowanie na cc to nie chciałam. Znieczulenia w kręgosłup też się boję więc rodzilam dwa razy SN bez znieczulenia. Oba porody spoko, bolało ale nie tak mocno jak sobie to wyobrażałam i mnie straszyli. I nie pękłam ani mnie nie nacinali więc mogłabym w tym samym dniu na tańce iść 😄

A ja tak się zastanawiam, bo w przyszły piątek mam 10dpo, a w sobotę wesele i nie wiem czy sikać, czy mieć wyjebane 🫣🤔
Poczekaj ze mną do poniedziałku 04.07 hehe choć ja bym nie czekała i testowała w piątek 😉 Jak masz wesele to dobrze wiedzieć na ile możesz dobie pozwolić z%

Przyszlam się pochwalić że zaczęłam wakacje, urlop do końca sierpnia także wkoncu odpocznę, liczę że po wakacjach wrócę w dwupaku 🥰

Ja też mam w głowie bliźnięta i to jednojajowe bo nigdy nie miałam dwóch pęcherzyków 😄 Już mam chłopca i dziewczynkę więc mi to obojetne co będzie. Byleby zdrowe 🥰

Ja panicznie bałam się cesarki. Choć lekarz chciał mi dać skierowanie na cc to nie chciałam. Znieczulenia w kręgosłup też się boję więc rodzilam dwa razy SN bez znieczulenia. Oba porody spoko, bolało ale nie tak mocno jak sobie to wyobrażałam i mnie straszyli. I nie pękłam ani mnie nie nacinali więc mogłabym w tym samym dniu na tańce iść 😄

Poczekaj ze mną do poniedziałku 04.07 hehe choć ja bym nie czekała i testowała w piątek 😉 Jak masz wesele to dobrze wiedzieć na ile możesz dobie pozwolić z%

Przyszlam się pochwalić że zaczęłam wakacje, urlop do końca sierpnia także wkoncu odpocznę, liczę że po wakacjach wrócę w dwupaku 🥰
4.07 będę miała grzebanko na NFZ, bo mam wizytę 😂

Ta, a ile w necie się naczytałam, ze dziecko z cc powinno przechodzić nie urodziny a wydobyciny...
Jakie te baby głupie czasem
Baba, babie zawsze wilkiem.
Wychodziłoby na to że jedno dziecko mam 100% bo sn a drugie wybrakowane czy jak? 50% wartościowego człowieka, bo CC ale karmione piersią 🤣 Podział jak kwalifikacja wg Hitlera do rys rasy nordyckiej 🤦

reklama
Baba, babie zawsze wilkiem.
Wychodziłoby na to że jedno dziecko mam 100% bo sn a drugie wybrakowane czy jak? 50% wartościowego człowieka, bo CC ale karmione piersią 🤣 Podział jak kwalifikacja wg Hitlera do rys rasy nordyckiej 🤦
no ale w życiu bym nie pomyślała, żeby jakoś rozgraniczać dzieci na urodzone sn i cc 🤦‍♀️ w głwie mi się to nie mieści

Do góry