reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Jak chcesz brać niepokalanka to ashwaghande oddaj staremu. Maca tez bardziej dla faceta. Masz jakieś problemy z prolaktyna ?
Mace zaczęłam łykać bo któraś na forum polecała ale może nie zarejestrowałam, że to dla chłopa, prolaktynę badałam i wyszła mi na górnej granicy. A Ashwagande kupiłam tak z du.... bo mi do darmowej wysyłki brakowało ale też gdzieś któraś z Was o tym pisała

reklama
Ja biore z prenacaps taki zestaw dla kobiet w ciąży - jest tam dużo witamin i kwas DHA, dodatkowo łykam cynk, magnez, choline i inozytol. W okresie miesiączki biore żelazo - ale ja miałam problem z anemia. Piłam wiesiołka ale w sumie to mi się skończył i w tym miesiącu go olałam. Zreszta sprawdzam jak to jest z tym śluzem - przy wiesiołka miałam go mało na zewnątrz. Staram się jeszcze przyjmować olej lniany - i albo dodaje do jakiegoś jedzenia albo wale łyżką 😂
Zastanawiam się jeszcze właśnie nad czymś na problemy z prolaktyna - ale mam w pon endokrynologa i ustalę czy mam wrócić do Dostinexu.

A co sądzicie o ziołach ojca Sroki? Ostatnio mi to koleżanka polecała i zastanawiam się czy zamówić.
Ja też mam mniej śluzu odkąd biorę wiesiołka 🧐 mam nadzieję, że siedzi w środku a nie zanikł 🤷

Mace zaczęłam łykać bo któraś na forum polecała ale może nie zarejestrowałam, że to dla chłopa, prolaktynę badałam i wyszła mi na górnej granicy. A Ashwagande kupiłam tak z du.... bo mi do darmowej wysyłki brakowało ale też gdzieś któraś z Was o tym pisała
No więc tak : maca nie zaszkodzi, możecie brać oboje. Niepokalanek reguluje cykl (podobno) I (podobno) obniża naturalnie prolaktyna. Ashwaghanda ma działanie uspokajające i u mnie obniżyła kortyzol fajnie co wpłynęło na obniżenie prolaktyny ( tez mialam w górnej granicy) wiec tutaj albo ashwaghanada albo niepokalanek wg mnie. Ale ja bardziej polubiłam się z ashwaghanda niż z niepokalankiem. Więc może wypróbuj najpierw jedno a potem drugie ?

Mój się dał wstępnie namówić na Kretę, jeśli dostanie urlop chociaż na więcej niż 5 dni (ale co to jest prawo pracy?). Za to zapowiedział już, że nie będzie chciał wypożyczyć auta, bo on cudzymi nie chce jeździć, denerwuje się że coś by się z autem stało i blablabla odpowiedzialność. Także jeśli już się uda wgl lecieć, to też autobusy na zwiedzanie.
A jak nie to jakiś urlop w PL i wymiana mebli do salonu. Marne pocieszenie, ale zawsze coś
Autobusy na Krecie są spoko, duże i klimatyzowane. Bilet kupujesz u Pana w autobusie (nie jest to kierowca) ściągnijcie sobie mapę gdzie jak dojechac. Dojedziesz w praktycznie każde miejsce, polecam

Mój się dał wstępnie namówić na Kretę, jeśli dostanie urlop chociaż na więcej niż 5 dni (ale co to jest prawo pracy?). Za to zapowiedział już, że nie będzie chciał wypożyczyć auta, bo on cudzymi nie chce jeździć, denerwuje się że coś by się z autem stało i blablabla odpowiedzialność. Także jeśli już się uda wgl lecieć, to też autobusy na zwiedzanie.
A jak nie to jakiś urlop w PL i wymiana mebli do salonu. Marne pocieszenie, ale zawsze coś
Wynajmując auto za granicą zawsze warto brać „full insurance”, które chroni Was od odpowiedzialności za wszystko co stałoby się z samochodem. Dopłacasz do tego niewiele więcej niż koszt wypożyczenia a głowa spokojna. Czasem są wyłączenia, np na Cyprze pełne ubezpieczenie nie obejmuje dróg tzw „offroad” ale to zawsze w wypożyczalni powiedzą. Ale tak jak mówi @Bibi89 komunikacja na Krecie jest spoko, wszędzie się dojedzie tylko nastawcie się na ostrą jazdę, bo autobusy jeżdżą tam jak popierniczone, jak my raz jechaliśmy to jechała obok nas mama z dwójka małych dzieci, jedno malutkie na rękach a drugie takie na oko 3 lata i kierowca tak ostro zahamował, ze to starsze wypadło z fotela pod przednie siedzenie 😳 dobrze, ze to małe było na rękach bo myśle ze mogłoby zginąć albo przynajmniej się połamać. Oczywiście bagaże z półek pod sufitem pospadały itd a kierowca niewzruszony ruszył dalej jakby nigdy nic 🤷🏻‍♀️

reklama
Hej

Dopiero znalazłam wątek 😜 melduje się tutaj. Nie dam rady dzisiaj nadrobić wpisów bo właśnie jedziemy do naszej dziczy, a jak czytam w aucie to 🤢🤮. Pochwalę się tylko że zdałam dziś egzamin na studiach i tym samym zostałam behapowcem 🚧⛑️📝 poza tym 1 DC cyklu 🤷
Miłego słonecznego weekendu ❤️

Do góry