reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

No tak bo generalnie tak jest że torbiel czynnościowa się wchłania, u mnie jak byłam z pierwszym bólem u lekarki to był 13 dc (przynajmniej tak myślałam po tej miesiączce która miałam, a która wychodzi na to miesiączka nie była ) i już tu mi coś nie pasowało bo powiedziała że mam cieniutkie endometrium jestem po owulacji już i stąd torbiel. Już wtedy jakoś dziwnie mi to nie pasowało bo ja mam cykle trwające 30-33 dni i owu była najczęściej koło 18 nawet 21 dc. Ale też myślałam że no lekarz to raczej bardziej się zna.
😱
Szok. Sama bym nie pomyślała, żeby robić betę w takiej sytuacji.

Czyli ta ciąża była przy samym jajniku, że oni myśleli, że to torbiel jajnika czy na jajniku było ciałko żółte a ciąża w jajowodzie?

reklama
W każdym razie pisze to ku przestrodze bo mnie się na prawdę fartneło że koniec końców trafiłam do dobrego szpitala i mnie tu szybko ogarnęli bo mogło się skończyć tragicznie jeśli liczyć że ta miesiączka, miesiaczko nie była to ciąża miała już z 6 tyg najbidniej

@Aileen28 przeczytałam twoją historie i jest ona mega podobna do mojej sprzed 3 cykli. Dostałam tez normalnie wyglądający okres, trwał jak zawsze 4 dni, a po 4 kolejnych dniach dostałam plamień i wtedy mnie tknęło żeby zrobić test ciążowy i wyszedł pozytywny. Wg lekarza prawdopodobnie też miałam cp, tylko ją poroniłam. U mnie beta sama zaczęła spadać.
Az mnie dreszcze przechodzą, bo moja historia mogła się skończyć podobnie do twojej😪
Mega ci współczuję tego bólu i stresu. I tego co będzie teraz, bo co po każdym okresie masz robić testy ciążowe?
Dziwne, że żaden lekarz nie zlecił ci bhcg, ale faktycznie informacja o niadawnej miesiączce mogła ich zmylić....

@Aileen28 przeczytałam twoją historie i jest ona mega podobna do mojej sprzed 3 cykli. Dostałam tez normalnie wyglądający okres, trwał jak zawsze 4 dni, a po 4 kolejnych dniach dostałam plamień i wtedy mnie tknęło żeby zrobić test ciążowy i wyszedł pozytywny. Wg lekarza prawdopodobnie też miałam cp, tylko ją poroniłam. U mnie beta sama zaczęła spadać.
Az mnie dreszcze przechodzą, bo moja historia mogła się skończyć podobnie do twojej😪
Mega ci współczuję tego bólu i stresu. I tego co będzie teraz, bo co po każdym okresie masz robić testy ciążowe?
Dziwne, że żaden lekarz nie zlecił ci bhcg, ale faktycznie informacja o niadawnej miesiączce mogła ich zmylić....
Niestety CP to straszne goowno... 😔

W każdym razie pisze to ku przestrodze bo mnie się na prawdę fartneło że koniec końców trafiłam do dobrego szpitala i mnie tu szybko ogarnęli bo mogło się skończyć tragicznie jeśli liczyć że ta miesiączka, miesiaczko nie była to ciąża miała już z 6 tyg najbidniej
Współczuje Ci Twojej historii...dobrze , że nie zbagatelizowałaś sprawy....i skończyło się choćby tak...

reklama
Do góry