Owulacja
Fanka BB :)
Moje ulubione jajeczka wyjadam zawsze jak jestem gdzieś na imprezie i jest szwedzki stółDziewczyny zapraszam Będzie też piwo i planszówki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moje ulubione jajeczka wyjadam zawsze jak jestem gdzieś na imprezie i jest szwedzki stółDziewczyny zapraszam Będzie też piwo i planszówki
Ale po co luteina na wywołanie skoro miałaś owulację? Tylko sobie opóźnisz cykl o 2 tygodnie.Dziewczyny to ja też mam staraczkowe pytanie
Za mną kilkanaście dni rzetelnych starań
Czy jeżeli nie dostanę okresu w przewidzianym terminie, powiedzmy w 29dc, test będzie negatywny a ja rozpocznę wtedy stosować luteinę żeby wywołać ten okres (miałam ją brać od 16dc i tak przez pół roku ) - i jakimś cudem okaże się, że jestem w ciąży - to ta luteina nie zrobi mi "krzywdy", a tylko ewentualnie zafalszuje progesteron?
Dawaj adresDziewczyny zapraszam Będzie też piwo i planszówki
Dziewczyny to ja też mam staraczkowe pytanie
Czy jeżeli nie dostanę okresu w przewidzianym terminie, powiedzmy w 29dc, test będzie negatywny a ja rozpocznę wtedy stosować luteinę żeby wywołać ten okres (miałam ją brać od 16dc i tak przez pół roku ) - i jakimś cudem okaże się, że jestem w ciąży - to ta luteina nie zrobi mi "krzywdy", a tylko ewentualnie zafalszuje progesteron?
Przy stymulacji powinno się iść na kontrolne USG w polowie cyklu i wtedy lekarz stwierdza czy trzeba podać coś na pekniecie. Mi w poprzednim cyklu zrobiła się torbiel na 4.5cm Znikła przy okresie ale niestety cykl na straty bo ten jest bezowulacyjny. Liczę że chociaż będzie krótki a nie 45dni.Nie no, normalny okres mi się zaczyna
Witam w 1 dc to od jutro biorę Aromek, tylko narazie mam brać bez ovi. Brał ktoś sama stymulację bez ovi? Boję się, że jak go nie podam, to zrobi mi się torbiel z niepękniętego pęcherzyka. A nawet jak się zrobi torbiel, to powinna sama znikać po kolejnej miesiączce, prawda?
Dziewczyny to ja też mam staraczkowe pytanie
Ja mam cykle na stymulatorze+zastrzyk na pęknięcie, poprzednio aromek+ovitrelle teraz clo+pregnyl (o ile go dostanę bo póki co wszędzie niedostępny). Jeden cykl był tylko na aromku bez zastrzyku i zrobiła mi się torbiel z przetrwalego pęcherzyka, ten i kolejny cykl były stracone ponieważ w kolejnym nie mogłam brać leków na stymulację bo pompowalyby one torbiel a nie pecherzyk. Dopiero w połowie kolejnego cyklu moja gin zrobiła usg i stwierdziła ze torbiel znikła wraz z menstruacją. Nie wiem czy takie usg można wykonac 1-2 dc i w 3dc rozpocząć stymulację.Nie no, normalny okres mi się zaczyna
Witam w 1 dc to od jutro biorę Aromek, tylko narazie mam brać bez ovi. Brał ktoś sama stymulację bez ovi? Boję się, że jak go nie podam, to zrobi mi się torbiel z niepękniętego pęcherzyka. A nawet jak się zrobi torbiel, to powinna sama znikać po kolejnej miesiączce, prawda?