reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Mialam dzis starego umawiać na badanie nasuenia ale mnie olsnilo ze wczoraj wzial antybiotyk na gardlo, wiec pewnie bez sensu w tym tyg go umawiać? Po jakim czasie moze je zrobic?
Badanie nasienia można wykonać 10 dni po skończonej kuracji antybiotykiem, 3 dni po lekach przeciwbólowych, przeciwgorączkowych i 7 dni po ustąpieniu objawów grypy wirusowej.

U mnie chyba rozkręca się infekcja. Od dwóch dni boli tak, ze nawet spac nie mogę. Wściec się idzie. Dzisiaj idę na wizytę do ginekologa i nie wyjdę stamtąd dopóki nie usłyszę niczego sensownego.
Już serio mam dosyć…
Biedna, mam nadzieję że Ci dziś pomoga 😥 chyba mimo ciazy jednak jakies leki piwinni przepisac?
Kochane za dwie godziny mam prenatalne i chyba zaraz zejdę 🙈 trzymajcie proszę kciuki żeby wszystko było dobrze z fasolkiem 🥺
Trzymam kciuki, dawaj znać po💛

Biedna, mam nadzieję że Ci dziś pomoga 😥 chyba mimo ciazy jednak jakies leki piwinni przepisac?

Trzymam kciuki, dawaj znać po💛
Tak, przepisali. Primafucin i 2 tygodnie później clotrimazol. Ani lek A ani B nie pomógł. Wzięłam jeszcze po drodze summamed w związku z tą bakterią. Od dwóch dni jest zaognienie. Boję się, bo to juz tyle trwa :(

Czy u Was gdzieś jest dostępny pregnyl? Mam wrażenie, ze nie dzwoniłam jeszcze tylko na księżyc i nigdzie nie ma, brak w hurtowniach i nara 🙄
Podobno nigdzie go nie ma i dziewczyny proszą o zmianę recepty na to co jest...
Mialam dzis starego umawiać na badanie nasuenia ale mnie olsnilo ze wczoraj wzial antybiotyk na gardlo, wiec pewnie bez sensu w tym tyg go umawiać? Po jakim czasie moze je zrobic?
Tak co najmniej dwa tygodnie po skończonym antybiotyku bym poczekała.

reklama
Tak, przepisali. Primafucin i 2 tygodnie później clotrimazol. Ani lek A ani B nie pomógł. Wzięłam jeszcze po drodze summamed w związku z tą bakterią. Od dwóch dni jest zaognienie. Boję się, bo to juz tyle trwa :(
Ale Ci współczuje! Ja kiedyś miałam infekcje której nie mogłam wyleczyć przez pół roku (pół roku pieczenia i swędzenia - byłam na skraju załamania, serio…). Mi w końcu pomogła terapia jakimś kolejnym antybiotykiem ale już doustnie i dopochwowo. Wiem, że u Ciebie inna sytuacja i jest trudniej z leczeniem. W każdym razie wiem co czujesz i bardzo Ci współczuje i tule :(
Moja mała rada - ja doraźnie przemywałam sobie kora dęba i po domu chodziłam raczej w sukience bez gaci i dawało to jakieś minimalne poczucie ulgi.

Do góry