reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
A mam pytanie z serii poważne ;)
Bo chce sobie kupić niepokalanka i chciałam kupić Castangus w aptece. Ale patrzę on ma tego niepokalanka tylko 45 mg w tabletce a np. Swanson ma 400 mg i teraz tak się zastanawiam - bo różnica jest znacząca a w obu przypadkach należy brać 1 tabletkę na dobę - czy ja coś źle rozumiem czy o co może chodzić, że jest taka różnica? Zdurniałam.

Sposobem na oszczędzenie w takiej sytuacji byłby ślub humanistyczny ogarnięty przez kogoś.. ogarniętego. Tu wokół to bardzo modne. Czyli w praktyce: w Polsce idziesz do urzędu podpisać papier, a ceremonię z prawdziwego zdarzenia organizujesz we Włoszech. Tzn. niekoniecznie przez wedding plannerkę i koszty z tym związane - wynajmujesz miejsce, np. po prostu jakąś willę airbnb, i tam sobie urządzacie weekend, pobyt, "ślub", zabawę... Ktoś kumaty robi za celebransa, prowadzi Wam ceremonię albo nawet prowadzi się ona sama - mogą to robić państwo młodzi albo różne zabierające głos osoby. Wiem, że w PL się zawsze budzi argument, że taki ślub to nie ślub, ale naprawdę - co to kogo...;-)

Tylko widzisz, jak ja mam oszczędzać i szukać opcji zamiennych żeby było taniej to ja ... nie chcę ;) Bo to już nie będzie mój wymarzony ślub
Dla mnie ślub po prawie 15 latach związku, z czego 13 lat to wspólne mieszanie i w tym czasie dwójka dzieci to jest już tylko zabawa. Ja naprawdę nie widzę, żadnej zmiany w naszym życiu po ślubie - więc jak już mam go brać to przede wszystkim dla tej wymarzonej wystawnej imprezy. I mój jak ja to już zawsze mówię mąż ;) jest za to gotów za to zapłacić nawet dzisiaj bo to typ człowieka co by dla mnie ściągnął gwiazdkę z nieba - ale ja jednak mam trochę instynktu samozachowawczego i uważam, że na razie to nie jest dobry moment na pozbywanie się takiej kasy

A mam pytanie z serii poważne ;)
Bo chce sobie kupić niepokalanka i chciałam kupić Castangus w aptece. Ale patrzę on ma tego niepokalanka tylko 45 mg w tabletce a np. Swanson ma 400 mg i teraz tak się zastanawiam - bo różnica jest znacząca a w obu przypadkach należy brać 1 tabletkę na dobę - czy ja coś źle rozumiem czy o co może chodzić, że jest taka różnica? Zdurniałam.
ja mam na zbyciu jak coś właśnie ten castagus. Kiedys kupiłam na szybko jak odebrałam wyniki prolaktyny. Miałam podwyższona. Ale w efekcie bałam się brać na własną rękę i później dostałam normalnie na receptę bromocorn.

Tylko widzisz, jak ja mam oszczędzać i szukać opcji zamiennych żeby było taniej to ja ... nie chcę ;) Bo to już nie będzie mój wymarzony ślub
Dla mnie ślub po prawie 15 latach związku, z czego 13 lat to wspólne mieszanie i w tym czasie dwójka dzieci to jest już tylko zabawa. Ja naprawdę nie widzę, żadnej zmiany w naszym życiu po ślubie - więc jak już mam go brać to przede wszystkim dla tej wymarzonej wystawnej imprezy. I mój jak ja to już zawsze mówię mąż ;) jest za to gotów za to zapłacić nawet dzisiaj bo to typ człowieka co by dla mnie ściągnął gwiazdkę z nieba - ale ja jednak mam trochę instynktu samozachowawczego i uważam, że na razie to nie jest dobry moment na pozbywanie się takiej kasy
No ok. Ale w sumie dla mnie to nie jest tak do końca "oszczędzanie" czy "opcja zamienna", bo przez lata wesela odbywały się bez organizatorów ślubnych i w sumie niepłacenie takiej pani za koordynację wcale nie znaczy, że coś będzie gorsze, przysknerzone czy niewymarzone... Impreza zawsze może być wystawna.
Tu w TV jest sporo programów wokół ślubów i tak się dała poznać pewna organizatorka, która głównie sprzedaje "french dream" parom z zagranicy. Na jej stronie jest jasno powiedziane: organizuje śluby począwszy od 75000 euro budżetu globalnego. Dajesz jej to wszystko i ona rozkłada koszty - a reszta dla niej. No dla zasady bym jej nie dała :p

ja mam na zbyciu jak coś właśnie ten castagus. Kiedys kupiłam na szybko jak odebrałam wyniki prolaktyny. Miałam podwyższona. Ale w efekcie bałam się brać na własną rękę i później dostałam normalnie na receptę bromocorn.
Ja jestem po braniu dostenixu ale po 2 miesiącach odstawienia ta prolaktyna niby jest w normie ale w górnych widełkach wiec według endo bez sensu wracać do Dostinexu i zaleciła, że mam brać castangus - i jakoś tak zerknęłam na jakiś inny specyfik i zobaczyłam te różnice i nie wiem co mam o tym myśleć 🤔

reklama
Do góry