reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Hej 👋 ostatnio się wam wyżaliłam, a dziś wracam do was z prośbą o weryfikację sytuacji. Dziś 12 dni po zastrzyku na pęknięcie, 8 dni do okresu. Biorę luteinę dopochwową, która zawsze po kilku dniach zaczyna mi doskwierać bólem i lekką opuchlizną. Stwierdziłam, że zrobię test dla pewności, zapytam się lekarza czy mogę odstawić luteinę i poczekam na okres. I taka sytuacja. Jeden test zrobiłam o 8 rano, drugi o 14 po południu.
Zrób betę, dwa dni później zrób kolejny raz :-). Nikt tutaj na podstawie zdjęcia nie określi czy to ciąża czy to Ovitrelle.

Btw od zastrzyku Ovitrelle do okresu 20 dni 😱?

reklama
Zrób betę, dwa dni później zrób kolejny raz :-). Nikt tutaj na podstawie zdjęcia nie określi czy to ciąża czy to Ovitrelle.

Btw od zastrzyku Ovitrelle do okresu 20 dni 😱?
Na pęknięcie nie brałam Ovitrelle. Zastrzyk na pęknięcie biorę w każdym cyklu od pół roku nigdy mi nie wyszedł taki test, a robię w każdym cyklu w tym samym czasie. Jeśli chodzi o czas... Owulację mam zawsze 12 dc a cykle 30-31 dniowe. Natury nie jestem w stanie Ci wytłumaczyć. 🙄 Po za tym nie oczekuje, że ktoś jest tutaj jasnowidzem i wywróży mi ciążę 😂 więc nie rozumiem po co na forach jest tysiące zdjęć testów ciążowych skoro nikt nie jest w stanie niczego powiedzieć na podstawie zdjęcia 🤔.

Na pęknięcie nie brałam Ovitrelle. Zastrzyk na pęknięcie biorę w każdym cyklu od pół roku nigdy mi nie wyszedł taki test, a robię w każdym cyklu w tym samym czasie. Jeśli chodzi o czas... Owulację mam zawsze 12 dc a cykle 30-31 dniowe. Natury nie jestem w stanie Ci wytłumaczyć. 🙄 Po za tym nie oczekuje, że ktoś jest tutaj jasnowidzem i wywróży mi ciążę 😂 więc nie rozumiem po co na forach jest tysiące zdjęć testów ciążowych skoro nikt nie jest w stanie niczego powiedzieć na podstawie zdjęcia 🤔.
Też nie rozumiem, bo wystarczyłoby przeczytać instrukcję obsługi testu i byłoby wiadomo co przedstawia wynik ;-).

Jakkolwiek nazywa się ten zastrzyk na pękniecie to pewnie działa analogicznie do Ovitrelle czyli w efekcie fałszuje testy ciążowe na krótszy lub dłuższy czas.

Być może w takim razie bierzesz ten zastrzyk za wcześnie. Albo przedłużasz sobie fazę lutealną progesteronem :-).

progesteron biorę od dwóch cykli, a moje cykle wyglądają tak od początku stymulacji i monitoringu. Moment podania zastrzyku wyznacza ginekolog z 30 letnim doświadczeniem po kilku USG. Więc wybacz ale mam wrażenie, że mądrzejsza w tej kwestii od niego nie jesteś ✌️😉

progesteron biorę od dwóch cykli, a moje cykle wyglądają tak od początku stymulacji i monitoringu. Moment podania zastrzyku wyznacza ginekolog z 30 letnim doświadczeniem po kilku USG. Więc wybacz ale mam wrażenie, że mądrzejsza w tej kwestii od niego nie jesteś ✌️😉
Myślę, że chyba lepiej poradzić się zatem czy pokazać test temu ginekologowi z trzydziestoletnim stażem, prawda? Skoro my jesteśmy z założenia głupsze od niego, nie ma sensu nas o nic pytać...

Zapewne nie jestem.

Wyjaśnij mi proszę czego od nas oczekujesz, bo najwyraźniej wiesz wszystko najlepiej i nie bardzo wiem po co napisałaś tamten post z prośbą o "weryfikację".

Zapewne nie jestem.

Wyjaśnij mi proszę czego od nas oczekujesz, bo najwyraźniej wiesz wszystko najlepiej i nie bardzo wiem po co napisałaś tamten post z prośbą o "weryfikację".
Napewno nie odpowiedzi "jesteś/ nie jesteś". Raczej uważam, że jeśli ktoś się stara o dziecko to jest w stanie podpowiedzieć czy jest możliwość pozytywnego testu 8 dni przed miesiączką. Czy taka kreska jest wiarygodna, czy ta firma testów jest wiarygodna, czy warto zrobić betę czy lepiej poczekać kilka dni i powtórzyć test domowy. Napewno nie oczekiwałam i myślę, że nikt na tej grupie nie oczekuję wjazdu z buta i informacji, że zdjęcie nic nie wnosi. Czytając fora raczej kobiety się nie gryzą po kostkach tylko starają się wspierać w i tak ciężkiej drodze do macierzyństwa. Jeśli już przeglądam zdjęcia testów ciążowych na forach takie kobiety raczej są zasypywane radami i przykładami z doświadczeń innych osób. Nigdzie nie spotkałam się z odpowiedzią "trzeba było przeczytać instrukcję obsługi" albo "po zdjęciu nikt Ci nic nie powie". Przykre ale prawdziwe. Pozdrawiam 👋

Myślę, że chyba lepiej poradzić się zatem czy pokazać test temu ginekologowi z trzydziestoletnim stażem, prawda? Skoro my jesteśmy z założenia głupsze od niego, nie ma sensu nas o nic pytać...
Właśnie zapytałam i usłyszałam, że nie umiem przeczytać instrukcji obsługi. Może po prostu nie warto żeby nowe osoby pytały o coś na tej grupie (co tej grupy dotyczy) bo będą potraktowane tak jak ja. Jak ktoś pisze o zjazdach alkoholowych to jest odbierany lepiej niż osoba, która dodaje zdjęcie testu ciążowego i to na grupie, która dotyczy starań o ciążę. Wzajemnie kółko adoracji widzę. Powodzenia plujcie jadem dalej 👌

reklama
Właśnie zapytałam i usłyszałam, że nie umiem przeczytać instrukcji obsługi. Może po prostu nie warto żeby nowe osoby pytały o coś na tej grupie (co tej grupy dotyczy) bo będą potraktowane tak jak ja. Wzajemnie kółko adoracji widzę. Powodzenia plujcie jadem dalej 👌
Tak, adorujemy każdego kto potrafi myśleć racjonalnie i nie obraża się za kilka słów prawdy. Moim zdaniem ta kreska jest szara, fabryczna. Poza tym po zastrzyku mogą wychodzić testy fałszywie dodatnie.

Do góry