reklama
Moonstone
Moderator
U mnie będą ruskieA u mnie dziś został otwarty sezon na pierogi z jagodami
Madame JS
Fanka BB :)
Moje wymarzone wesele to Włochy, nad jeziorem Como w Villa del Balbianello
Sam koszt zorganizowana tam wesela jest dość duży, dodatkowo ja jestem typem osoby, który nie wyobraża sobie by np. goście mieli sami sobie opłacać loty plus hotele. Jednocześnie też nie wyobrażam sobie by wesele było klasycznie w sobotę i goście np. przyjeżdżali by w tę sobotę. Dla mnie musiało by to być skoordynowane na cały weekend. I w sumie to myślę, że ostatecznie te koszty będą nawet sporo wyższe niż pół miliona złotych
Zobacz załącznik 1415852
Sposobem na oszczędzenie w takiej sytuacji byłby ślub humanistyczny ogarnięty przez kogoś.. ogarniętego. Tu wokół to bardzo modne. Czyli w praktyce: w Polsce idziesz do urzędu podpisać papier, a ceremonię z prawdziwego zdarzenia organizujesz we Włoszech. Tzn. niekoniecznie przez wedding plannerkę i koszty z tym związane - wynajmujesz miejsce, np. po prostu jakąś willę airbnb, i tam sobie urządzacie weekend, pobyt, "ślub", zabawę... Ktoś kumaty robi za celebransa, prowadzi Wam ceremonię albo nawet prowadzi się ona sama - mogą to robić państwo młodzi albo różne zabierające głos osoby. Wiem, że w PL się zawsze budzi argument, że taki ślub to nie ślub, ale naprawdę - co to kogo...;-)
Madame JS
Ja też ;-) To znaczy rozjaśniać na początek...Ja zaczelam farbowac jak mialam 13 lat - chore wiem ale cóż
Jula19
hmmm czyżby?ja tak wczoraj miałam. ciągle coś mieliłam w gębie xD
Jula19
a właśnie ja mam zaległe do zrobienia ze serem co pisałyśmy kiedyś tam o pierogachU mnie będą ruskie
Jula19
zjadłabym ale nie mam owocówA u mnie dziś został otwarty sezon na pierogi z jagodami
Jula19
a tak jeszcze wracając do tych badan jestem zszokowana u Ciebie tym zakażeniem Ty chyba pisałas kiedyś o jakisms zaczerwienieniu co ja myslalam że To może podrażnienie od luteiny dobrze kojarzę?U mnie będą ruskie
Alabama89
A mi się coś ruskie przejadły jakiś czas temu a zawsze uwielbiałamU mnie będą ruskie
reklama
Moonstone
Moderator
Tak, dalej się utrzymuje. Jutro idę do ginekologa to skontrolować po raz kolejny.a tak jeszcze wracając do tych badan jestem zszokowana u Ciebie tym zakażeniem Ty chyba pisałas kiedyś o jakisms zaczerwienieniu co ja myslalam że To może podrażnienie od luteiny dobrze kojarzę?