reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Jakaś 2 kreska jakby się leciuteńko przebijała, oczywiście zrób jutro test ,może już będzie coś wyraźniej.
Dobrze, że się nie nakręcasz, ja już nieraz tak zrobiłam bo " były objawy" , a nic z tego nie wychodziło i było wielkie rozczarowanie.
Zgodzę się z Tobą. Najbardziej zaciekawił mnie ból jajnika kilka dni po owu, którego nigdy nie doświadczyłam i od tamtego dnia zaczęłam zapisywać objawy. Na wszystkie inne dolegliwości mam wynalezione wytłumaczenie.

reklama
Ja u Ciebie też 💓 kiedy masz planowany okres? I jakie objawy odczuwasz?
W sumie bóle prawego jajnika, takie odczuwalne kłucie, jestem rozdrażniona 😆🤷🏼‍♀️, nabrzmiałe piersi i delikatny ból po boku. Okres mam rzekomo dostać 7.09, ale testuję jutro, bo 12dpo już coś pokaże..jednakże cykam się 🙈. Szanse mam małe, bo w naszym przypadku czynnik męski ma wpływ na trudności z zajściem w ciążę.

W sumie bóle prawego jajnika, takie odczuwalne kłucie, jestem rozdrażniona 😆🤷🏼‍♀️, nabrzmiałe piersi i delikatny ból po boku. Okres mam rzekomo dostać 7.09, ale testuję jutro, bo 12dpo już coś pokaże..jednakże cykam się 🙈. Szanse mam małe, bo w naszym przypadku czynnik męski ma wpływ na trudności z zajściem w ciążę.
Mimo wszystko trzymam za was kciuki. 🥰

Mimo wszystko trzymam za was kciuki. 🥰
Dziewczyny, po pierwsze pamiętajcie, że każdy organizm jest inny. Jak byłam w tej mojej nieudanej ciąży to pamiętam, jak dziś, jak mój mąż stwierdził, że chyba @ się zbliża, bo mam cyce, jak donice (kuźwa, jakby były jeszcze małe), a to był 21-22 dc, więc jak dla mnie za wcześnie.
Momentalnie zaczęły mnie boleć, ale nie tak, jak zwykle przed okresem, tylko jak przy dojrzewaniu.
No i lekkie pobolewanie a’la okresowe.
I te objawy mi zostały praktycznie do 9 tyg.
Dalej już pisać nie będę, bo jak tylko cycki przestały mnie boleć i zmalały z tego swojego H do normalnego E, to czułam w kościach, że coś jest niehalo.

Nie sądziłam w ogóle, że to będzie ciąża, tym bardziej, że trzy tygodnie wcześniej byłam na pierwszej wizycie u endo. I byłam w trakcie ustawiania hormonów tarczycy.

Natomiast pamiętajcie- naprawdę każdy organizm jest inny.

Dziewczyny, po pierwsze pamiętajcie, że każdy organizm jest inny. Jak byłam w tej mojej nieudanej ciąży to pamiętam, jak dziś, jak mój mąż stwierdził, że chyba @ się zbliża, bo mam cyce, jak donice (kuźwa, jakby były jeszcze małe), a to był 21-22 dc, więc jak dla mnie za wcześnie.
Momentalnie zaczęły mnie boleć, ale nie tak, jak zwykle przed okresem, tylko jak przy dojrzewaniu.
Dalej już pisać nie będę, bo jak tylko cycki przestały mnie boleć i zmalały z tego swojego H do normalnego E, to czułam w kościach, że coś jest niehalo.

Nie sądziłam w ogóle, że to będzie ciąża, tym bardziej, że trzy tygodnie wcześniej byłam na pierwszej wizycie u endo. I byłam w trakcie ustawiania hormonów tarczycy.

Oczywiście, ja to wiem. Byłam w ciąży też do 9 tygodnia i znam mniej więcej swoje odczucia z tamtego momentu 🙂.

Kurcze, właśnie wszędzie zazwyczaj jest opisane ta tkliwość piersi i bóle czy to przed okresem , czy to w ciąży albo w środku cyklu i wiele kobiet o tym mówi, i sie taka gorsza czuje bo ja to mam raz na pół roku ewentualnie a tak to nic.
Różne objawy są indywidualną kwestią w nszych cyklach, ale czasami się zastanawiam czy to nie jest dziwne u mnie....że ja takich problemów z piersiami nie mam, albo miewam bardzo sporadycznie

Kurcze, właśnie wszędzie zazwyczaj jest opisane ta tkliwość piersi i bóle czy to przed okresem , czy to w ciąży albo w środku cyklu i wiele kobiet o tym mówi, i sie taka gorsza czuje bo ja to mam raz na pół roku ewentualnie a tak to nic.
Różne objawy są indywidualną kwestią w nszych cyklach, ale czasami się zastanawiam czy to nie jest dziwne u mnie....że ja takich problemów z piersiami nie mam, albo miewam bardzo sporadycznie
A badałas progesteron po owulacji?

reklama
Do góry