reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Ja mam mieszane uczucia, co mam robić dalej.
Może za mało czasu minęło od ostatniego poronienia, może emocje jeszcze we mnie buzują, nie wiem, ale mam myśli, że odechciało mi się dziecka.
2 lata temu jak zaczynałam starania, to byłam tym podekscytowana. Każdy cykl to był podjarka, doszukiwanie się objawów i sprawiało mi to radość. Teraz jestem przerażona co jeszcze przyjdzie mi znieść. Moja pierwsza ciąża to był rollercoster emocjonalny. Druga ciąża to same wiecie co się działo. Jak ja mam co miesiąc się martwić czy to ciąża, czy nie, czy cp, czy "tylko" biochem, teraz jeszcze sytuacja @kasiaa91 (bardzo mi przykro💔) pokazuje, że ta walka o dziecko zdecydowanie nie jest usłana różami. To często wiąże się z ogromnym ryzykiem i strachem o swoje życie...
Tak bardzo chciałabym wrócić do tych czasów, kiedy nie chciałam dziecka. Cofnąć czas i nigdy się nie nakręcać na ciążę...

Niestety częściowy jest dalej możliwy, ba, jest nawet możliwość że ciąża do terminu się donosi.

Plus jest taki, że częściowy lepiej rokuje.
Ojej tak mi strasznie przykro. To jest jakaś masakra ostatnio 😔.
Dziewczyny Wy tak ciśniecie jak szalone z tym pisaniem, że nie jestem w stanie dokładnie poczytać a co dopiero odpisać 🙈🙈
U nas też po długich staraniach jeden urolog twierdził że u męża wszystko ok i dopiero następny po ponad roku - żylaki powrózka... Zabieg i musiała nastąpić dość duża poprawa nasienia bo baran nie zdążyliśmy zrobić po zabiegu bo po 5msc od niego byłam w ciąży, a lekarz kazał pół roku poczekać z kontrolą. Teraz wysyłam męża na kontrolę i coś mi kręci nosem. Więc powiedziałam mu że nie ma starań jak na stół nie położy wyniku badania nasienia 🙄🙄 nie będę się lekami truć jak może to na nic 🙄🙄 ogólnie ostatnio mam dość duży zjazd emocjonalny. Co u Was? Śpicie? 😜😜

Nie śpię, pracuje ;) plusem pracy od tej godziny jest to, ze o 14 jestem w domu i to by było na tyle ;) aura za oknem mi się udziela i nic mi się nie chce i jakoś tak bez nastroju się obudziłam.
Dziś 5dc wiec jeszcze dwa dni i będę mogła przejść do sexroomu ;)

Czy u Was gdzieś jest dostępny pregnyl? Mam wrażenie, ze nie dzwoniłam jeszcze tylko na księżyc i nigdzie nie ma, brak w hurtowniach i nara 🙄

Skoro byłaś w dwóch ciążach to bezpłodny raczej nie jest. A to już duży plus. Może mieć słabe nasienie do poprawy dietą i ruchem :)
Dokladnie tez tak mu mowie a on juz zakłada najgorsze..😪
Zapytaj: a co jeśli ja jestem? Przestaniesz mnie kochać? Bezpłodność to problem pary, trzeba wspierać się wzajemnie i nie ma moja/twoja wina, jest nasz problem i wspólnie musimy próbować go rozwiązać.
Dokladnie tak jak mówisz i też tak mu przetłumaczyłam..
Mam nadzieję że przespal się z tym i będzie bardziej optymistycznie patrzał na to badanie.

Cześć dziewczyny, ja jak codzień nie spie od 6, dzis z mala pobudka o 5 ale cud, bo udalo sie zasnac dalej od razu 🙂 u mnie chyba chyba 3 dpo, ewentualnie 2 dpo a sluzu wczoraj jeszcze tyle bylo ze szok🙈

reklama
Mialam dzis starego umawiać na badanie nasuenia ale mnie olsnilo ze wczoraj wzial antybiotyk na gardlo, wiec pewnie bez sensu w tym tyg go umawiać? Po jakim czasie moze je zrobic?

Do góry