Moonstone
Moderator
Nie. XDA jeszcze mam takie olśnienie, że wpiszą mnie teraz do jakiegoś rejestru ciąż? Pójdę na przesłuchanie bo byłam w ciąży i już nie jestem?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie. XDA jeszcze mam takie olśnienie, że wpiszą mnie teraz do jakiegoś rejestru ciąż? Pójdę na przesłuchanie bo byłam w ciąży i już nie jestem?
Tyñko zastanawia mnie jak to jest możliwe ze mialas negatywny test, dostałaś okres I nagle beta pozytywna ... w dzień okresu musiałoby dojść do implantacji i jednocześnie do poronienia ? Tak się da ?Dziewczyna na czerwowych kreskach pisała, że też tak miała. Najpierw normalny okres, przed nim test negatywny, a po kilku dniach znowu zaczęła plamić, wtedy beta jej wyszła 30 i skończyło się tylko na 3 dniach brązowych plamień. Nie miała żadnego krwawienia. Po 2 tyg beta już poniżej 5 i to był biochem.
Więc może już krwawić nie będę bo wyleciało ze mnie dużo w trakcie "okresu"?
Dawaj na priv@hachette to jak z tą ksiażką?
Doszło do późnej implantacji ale progesteron zdążył już spaść i endometrium zaczęło się złuszczać, beta trochę zaczęła rosnąć i dopiero spada zapewne bo endometrium zdążyło się złuszczyć.Tyñko zastanawia mnie jak to jest możliwe ze mialas negatywny test, dostałaś okres I nagle beta pozytywna ... w dzień okresu musiałoby dojść do implantacji i jednocześnie do poronienia ? Tak się da ?
No właśnie też tego nie ogarniamTyñko zastanawia mnie jak to jest możliwe ze mialas negatywny test, dostałaś okres I nagle beta pozytywna ... w dzień okresu musiałoby dojść do implantacji i jednocześnie do poronienia ? Tak się da ?
Czyli jakbym brała proga przed okresem to pewnie bym ciąże utrzymałaDoszło do późnej implantacji ale progesteron zdążył już spaść i endometrium zaczęło się złuszczać, beta trochę zaczęła rosnąć i dopiero spada zapewne bo endometrium zdążyło się złuszczyć.
Myślę że przy tak późnej implantacji i tak byłoby ciężko utrzymać tą ciazeCzyli jakbym brała proga przed okresem to pewnie bym ciąże utrzymała
Ktoś tu wrzucał kiedyś badania, że ponad 60 procent ciąż z takiej później implantacji kończy się źle na późniejszym etapie. Więc raczej lepiej na siłę tego nie zatrzymywać, chyba że masz jakąś bardzo krótką fazę lutealna.Czyli jakbym brała proga przed okresem to pewnie bym ciąże utrzymała
myślę, że nie ma co tego tak rozpatrywać. Jak ciąża jest dobra, zdrowa, to naprawdę ciężko ją ruszyć. Jeśli u Ciebie była taka sytuacja to znaczy, ze naturze coś się pomieszało.Czyli jakbym brała proga przed okresem to pewnie bym ciąże utrzymała