Madame JS
Fanka BB :)
A może udałoby się naokoło? Np. gdyby ktoś inny go o to zagadał? I jakoś go nakierował...?Nie, nie pójdzie. Stwierdzi, ze nie ma problemu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A może udałoby się naokoło? Np. gdyby ktoś inny go o to zagadał? I jakoś go nakierował...?Nie, nie pójdzie. Stwierdzi, ze nie ma problemu
Mój ojciec.Ten człowiek to debil.
To nie zmienia niczego, jeśli mówi takie głupoty. Przepraszam, mogę zmienić inwektywę ale nie toleruje takiego myśleniaMój ojciec.
Czemu? Wiem, ze najtrudniej zrobić ten pierwszy krok, sama odwlekałam to latami, ale ile można dzięki temu później zyskać, pomysł tylko. Chodzisz do gina, bo masz problem z zajściem w ciąże, jak masz grypę idziesz do lekarza, zab boli - stomatologa. Czemu nie zadbać tak samo o swoje zdrowie psychiczne? Ono jest tak samo ważne! Ja tam zawsze namawiam jak ktoś chętny i gotowy na taki krok, bo nie znam człowieka, który by żałował (jedynie jeśli nie trafi się na odpowiedniego terapeutę, ale koniec końców zawsze wszyscy znajdowali kogoś odpowiedniego).Ja bym chciała bardzo ale nie potrafię się zebrać
PoproszęMogę polecić moja przez znanego lekarza
Na 3 terapeutów jakich miałam tylko jedna była kompletnym niewypałem (i wolałabym pominąć ja zasłona milczenia) - z druga do dziś utrzymuje kontakt, choć już nie chodzę do niej na terapie, trzecia wzięłam bo miała dostępne terminy i trochę niższa stawkę - poza tym czułam, ze potrzebuje kogoś nowego, nowego spojrzenia. Ja również polecam - naprawdę dobrze robi.Czemu? Wiem, ze najtrudniej zrobić ten pierwszy krok, sama odwlekałam to latami, ale ile można dzięki temu później zyskać, pomysł tylko. Chodzisz do gina, bo masz problem z zajściem w ciąże, jak masz grypę idziesz do lekarza, zab boli - stomatologa. Czemu nie zadbać tak samo o swoje zdrowie psychiczne? Ono jest tak samo ważne! Ja tam zawsze namawiam jak ktoś chętny i gotowy na taki krok, bo nie znam człowieka, który by żałował (jedynie jeśli nie trafi się na odpowiedniego terapeutę, ale koniec końców zawsze wszyscy znajdowali kogoś odpowiedniego).
Ooooo w życiu opinia innych to dla niego w ogóle nic nie znaczy.. w kwestiach życiowych. Niego spraw prywatnychA może udałoby się naokoło? Np. gdyby ktoś inny go o to zagadał? I jakoś go nakierował...?
Jakby to było takie proste jak mówisz to terapeuci i psychologowie by się nudzili. Gdyby to było takie proste, każdy umiałby sobie poradzić sam w każdej chwili a ludzie w gruncie rzeczy nie mieliby problemów, bo umieliby je identyfikować i rozwiązywać już w zarodku (niefortunne słowo w tych okolicznościach ).masz racje, że dla niektórych to może być problem ale tak generalizując to wszystko dla każdego moze być problemem i wszystko trzeba rozwiązywac. Moze się facet bać szpitala, lekarzy, czuć się niekomfortowo sórd ludzi i wszystkie inne scenariusze. Ale jesteśmy dorosłymi, inteligentnymi ludzmi, wiec jak z czymś sobie nie radzimy sami to trzeba to spróbować rozwiązać a nie "nie zrobię bo nie".
Sorry dziewczyny ja mogę dyskutować, ale nigdy nie zgodzę się z tym, ze facet, nie wiem, ma prawo bać się badania nasienia bo jest biedny i bedzie czuł się nie męski. To znaczy ma prawo, ale to tzreba brac na klate i iść z tym dalej a nie.
W moim otoczeniu wszyscy trafili za pierwszym razem, jedynie jedna znajoma, która ciężko zniosła poronienie nie dogadała się z kilkoma pierwszymi. Ale ostatecznie znalazła kogoś, kto zaoferował jej to, czego potrzebowała i udało jej się poradzić z sytuacja.Na 3 terapeutów jakich miałam tylko jedna była kompletnym niewypałem (i wolałabym pominąć ja zasłona milczenia) - z druga do dziś utrzymuje kontakt, choć już nie chodzę do niej na terapie, trzecia wzięłam bo miała dostępne terminy i trochę niższa stawkę - poza tym czułam, ze potrzebuje kogoś nowego, nowego spojrzenia. Ja również polecam - naprawdę dobrze robi.