reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Zmierzch w klasie maturalnej to był mój hit, nie powiem niedawno po paru lampkach wina odpalilam ponownie 😂 aczkolwiek Hp to mój ulubiony film i książki również i kocham miłością nieskończoną 😂😂😂

Ja ogólnie lubię fantasy. Mój tata też. Mama zawsze się zastanawia, jak wy możecie to oglądać 😂😂😂😂

Wszystkie iron Man, hulk, avengers itd obejrzałam 😂😂
Kiedy byłam dzieckiem bardzo nie lubiłam fantastyki... Potem musiałam czytać zawodowo ;-) - i w sumie teraz czasem lubię taką odskocznię od rzeczywistości :-)

reklama
To wtedy ogólnie będzie mniej pisania i mniej nadrabiania 😉Ja to wogóle przestałam czytać inne swoje wątki, bo ciąża po poronieniu zrobił się mocno ciążowy, a poza tym właśnie bym nie wyrabiała z nadrabianiem czytania 😃
Mnie aktualnie bardzo interesuje teraz temat IVF, wcześniej IUI. No ale na wątkach o IUI są już teraz dziewczyny w ciąży głównie po IVF jednak, a na in vitrowych też już dawno mamy... Jest jeszcze nowy o badaniach do in vitro, ale zanim ja na wizytę pójdę, to one już dawno są po punkcjach i transferach ;-)
No a tutaj tematy są zawsze aktualne :-D

Ja kocham tańce, nawet udało się przejść do średniozaawansowanej grupy, ale mój nie ma czasu chodzić. Wiecie co jeszcze kochałam? Aktorstwo. Dalej jak mam czasami mowę końcową to czuję się jak w gimnazjum czy liceum na scenie. Moja najlepsza rola to rola Marii Magdaleny (we współczesnej aranżacji). Długo później jeszcze na korytarzu słyszałam: „To Magdalena. To ta ladacznica!” - czyli cytat z naszej Pasji.
A tak to jak niektóre (większość) z was widziało, piszę sobie wiersze albo opowiadania do szuflady ;)
Jakbym czytała o sobie z przeszłości ;) Jak dziecko sporo pisałam, i nawet nie tylko do szuflady, ale później urosłam i wyobraźnia mi poszła w kierunku analizowania a nie tworzenia ;-)
W aktorstwo bawiłyśmy się z koleżankami przez całe liceum. Niektóre nawet poważnie do tego podchodziły i zdawały do szkoły teatralnej. Udało się tylko jednej, jest teraz reżyserem i aktorką, widzę ją czasem w lokalnych produkcjach, serialach, reklamach... i przyjeżdża do mnie do szkoły organizować warsztaty teatralne dla dzieciaków.

Jakbym czytała o sobie z przeszłości ;) Jak dziecko sporo pisałam, i nawet nie tylko do szuflady, ale później urosłam i wyobraźnia mi poszła w kierunku analizowania a nie tworzenia ;-)
W aktorstwo bawiłyśmy się z koleżankami przez całe liceum. Niektóre nawet poważnie do tego podchodziły i zdawały do szkoły teatralnej. Udało się tylko jednej, jest teraz reżyserem i aktorką, widzę ją czasem w lokalnych produkcjach, serialach, reklamach... i przyjeżdża do mnie do szkoły organizować warsztaty teatralne dla dzieciaków.
Moje największe literackie osiągniecie to to ze wygrałam bratu Mroczne Wieki za legendę o Opolu :D

Mnie aktualnie bardzo interesuje teraz temat IVF, wcześniej IUI. No ale na wątkach o IUI są już teraz dziewczyny w ciąży głównie po IVF jednak, a na in vitrowych też już dawno mamy... Jest jeszcze nowy o badaniach do in vitro, ale zanim ja na wizytę pójdę, to one już dawno są po punkcjach i transferach ;-)
No a tutaj tematy są zawsze aktualne :-D
Też mam wrażenie błąkając się po tych wątkach, że większość już w ciąży i tak trochę daleko mi do nich ;P

reklama
ej już nie mogę znaleźć tego posta, ale pisałyście o fantastyce i Marvelu i dla mnie to jest katorga. Tylko HP xD jak Starzec chce obejrzeć coś Marvela to jak mnie nie ma w domu xD
my w ogóle ze starym to mamy skrajnie różne gusta jeśli chodzi o filmy i muze. Ze znajdujemy rzeczy które obydwoje chcemy oglądać to jest aż dziwne :D
Ja też lubię jak już leci w TV, mój men za to wogóle nie czuje takich klimatów. Raz oglądałam Iron mena, dołączył do mnie i nawet mu się spodobało :)
Dla mnie ta cała drama była dziwna i byłam zaskoczona. O ile serio rozumiem, że faktycznie może trzeba to rozdzielić - pierdzielenie o głupotach, a typowo staraniowe rozmowy - o tyle to w jaki sposób odbyła się cała afera jest dla mnie niezrozumiały.
z resztą jak widać wiele dziewczyn potrzebuje popierniczenia i takiej "terapii grupowej". Ja bardzo lubie właśnie pisać tu o głupotach, nie wiem, sama świadomość, że jesteście w podobnej sytuacji sprawia, że jakoś mi blisko sercem do Was.
DLA mnie tak samo, czytałam sobie spokojnie wątek a tu nagle z du burza. Myślałam że się rozejdzie po kościach, ale nie i było to przykre.
Miłego dnia dziewczyny 😘 my sie ogarniamy, szybki sex i ruszamy na weekend do rodziny. A wy jakie macie plany? 🙂
Mój men pojechał już na budowę tworzyć dla nas domek, a ja mam wyjątkowo leniwy poranek w sobotę, bo zwykle takich nie miewam, więc korzystam 😊 Ogarnę trochę chałupkę, pojadę umyć część okien na budowie, spacerek z mamą żeby ruszyć trochę tyłek, zrobić te 10tys kroków, bo nie mam praktycznie ruchu, no i pocieszyć się trochę wiosną bo dużo pracuję i mało mam okazji. Zapowiada się fantastyczny dzień! 🤩😁 Póki co lenię się jeszcze z łóżku, ah 💗

Do góry