reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Mialam dzis starego umawiać na badanie nasuenia ale mnie olsnilo ze wczoraj wzial antybiotyk na gardlo, wiec pewnie bez sensu w tym tyg go umawiać? Po jakim czasie moze je zrobic?
Badanie nasienia można wykonać 10 dni po skończonej kuracji antybiotykiem, 3 dni po lekach przeciwbólowych, przeciwgorączkowych i 7 dni po ustąpieniu objawów grypy wirusowej.

U mnie chyba rozkręca się infekcja. Od dwóch dni boli tak, ze nawet spac nie mogę. Wściec się idzie. Dzisiaj idę na wizytę do ginekologa i nie wyjdę stamtąd dopóki nie usłyszę niczego sensownego.
Już serio mam dosyć…
Biedna, mam nadzieję że Ci dziś pomoga 😥 chyba mimo ciazy jednak jakies leki piwinni przepisac?
Kochane za dwie godziny mam prenatalne i chyba zaraz zejdę 🙈 trzymajcie proszę kciuki żeby wszystko było dobrze z fasolkiem 🥺
Trzymam kciuki, dawaj znać po💛

Biedna, mam nadzieję że Ci dziś pomoga 😥 chyba mimo ciazy jednak jakies leki piwinni przepisac?

Trzymam kciuki, dawaj znać po💛
Tak, przepisali. Primafucin i 2 tygodnie później clotrimazol. Ani lek A ani B nie pomógł. Wzięłam jeszcze po drodze summamed w związku z tą bakterią. Od dwóch dni jest zaognienie. Boję się, bo to juz tyle trwa :(

Czy u Was gdzieś jest dostępny pregnyl? Mam wrażenie, ze nie dzwoniłam jeszcze tylko na księżyc i nigdzie nie ma, brak w hurtowniach i nara 🙄
Podobno nigdzie go nie ma i dziewczyny proszą o zmianę recepty na to co jest...
Mialam dzis starego umawiać na badanie nasuenia ale mnie olsnilo ze wczoraj wzial antybiotyk na gardlo, wiec pewnie bez sensu w tym tyg go umawiać? Po jakim czasie moze je zrobic?
Tak co najmniej dwa tygodnie po skończonym antybiotyku bym poczekała.

reklama
Tak, przepisali. Primafucin i 2 tygodnie później clotrimazol. Ani lek A ani B nie pomógł. Wzięłam jeszcze po drodze summamed w związku z tą bakterią. Od dwóch dni jest zaognienie. Boję się, bo to juz tyle trwa :(
Ale Ci współczuje! Ja kiedyś miałam infekcje której nie mogłam wyleczyć przez pół roku (pół roku pieczenia i swędzenia - byłam na skraju załamania, serio…). Mi w końcu pomogła terapia jakimś kolejnym antybiotykiem ale już doustnie i dopochwowo. Wiem, że u Ciebie inna sytuacja i jest trudniej z leczeniem. W każdym razie wiem co czujesz i bardzo Ci współczuje i tule :(
Moja mała rada - ja doraźnie przemywałam sobie kora dęba i po domu chodziłam raczej w sukience bez gaci i dawało to jakieś minimalne poczucie ulgi.

Do góry